AP מעל חודשיים ואימייל מייאש

Naaha

New member
AP מעל חודשיים ואימייל מייאש

ראיון בסוף יולי (על בסיס נישואין)
עד עכשיו ב AP
קיבלנו אימייל שאומר שהתהליך ייקח 9 חודשים או יותר!!

משהו מכיר שמע ??
תודה רבה לעונים

doronf65

New member
מנהל
אני מבין שהתהליך בארה"ב?

שמע אנחנו בתקופה חדשה, תקופה ש"רוח המפקד" אינה לטובת תהליכי הגירה. בנוסף, אני לא אפסול על הסף את ההשערה שהם בוחנים בשבע עיניים את התהליכים מתוך ארה"ב. לא בגדי אנחנו מנסים להניא אנשים מלהיכנס לזה.
&nbsp
אז כן, שמענו שיש הארכה של הזמנים, כתבנו על זה בשבועות האחרונים, ואתה מוסיף עוד מידע באותו כיוון.

ITAY ITAY1

New member
ומה לגבי תהליך מהארץ? גם מעכבים?

אנחנו קיבלנו מNVC תשובה שהעיבוד של המסמכים שלנו הסתיים והכל תקין וממתינים רק לקבלת תאריך לראיון,
זה היה לפני חודש וחצי, התקשרנו אתמול ואמרו שעדיין אין חדש וטרם נקבע מועד לראיון,
האם זה סביר להמתין כל כך הרבה לתאריך לראיון בקונסוליה?
תודה

panda121

New member
לנו לקחת 11 שבועות לאחר סיימנו עם NVC קבלת מייל לראיון

גם אנחנו מחכים עכשיו לפספורט .. ועדיין נמצאים ב AP

davidG14

New member
היי, אני באותה סירה

הראיון שלי היה באפריל, וכבר חצי שנה אני ב AP ושום דבר לא מתקדם.

שלחנו אינספור מיילים לקונסוליה והם אומרים שזה לא תלוי בהם, כי ה AP מתקיים ב DOS, והטון באימייל זהה-
"Typically, this process takes at least 9 months to complete, but on occasion it does take longer..."
אין מה להבהל, המייל סטדנטרטי לחלוטין וזה לגמרי כסת"ח מצדם.

אני הייטקיסט שעבד בעבר בחברה בטחונית, והגשנו בקשה לויזת אירוסין.
האם יש לך רקע בטחוני כלשהו?ייתכן שנפלת על TAL.
החדשות הטובות הן שזה מסתיים בד"כ בין כמה שבועות לכמה חודשים, המקרה אישי שלי די חריג ואין לי מושג למה זה לוקח ככ הרבה זמן, אולי זה באמת החמרות "בעידן החדש".

shmoolikipod10

New member
3 חודשים מהראיון ועדיין ממתינים

גם אצלי gc מבוסס נישואין מהארץ הראיון היה בסוף יוני. אין לי רקע טכנולוגי כך שאין לי מושג מה העניין. מייאש. הבעיה שבקונסוליה לא עונים למיילים בכלל. יש למישהו מספר טלפון שעונה בו מענה אנושי??

panda121

New member
התהליך שלנו מתבצע מארץ..

אני הייתי בראיון ב15.8 בזמן הראיון החזירו לי את פספורט,
ובקשו ממני קורות חיים בגלל ששרתי בצבא 8 שנים באותו היום הגעתי לקונסליה לתת בקורות חיים
הקורות חיים נשלחים לבדיקה בוושינגטון .
לאחר 3 שבועות קבלתי מייל להביא את הפספורט ,
הבאתי להם את הפספורט כעבור יומים נכנסתי לבדוק סטטוס וראיתי Ap
יש לנו חבר משפחה שעובד בקונסוליה בירושלים, כאשר דברתי איתו הוא אמר שזה כרגע לא תלוי בקונסוליה
כי המסמכים נשלחים לארהב, ובגלל זה זה לוקח זמן הוא הוספי להגיד שיש כמות גדולה מאוד של בקשות, בעקבות שינוים שקוראים עכשיו, כאשר שאלתי אותו למה לא עונים במייל ולוקח זמן , הוא אמר שיש עד 5 ימים לענות
ובדרך כלל גם מי שעונה לאותו מייל הוא המראיין כי הוא מטפל בתיק.
לפני יומים שלחתי מייל לקונסליה , וכעבור יום ענו לי.. בטלפון קשה מאוד לתפוס אותם. ובמידה ואתה מנסה, תנסה לעשות זאת בשפה אנגלית .

davidG14

New member
כמה תשובות מהניסיון שלי

1. לקונסוליה אין שום טלפון שאפשר להתקשר, הכל באימייל, וזה בכוונה.
2. קיים "טלפון של הקונסוליה" בחיפוש בגוגל, אבל הוא יותר מתפקד כמוקד אינפורמציה העובד במקביל לקונסוליה, כלומר הם לא יודעים שום דבר לגבי הקייס הספציפי שלכם.
3. בהנחה ש"במראיין" אתה מתכוון לקונסול עצמו, אני לא חושב שהקונסול הוא זה שעונה למיילים אלא עובד קונסוליה כללי שעושה copy+paste בכל אימייל שקשור ל AP (התשובה שנתנו ל- Naaha זהה לתשובה שנתנו לי)
4. מניסיון מר של חצי שנה, אין לקונסוליה מה לעשות וטלפונים/מיילים זה בזבוז זמן, הכדור נמצא לחלוטין בידי ה- DOS/FBI, ולכן תקבלו מהקונסוליה תשובה לקונית ושבלונית.
5. אם אתה מתעקש לקבל "מידע מעבר" למה שהקונסוליה מספקת אתה יכול לבקש מבן/בת הזוג האמריקאי (petitioner) לפנות ל congressman rep כחלק מזכויותיו כאזרח אמריקאי ע"מ שהנציג יפנה ל DOS או לקונסוליה. מניסיון אל תבנה על זה, הקונסוליה תתן להם את אותה תשובה בדיוק.
&nbsp
מקווה שעזרתי, ואם זה יכול להרגיע, אז שוב, בסוף כולם עוברים את ה AP, השאלה כמה עצבים וייאוש נחטוף בדרך.
&nbsp

John the Savage

New member
להערכתי יש כאן צירוף של שני דברים

קודם כל, מחסור בכח אדם כתוצאה מהקפאת הגיוסים שטראמפ החיל כשנכנס לתפקיד. הקפאת הגיוסים הסתיימה, אבל עדיין יש חוסרים וגם אם מגייסים אנשים חדשים יקח הרבה זמן להכשיר אותם ולהתגבר על ה-backlog.

הסיבה השניה היא שבעקבות מדיניות האנטי-הגירה של הממשל הנוכחי והחשש מפני החמרה נוספת בעתיד, הרבה מאד אנשים ששקלו אופציית הגירה ולא עשו זאת ממהרים להגיש ניירת עכשיו מתוך חשש שאולי לא יוכלו לעשות את זה בעתיד. וזה מגדיל את העומס על המערכת.

shmoolikipod10

New member
תוך כמה זמן קיבלת את הgc?

כלומר, אחרי שנאמר לך להביא את הדרכון לשגרירות?
תודה

למעלה