Anti-Matter

Anti-Matter

אם אתה מעוניין, כדאי לך לקרוא את Angles and Demon (או בעברית: 'מלאכים ושדים, של דן בראון) למרות שהספר הוא לא מדעי, כל הplot זה מסתובב around אנטי חומר. (סלחו לי על העברית, גר 3 שנים בחו"ל, איבדתי כמה מילים) בעיקרון כמו שאמרו לך הוא בדיוק ההיפך מחומר רגיל. הצליחו ליצור אותו במעבדות לפני כמה שנים איפושהו, לא זוכר ממש. ברגע שהוא מגיב עם חומר רגיל, אנגריה טהורה בצורת אור יוצאת, וזה יכול להיות די הרסני. (לפי מה שהבנתי) בספר זה מסביר על איך המדע והדת קשורים. על איך אלוהים ברא את הכל בניגודים (אדמה וים, אור וחושך, יום ולילה - עכשיו המדע הוכיח שגם חומר ואנטי חומר. אולי גם זה למה חושבים שיש white holes?)

טל ר

New member
דעה הפוכה

ממליץ בחום שלא לקרוא את הספר. לטעמי מדובר בספר שטחי במיוחד. העלילה בספר מדברת על מדען שהינו גם איש דת העובד ב-CERN. הוא הצליח לשחזר את המפץ הגדול ולברוא חומר יש מאין. הוא יוצר כך אנטי-חומר, שהינו כמובן מקור אנרגיה בלתי נדלה. מכאן דן בראון ממשיך במתכונת הרגילה שלו, בה הגיבורים נמצאים תמיד שלב אחד מאחורי ה"רעים", עד שהם מדביקים אותם בסוף הספר, והכל שזור בפילוסופיה בגרוש, עוני ספרותי ודמויות בעלות מימד ורבע. טל

אחמס1

New member
לנסח את זה יפה - לא הייתי סומך על דן בראון

בעניינים מדעיים (ובטח שלא לגבי ההיסטוריה של הנצרות). אם הוא הסביר "בעיקרון כמו שאמרו לך הוא בדיוק ההיפך מחומר רגיל" - אז זה חרטא (אני לפחות בטח שלא אמרתי שזה ההיפך מחומר רגיל). ותתפלא, כשחומר פוגש אנטי-חומר לא תמיד "אנגריה טהורה בצורת אור יוצאת". >> הצליחו ליצור אותו במעבדות לפני כמה שנים איפושהו שוב קישקוש או ניסוח מפגר. אנטי חומר קיים גם בלי שייצרו אותו במעבדה בהתפרקות בתא פלוס למשל או התפרקות פאיונים באטמוספירה, מה גם שבכל ניסוי באנרגיות גבוהות חצי (בערך) מהחלקיקים הם "אנטי". הניסוי שאתה מתייחס אליו הוא כנראה יצירה של אנטי-מימן בטמפרטורות נמוכות, מעניין כשלעצמו אבל לא הוכיח את קיומו של אנטי חומר או אנטי משהו אחר. >> בספר זה מסביר על איך המדע והדת קשורים. על איך אלוהים ברא את הכל בניגודים קודם כל העולם נברא ע"י יישות ב-multiverse בשם אמאדור. המילה "אלוהים" מרמזת על איזושהי מיתולוגיה מונותאיסטית. ושנית, הדברים שאמרת הם בכלל לא ניגודים (צריך להיות... שוב לנסח את זה בצורה הכי מנומסת שאפשר... קצת לוקה בחוסר הבנת המינוחים "אור", "חושך", "אדמה", "ים". אם לא הייתי מנסח בצורה יפה הייתי אומר שצריך להיות מטומטם). מה הופך אדמה וים להפכים? אלו שני חומרים שונים במצבי צבירה שונים, מה הפוך בזה? כנ"ל אור וחושך, זה כמו להגיד שאפס הוא ההיפך מאחד. וכמו שאמרתי קודם, אנטי-חומר הוא לא ההיפך של חומר, יש לו סט מטענים מנוגד.

רק ציטתי מהספר

אל תפחיד אותי ככה, חחח... התחלתי לקרוא אותו אתמול, ככה שעוד לא ממש חקרתי על האנטי-חומר. לא ממש יש לי זמן, כי יש כל מיני בחינות. בכל מקרה, note to self - לא לסמוך על דן בראון. =)

Eternal Thought

New member
פעם נוספת

אתה מצליח להצביע על נקודות ולהציג אותן באור ממש מצחיק. שקלת להצטרף למשהו בסגנון myth busters?

אחמס1

New member
../images/Emo32.gif

بسم قثلهوء الرحمن الرحيم، السلام عليكم ورحمة قثلهوء وبركاته (בשם קתולהו הרחמן והחנון, שלום לכם ורחמי קתולהו וברכותיו) ברצוני להודיעכם כי...
עברתי מצב רע
קת'ולהו שליטנו הנערץ! ואפילו לא הייתי כל כך נורא. חישוב מראה כי לפני פקטור השורש המכובד היה לי 70, הש"ב הורידו והפקטור העלה והסופי הוא 73. אפילו יותר ממה שהיה לי בתרמית לפני הבינאריזציה של הציון. כנראה שהבדיקה הייתה רחמנית ביותר. אמנם הסיכוי האחרון להיות מצטיין נשיא הסמסטר נגזל, אבל איתו באה השמחה בכך שהוסר המכשול האחרון בקבלת התואר.

the YOOK

New member
אבל פקטור שורש?

ושמעתי כבר על פקטורים בטכניון שמורידים...

avinamal

New member
נצל"ש - משהו ממש לא קשור: דרושים

דרוש בוגר תואר ראשון בפיסיקה לעבודת הכוללת תכנון והוצאה לפועל של מערך ניסויים. *** דרישות *** 1. נסיון בעבודת מעבדה - "פיזיקאי ניסויי" מה שקוראים. אחד שיודע גם להחזיק מברג ולא רק איך תיאורטית עובד בורג. 2. היכרות תיאורטית עם לייזרים ואופטיקה. 3. אנגלית שפת אם. כתבתי ממש בקיצור, מי שמכיר מישהו שמכיר מישהו ש... גר באיזור חיפה ועשוי להתעניין, שיפנה אלי במסר. גם בוגרי הנדסה (למשל מכונות מסלול אופטיקה) יכולים להתאים. עוד פרטים - גם במסרים

אמִיר

New member
פקטור שורש=

להוציא שורש, ולהכפיל ב10. מן הסתם, לא להוציא שורש וזהו. בצורה כזו 100 נשאר 100, אבל 25 הופך ל50.

למעלה