ANIMALS זה על הספר חוות החיות ?

trancelover

New member
ANIMALS זה על הספר חוות החיות ?

או משהו כזה.. ? בכל מקרה 2 שאלות המחבר של חוות החיות(או איך שקוראים לספר) הןא האםהוא ג'ורג' ארוואל? ואם זה ספר מומלצ ספר טוב כמו 1984 שלו..(?

GingerBread Man

New member
יש דמיון בין שתי היצירות

וגם ווטרס השפע מהספר. הספר לדעתי ממש טוב. לא קראיתי את 1984 אז לא אוכל להשוות ביניהם. בכל מקרה חוות החיות נחשב לספר המפורסם ביותר של אורוול ככה שאם זה משנה לך אולי זה יעזור לך בשאלותייךץ

Jam Head

New member
לתשובה לשאלה שלך -

חוות החיות של ארוואל זה כן גורם ההשפעה העיקרי של האלבום - אנימלס. בגדול חוות החיות הוא ספר די פשוט , הסיפור מאוד ברור ואין בו יותר מידי התחכמות אבל הקטע בו שהוא ספר אלגוריה שלם על היחסים בין המעצמות בזמן ואחרי מלחמת העולם ה- 2. ככה שלקרוא אותו סתם , לא מביא יותר מידי תענוג , צריך גם לקרוא ולהבין את הרקע מאחורי הסיפור. והוא מומלץ , אבל ממש לא כמו " 1984 " , שלפי דעתי הוא יצירת מופת.

חוות החיות

הוא ספר ביקורת על המשטר הסובייטי (והקומוניסטי בכלל) - לאו דווקא על יחסי הכוחות בין המעצמות. אורוול מבקר את ההסתאבות של המשטר, אשר הביא את העם למהפכה בשם אידאלים נאצלים של שוויון, ולאחר מכן הפך בעצמו לאדונים הרודים בעם, בדיוק כמו שהיה מקודם. רעיון פשוט, אולי, אבל בעל עוצמה רבה - בעצם גם היום. והספר בהחלט מומלץ. לטעמי, זהו ספר יותר מוצלח מאשר 1984. במחשבה שניה: איך זה שווטרס הושפע דווקא מ"חוות החיות" ולא מ-1984, מה שאולי היה יותר הגיוני, בהתחשב ב"החומה" ותפישתו את אפסות האדם וכד'?

edlessme

New member
הוא בכלל לא מדבר על היחס...

בעיקר בגלל שהספר נכתב ב1944-ינואר פברואר 1945.... אני אהבתי יותר את 1984... זה בעיקר בגלל ש... לא יודע... הוא יותר מעניין... ויש בו סיפור אהבה (
) אז... זה נחמד... אני לא חושב שהוא לא.. הושפע ממנו בעיקר בגלל שאני לא חושב שהוא לא קרא את הספר.. הריי זה מאסט.. כאילו ווואוווו!... איך יכול להיות שבנאדם אינטיליגנט וחכם וניפלא ונהדר כמו מר ווטרס יכול שלא לקרוא יצירה חשובה ומדהימה כמו 1984.. כאילו ווווואו... כאילו דה?!... הרי זה ווטרס... רק שהוא בטח לא שילב את זה כי הוא היה עסוק במחאה נגד ספרים באותו בוקר....

dimfo

New member
1984 קצת כבד לטעמי

חוות החיות קליל יחסית, זורם, אבל בעיקר הרבה יותר קל להבנה.

למעלה