AOS

shoham13

New member
AOS

my husband is here on a visitors visa and i'm an american citizen. as i understand, he will have to go through an ADJUSTMENT OF STATUS process, can anyone tell us what it means? what is the process? thanks for any advice elana

shoham13

New member
one more thing

i didn't mention that we want to start the process for a green card and as i understood, the AOS is a part of it

amits6

New member
זה אומר סטטוס לא קבוע

זה אומר אישור עבודה בלבד המקנה לו SSN רשיון נהיגה ותשלום חשבונות.בזמן זה הוא צריך לאסוף ראיות שהחתונה היא אמיתית ולאחר זמן שנע בין 6-18 חודשים יהיה ראיון שמין הסתאם נקרא ראיון AOS או ראיון לקבלת גרין קארד שבו יש צורך להראות את כל הראיות שאספתם. התהליך עד הראיון הוא כזה: רשימת טפסים שרצוי להביא : תעודת לידה מתורגמת ומקורית ,פנקס חיסונים ,תמונות פספורט בפרופיל של שניכם ,תשלומי מס למשך 3 שנים של אשתך (בעלך) לעתיד ,תעודות מתורגמות ,רשיון נהיגה ,רצוי לחפש ספונסר מראש אם הבן (בת זוג) עשה פחות מ 15000 לשנה (במשך 3 שנים) הוא חייב להיות תושב ארה"ב בעל גרין קארד קבוע או אזרח (הספונסרות תהיה עד קבלת האזרחות ,טופס גירושין קודמים אם קיים (של שניכם) ,ולהביא מצלמה (הכי חשוב ולצלם כל הזמן) לאחר החתונה: ניתן לגשת למשרד ההגירה הקרוב מיד לאחר הנישואין ולבקש חבילת טפסים לנשואין + מילוי טופס Advanced Parole למטרת נסיעה מחוץ לארה"ב (במשך השנה הראשונה לא ניתן לעזוב את שטח ארה"ב ללא אישור זה או עד הגרין קארד) ,אתם ממלאים את הטפסים לבד עושים בדיקות רפואית ,ולאחר שהכל מלא אתם מחזירים את הטפסים למשרד ההגירה ושלמים 600 לחבילת הטפסים ו 150 ל Advanced Parole ומחכים לקריאה תוך 1-90 יום, בזמן זה תקבל את אישור העבודה הזמני למשך שנה ,לאחר מכן תקרא שנית לקבלת אישור הנסיעה ,לאחר קבלת אישור העבודה תוכל לעבוד רק לאחר קבלת ה SSN (SOCIAL SECURITY NUMBER) אתה ניגש למלא טופס לקבלת SSN ב SOCIAL SECURITY ADMINISTRATION ותקבל אותו לאחר 2-10 שבועות ולאחר מכן תוכל לעשות רשיון נהיגה אמריקאי (הכי חשוב בהתחלה) ,לפתוח חשבון בנק ,להתחיל לעבוד ,ביטוח רפואי ,לימודים ועוד . 3-12 חודשים לאחר מכן יקראו לכם לטביעות אצבאות ושלושה וחודשים לאחר מכן יקראו לכם לראיון לתושב קבוע עם תנאי (גרין קארד זמני) או I-551

doronf65

New member
מנהל
ובקשר לחשבונות בנק

לא בודקים אלא אם זה רלוונטי לך להביא להם תדפיסים. בעיקרון חשבונות הבנק שלך חסויים ומוגנים בחוקי פרטיות. מה שהם כן רוצים לראות זה שאת מסוגלת לתת sponsorship לבעלך, וזה הם רואים דרך 1045 שהגשת ב- 3 שנים האחרונות. דורון

doronf65

New member
מנהל
ודבר אחרון

אני לא יודע מה התכניות האישיות שלכם ולא אתערב בהן, אבל מבחינת זמן תהליך ה- AOS לוקח המון זמן בגלל העומס בארה"ב ועד שמקבלים ג.ק. זה יכול לקחת גם שנתיים. לעומת זאת, אם הוא עושה את התהליך דרך הארץ זה יכול לקחת 4-16 שבועות, תלוי בכם, כמה מהר אתם עושים את כל התהליך. אז אם זה רלוונטי ואת רוצה לשקול אתן לכם עוד פרטים. דורון

shoham13

New member
עד שמקבלים גרין קארד

תודה לכולם על כל התשובות. אמנם התהליך לגרין קארד הוא ארוך אך במהלכו בן זוגי יהיה חוקי נכון? ומ לגבי אישור עבודה? ושאלה נוספת, אם בזמן ההמתנה גרין קארד אנחנו חוזרים לארץ לתקופה ארוכה, זה מפסיק את התהליך? או שיש אפשרות לקבל אישור מסויים להיות מחוץ לארה"ב? אני יודעת שאני שואלת הרבה שאלות, פשוט כל כך הרבה לא ידוע על התהליך....תודה לכל מי שעונה ומנסה לעזור.

