Animal Nitrate?

1WonderWoman1

New member
Animal Nitrate?

איך הייתם מתרגמים את "Animal Nitrate" לעברית? זה מופיע בשיר של הלהקה Suede: " Animal Nitrate " Like his dad you know that he´s had Animal nitrate in mind Oh in your council home he jumped on your bones now you´re taking it time after time oh it turns you on, on, on, now he has gone oh what turns you on, on, on, now your animal´s gone? Well he said he´d show you his bed and the delights of his chemical smile so in your broken home he broke all of your bones now you´re taking it time after time oh it turns you on, on, on, now he has gone oh what turns you on, on, on, now yor animal´s gone? what does it take to turn you on, on now he has gone? now you´re over 21? now your animal´s gone? animal, he was animal, an animal

אלרוהיר

New member
לי זה נשמע כמו פאראפרזה על מונח

האסוציאציה הראשונה שלי היא Ammonium nitrate (או חנקת אמוניום) שזה סוג של דשן חקלאי אבל גם חומר בסיס להכנה של חומרי נפץ. אני לא לגמרי בטוח שמפה זה בא. בכל מקרה הNitrate זה ניטרט או חנקה. מישהו מכיר ביטוי, מונח שקשור לזה? בחיפוש באינטרנט מצאתי איזכור המתייחס לכך שמדובר בסם כלשהו: the title in itself a reference to a drug that erm, relaxes the muscles of a certain area of your body) ד"א, באותה כתבה, מוסבר שהשיר עצמו מתייחס לנושאים כמו הומוסקסואליות ופיתוי. מעניין לקרוא:

1WonderWoman1

New member
תודה =))

אני יודעת ש- Nitrate זה חנקה, ניטראט... אבל זה לא התחבר לי לכל הביטוי Animal Nitrate. בכל מקרה הכתבה שצירפת נראה לי באמת תוכל לעזור לי =) תודה רבה.

Boojie

New member
לי זה הזכיר דווקא אמיל ניטרט.

נדמה לי שזה מכונה poppers בלעז. זה הסם שהזכרת בסוף.

אלרוהיר

New member
וואלה??! לא ידעתי שפופרס זה זה.

אמיל ניטראט ד"א, היה חלק מערכות אב"כ אי שם בעבר. השתמשו בו כחומר נוגד לגז (חרדל אאל"ט).

Boojie

New member
הנה מה אומר על זה מרים-וובסטר

2 slang : a vial of amyl nitrite or butyl nitrite especially when used illicitly as an aphrodisiac​
אמיל ניטריט ואמיל ניטראט הם דברים שונים? כי אני תמיד ראיתי את זה בתור אמיל ניטראט דווקא, ועכשיו אני רואה אמיל ניטריט. מוזר. בכלופן, זה חומר שמאיץ את הדופק וגורם לשחרור שרירים טבעתיים (ומכאן הפופולריות שלו בקרב הומוסקסואלים), וככל הידוע לי גם משמש כתרופה לחולי לב במצבים מסוימים, אולי באנגינה פקטוריס (זכרוני כושל, אויה. אני יודעת שהם מקבלים ניטרו-גליצרין, אז לא זוכרת מתי משתמשים באמיל-ניטראט).

ramihann

New member
קיימת תרכובת כימית מעוררת

בשם אמיל-ניטרט. בשנות הארבעים היו משתמשים בה כאפרודיסיאק. אולי יש כאן משחק מילים על בסיס התרכובת ההיא.

Sparks

New member
יכול להיות שהכוונה לפאראפרזה על

ANIMAL MAGNETIZE שזה משיכה חייתית והכוונה היא למשהו שבא שאופן טבעי מתוך הגוף והצד הגשמי של האדם.

למעלה