apla-מה זה?+חג אורים שמח

apla-מה זה?+חג אורים שמח

ראיתי בסיכום אישפוז שקראתי לאחר שכבר השתחררתי מבי"ח שנרשם לגבי:ברקע apla.אף אחד לא הסביר לי מה זה וכיצד הגיעו למסקנה זו.אני יודעת שבמסגרת בירורי אי הפריון, נמצא לפני שנים, אנטיקארדיוליפין גבוה בבדיקת דם, וחזרתי ודיווחתי על כך, במעבר מרופא לרופא, אבל מעולם לא היתה התייחסות לנושא, עד הטיפול המנצח, אצל רופא חדש, שהמליץ על מתן קלקסן.אז מי יודע/ת מה זה ה-apla? חג אורים שמח לכל הלביאות בסיכון.ולמי ששוכבת במיטה-נא לא להדליק נר במיטה.מאחלת לכולנו שבחנוכה הבאה נהנה מילד בריא עם סביבון חדש, שמנסה ולא מצליח לגעת בלהבת הנרות שבחנוכיה..

ifatsa79

New member
הי וחג שמח גם לך

תסמונת Apla זה סוג של קרישיות יתר שמחייב טיפול ומעקב של המוטולוג משום שזה כרוך בסיכונים של קרישי דם. לרוב הטיפול הוא בקומדין ומדללי דם שונים כמו אספירין תלוי בחומרה ובמצב. בהריון אסור קומדין ולכן הטיפול הוא ע"י הזרקות קלקסן במינונים שנקבעים ע"י המוטולוג. ה- אנטיקארדיוליפין זהו נוגדן שקשור קשר ישיר עם ה- Apla והוא עלול לגרום להפלות חוזרות בשבועות מאוד צעירים ולכן ע"י טיפול נכון ושימוש בקלקסן יכול למנוע זאת. גם לי יש Apla ואם תזקקי לעזרה נוספת אשמח לעזור. בינתיים יש לפנות דחוף להמשך בירור ומעקב של המוטולוג. חג שמח,

תודה +שאלה

מודה לך על ההסבר המקיף.האם לדעתך, אם כך, עלי להסתפק בקלקסן60,שהוחלט ע"י גניקולוג, שהבאים אחריו(בהריון בסיכון) לא משנים הוראתו(ולא הוחלט ע"י המטולוגים, שמעולם לא פגשתי)? שאני נוטלת קלקסן כבר כ-1/2 שנה(בשינוי מינון מ-40 ל-60 ליום), ללא בדיקות דם שוטפות או בדיקות כלשהן הקשורות בקרישיות.האם לעלי המתין לברור המטולוגי לאחר הלידה(שאם אחזיק מעמד, צפוייה עוד 18 שבועות)?או שאולי ללכת להמטולוג כבר עתה, במהלך ההריון?ואולי לפחות לשאול במרפאה בהריון בסיכון על בדיקות דם לבירור עדכני של מצב הקרישיות/השפעת הקלקסן? אשמח לשמוע דעתך/נסיונך.תודה.

ifatsa79

New member
הי, תשובות

חייב מעקב וטיפול בהריון של המוטולוג + גניקולוג (מרפאה לסיכון גבוה זו הכתובת). לדעתי צריך מעקב של ספירת דם פעם בחודש לפחות (אצלי זה פעם בשבועיים שלושה) כי צריך לבדוק 2 פרמטרים מאוד חשובים: המגלובין וטרומבוצים וצריך לעקוב שלא ירד. אין צורך בבדיקות של קרישיות אלא רק ספירת דם. אחרי ההריון יש לעבור בדיקות של PT, INR במידה ויוחלט על טיפול בקומדין, שכן בקומדין ניתן מימון שכל הזמן צריך לאזן אותו ובקלקסן אין צורך בזה. כל זה יוסבר לך ע"י ההמוטולוג. אצלי בעקבות ה- Apla הטרומבוציטים ירדו המון ואושפזתי בעקבות כך במחלקה להריון בסיכון גבוה בבלינסון. אגב, איזה מרפאה בסיכון את שייכת? באיזה בי"ח? אני לא רופאה, אבל אם הורו לך על 60 מ"ג זה בסדר אבל עדיין שהמוטולוג יאשר זאת ודרוש מעקב צמוד לאורך ההריון ולאחריו. אם תצטרכי משהו נוסף אשמח להסביר לך גם בטלפון אם תרצי.. נ.ב ברור שתחזיקי מעמד עוד 18 שבועות !! למה לא?

גם אני אצטרף לתשובות

APLA זה ראשי תיבות של phospholipid antibody (נוגדנים לפוספוליפידים). מדובר בתסמונת שנובעת מליקוי במערכת החיסונית, ושהביטוי שלה הוא בהפרעה בקרישת הדם (בצורת טרומבופיליה). ההפרעה מזוהה ע"י בנוכחותו בדם של פרוטאין חריג, שמהווה נוגדן למולקולות הנקראות אנטיפוספולידים. המניפסטציות שלה יכולות להיות ע"י הווצרות קרישי דם שנתקעים בכלי דם בכל חלק של הגוף (טרומבואמבוליזם). אצל נשים, אחת המניפסטציות השכיחות ביותר (לצערנו) היא אי-פוריות והפלות חוזרות בכל שלבי ההריון, כולל IUFD. הטיפול שלא בזמן הריון, כפי שנכתב כאן, הוא בד"כ ע"י קומדין, עם או בלי שילוב של סטרואידים המדכאים את המערכת החיסונית. קומדין הוא תרופה מאוד מסובכת ולא סימפטית, שמצריכה התאמה חוזרת ונשנית של המינון. התרופה הזו אסורה בהריון ולכן היא מוחלפת בקלקסן, שמבחינת ההרכב שלו ואופן פעולתו עוקף את הבעייתיות שיש בקומדין ולכן אין איתו בעיה (או לפחות, אין איתו בעיות בסדר גודל כזה. יש תסמונת נדירה של תנגודת לLMWH, שזה סוג החומרים שהקלקסן משתייך אליהם, אבל זה כבר סיפור אחר). אני ממש בשוק ממה שאת כותבת על כך שלאחר שנמצא אצלך הנוגדן הנ"ל, לא קיבלת שום טיפול עד שהגעת לרופא שהציע להוסיף קלקסן! לא רק שייתכן שכשלון הטיפולים הקודמים נגרם ישירות ע"י התסמונת, העובדה שקיבלת טיפול ושההורמונים בגוף שלך חגגו, וכל אותה עת לא היה לך "כיסוי" בדמות טיפול אנטי-קואגולנטי היא פשוט שערורייה בעיניי! ייתכן שהגינקולוגים הניחו שאת שייכת ל-2% באוכלוסייה שיש להם חיובי כוזב ל-APLA, מה שמהווה שערורייה כשלעצמו. אין ספק שהמטולוג היה חייב לראות אותך, ואם עדיין לא ביקרת אצל אחד, זה הזמן. את חייבת לעשות בדיקות דם כלליות (CBC) באופן שוטף, בין השאר כדי לשלול טרומבוציטופניה. וכמובן, את *חייבת* להיות במעקב היי-ריסק, רצוי באחד מבתי החולים. מקווה שעזרתי, עתליה נ.ב. מצרפת קישור למאמר מועיל על התסמונת, וגם לערך מויקיפדיה (באנגלית).

למעלה