amits6

New member
אני מקווה שקראת את מה שכתבתי

1) בן זוגך יהיה חוקי 2) הוא יקבל אישור עבודה זמני לשנה עד הראיון 3) אתם לא יכולים לעזוב את ארה"ב בלי אישור שנקרא ADVANCED PAROLE והוא נותן לך נסיעה קצרה.ברגע ששלחת טפסים המצב משתנה ואתם נתונים לידיים של האמריקאים. את שאלת שאלות שכל התשובות בתשובה הקודמת שלי.

shoham13

New member
אתה צודק

אני מתנצלת,אתה צודק, אבל השאלה שלי היא במידה ובזמן התהליך אנחנו חוזרים לארץ לתקופה מעבר למה שמותר עם הADVANCED PAROLE, מהן התוצאות? האם ניתן איכשהו כך להמשיך את התהליך מארץ כשם שניתן לעשות את כולו מהארץ? זה לא שאנחנו מתכננים לחזור כל כך מהר פשוט מעניין אותי במידה ונצטרך לחזור, מהן תהיינה ההשלכות על תהליך הגרין קארד?

amits6

New member
ההשלכות הם לצערי פסילת התהליך

ואתם צריכים להתחיל הכל מחדש (תשלומים ושליחת הטפסים מחדש וכמובן זמנים מתחילים מהתחלה.

amits6

New member
הצעה שלי תתחילו את התהליך

כאשר אתם מוכנים נפשית. אפילו אם החלטתם להתחיל בארץ.

doronf65

New member
מנהל
אני מנסה להחזיר אתכם לשיקול מחודש

שוב, אני לא יודע מה האילוצים שלכם ומה אתם רוצים לעשות, אבל: אני רואה את ההתלבטות ורואה שאתם לא סגורים על התהליך. אני מניח הנחת עבודה שאתם רוצים להתחיל כמה שיותר מהר בחיים מסודרים בארה"ב ללא מגבלות על החיים, ולכן ההצעה שלי היא שתתחילו הליכי גרין קארד בארץ, אתם יכולים לסיים אותם ב- 4-16 שבועות בלבד, ואז יש לכם חצי שנה שבה ויזת ההגירה תקפה. אתם יכולים לצאת מתי שתרצו במסגרת זמן זה, ברגע שבעלך דורך בארה"ב יש לו גרין קארד, תוך שבוע-שבועיים יש לו גם SSN (שמאפשר לו לקבל משכורת מסודרת), ואתם חיים בשלווה, נוסעים לארץ מתי שרוצים, בלי טובות מאף אחד, ורק מקפידים לשמר לו את הגרין קארד שזה יחסית קל למי שרוצה לחיות בארה"ב. ושוב, אם תרצו פרטים לגבי התהליך מהארץ, תגידו. דורון

doronf65

New member
מנהל
התחלת התהליך הוא בכל מקרה

בארה"ב, גם דרך הארץ וגם AOS בארה"ב. זה קורה כי את גרה בארה"ב ואת צריכה להתחיל את התהליך כאן. אני מציע שתגשי לסניף ה- BCIS הקרוב, וגם תתייעצי איתם. אם תחליטו ללכת על ההצעה שלי, את מגישה טפסים בארה"ב, אפשר את רוב הניירות להגיש בדואר לשגרירות או לסניף בארה"ב, ואת הראיון הסופי יעבור בעלך בארץ. זה אומר קפיצה לשם, אבל בתכנון נכון יכול לחסוך לכם המון זמן. בנושא הכסף (כרטיס טיסה), אולי אפילו יש קיזוז עם תהליך ה- AOS שהוא ארוך ורצוף אגרות (כך שמעתי, למזלי לא עברתי אותו), ואם אתם נעזרים ב- AOS בעו"ד, זה בטח שווה כי גרין קארד מהארץ ממש פשוט ואין צורך בעו"ד.

shoham13

New member
אנחנו כבר כאן!!!

אבל אנחנו כבר נמצאים ארצות הברית.... זה לא כל כך משתלב לנו בתכניות לחזור עכשיו לארץ ולהמתין כמה חודשים...אני כבר עובדת ויש לנו דירה....

doronf65

New member
מנהל
אוקיי, זה מובן

אם כך, האופציה שלכם היא אחת, ולכן זו לא אופציה אלא תסריט: תהליך AOS. אם אתם מוכנים לשקול הרצת התהליך מארה"ב וקפיצה של בעלך לארץ למספר שבועות, זו עוד אפשרות לעקוף את ה- AOS הארוך. חשבתי על אפשרות כזו: הגשת החומר לשגרירות היא אפילו בדואר. אח"כ יש בדיקת רופא (בארץ), שיכולה להיות קרוב מאוד לתאריך הראיון, ואז בעלך יכול לקפוץ למספר שבועות, להיות ברופא, בראיון ולקבל ויזת הגירה תוך שבוע-שבועיים. אם אתם לא רוצים לשקול את זה, לכו על AOS. אף אחד לא אמר שהחיים קלים... אבל ככה אתם חוסכים שנתיים בערך... דורון

למעלה