../images/Emo35.gifWhat's that
Paranoid Android is full of images of people that I saw in a" pub the night before we went to the studio. Most lyrics on 'OK Computer' are actually polaroids inside my head." (ט'ום יורק). רוב הדברים הבאים וודאי כבר ידועים לרובכם. ובכל זאת,להלן מקבץ עובדות (ומעט דעות אישיות) על השיר שאתם בחרתם כשיר הכי טוב של רדיוהד.
פראנויד אנדרואיד היה הסינגל הראשון ששוחרר מאוקיי קומפיוטר,אם לא מחשיבים את לאקי,שיצא במסגרת אחרת שנתיים קודם לכן. אין ציטוט יותר מתאים מהציטוט הבא על מנת להסביר את העניין:
: "paranoid android is a minature-version of ok computer. It was the first song i put on a tape for friends to listen after recording the album, because it's a good introduction for the rest of the album. Paranoid Android should make you curious for the rest of the album"-(ג'וני). באמת,כל מילה נוספת מיותרת. הסינגל הגיע למקום השלישי במכירות בבריטניה.בגרסתו הראשונה הטראקליסט נראתה כך: 1.paranoid android 2.polyethylene 03 pearly* בגרסתו היותר מאוחרת,הטראקליסט נראתה כבר כך: 1.paranoid android 2.a reminder 3.melatonin כבר פה,רק מהרמה של הבי-סיידס אפשר היה לשער איזה אלבום מצפה לנו. תחשבו כמה אלבום צריך להיות טוב כדי שארבעת השירים הנ"ל ישארו בחוץ. פראנויד אנדרואיד בוצע לראשונה ב-1996 כשרדיוהד היו להקת החימום של אלאניס מוריסט בסיבוב ההופעות שלה בארה"ב.בגרסתו ההיא,השיר נמתח לסולו סיום ארוך של ג'וני על הקלידים ולא כלל את סולו הגיטרות שיש בגרסה הסופית.הגרסה ההיא של השיר היתה לא פחות מ-11 (!) דקות,מה שהצטמצם יותר מאוחר ל-6 דקות ו-23 שניות "בלבד" בגרסת האלבום. למי שהשיר הזה מזכיר במבנו את רפסודיה בוהמית של קווינס,זה ממש לא במקרה:
"We wanted to make a crossing of Queen's 'Bohemian Rhapsody' and The Pixies. No, it didn't become a 'Bohemian Rhapsody' of the nineties; it's not complex enough for that and it contains too much tension" -(אד). את הקליפ המצוייר (ביים: Magnus Carlsson) של השיר,לקח לי זמן לעכל.בהתחלה היה לי כ"כ קשה להתרגל לרעיון ששיר כמו פארנויד אנדרואיד,שריגש והדהים אותי כל פעם מחדש,זכה לקליפ מצוייר.מצפייה לצפייה חיבבתי אותו יותר,אך אני מודה שעדיין לא קל לי עם זה.אני די בטוח שרובכם תחלקו עלי בעניין הזה. על האופי המוזר של MTV אפשר ללמוד מדבריו הבאים של ט'ום:
The video of 'Paranoid Android' has been censored by MTV. They" took all nipples out of the cartoon, but they had no problem with the scene in which a man cuts off his own arms and legs." על האהבה לשיר הן מצד המעריצים והן מצד הלהקה אפשר ללמוד ממספר ההופעות הזעום בהן השיר
לא נוגן ב-7 השנים האחרונות. אם אינני טועה,אפשר לספור על יד אחת את ההופעות האלה. בשלושת ההופעות שנערכו בארצינו בקיץ 2000 השיר בוצע גם בוצע ובאופן אישי אני יכול להגיד שהביצוע שהיה
בהופעה הראשונה (והיחידה שבה הייתי) היה בלתי נשכח. ועוד קצת מהפן האישי. על אהבתי לשיר פירטתי כבר לפני כמה ימים.רק אוסיף ואומר שבאמת יש בו הכל. כל שנייה ושנייה בו מושלמת והכל מתחבר לפסיפס מהפנט שסוחף אותי כל פעם מחדש.אני זוכר את התקופה שרק גיליתי אותו,פשוט לא האמנתי איך נוצר שיר כזה.ל-6 דקות תמימות,הרגשתי שאני מפליג לי לעולם אחר.
אני קורא ל-limrod שקפץ לפורום זה בזמן האחרון לספר מעט מה זה השיר הזה בשבילו,ובכלל,לכל אחד ואחת ממכם/ן. בכל זאת,אין זמן ומקום טובים יותר מאשר כאן ועכשיו לשפוך הכל כולל הכל על השיר הזה.מגיע לו. Paranoid Android -------------------
Please could you stop the noise, I'm trying to get some rest From all the unborn chicken voices in my head What's that...? (I may be paranoid, but not an android) What's that...? (I may be paranoid, but not an android) When I am king, you will be first against the wall With your opinion which is of no consequence at all What's that...? (I may be paranoid, but no android) What's that...? (I may be paranoid, but no android) Ambition makes you look pretty ugly Kicking and squealing gucci little piggy You don't remember You don't remember Why don't you remember my name? Off with his head, man Off with his head, man Why don't you remember my name? I guess he does.... Rain down, rain down Come on rain down on me From a great height From a great height... height... Rain down, rain down Come on rain down on me From a great height From a great height... height... Rain down, rain down Come on rain down on me That's it, sir You're leaving The crackle of pigskin The dust and the screaming The yuppies networking The panic, the vomit The panic, the vomit God loves his children, God loves his children, yeah! ואסיים במה שאיתו התחלתי.
Paranoid Android is full of images of people that I saw in a" pub the night before we went to the studio. Most lyrics on 'OK Computer' are actually polaroids inside my head." המשפט הזה מסביר הרבה לדעתי,ובעצם מחזק את המחשבה כמה קשה להבין שירים של רדיוהד,כמה זה כמעט בלתי אפשרי,וכמה זה אולי בעצם לא חשוב. זה הרי חלק מהקסם. ופראנויד אנדרואיד,הוא קסם אחד גדול. God loves his children,
Fish.