At - Last !!!

RedBishop

New member
At - Last !!!

לאחר מספר חודשים של דיונים מעמיקים לגבי טלסקופ ומצלמה, הגעתי למסקנות... מצורפות תמונות ראשונות מה FZ-20 החדשה שלי (דיטלית עם זום אופטי X 12 בעזרת עדשה של LEICA). כל התמונות מאיזור הנגב המערבי. זה נסיון ראשון, אז להנמיך ציפיות... לגבי הטלסקופ, אני אבדוק יותר לעומק את ה PENTAX PF-80 ED ואחזור עם דיווחים מהשטח.

Avi BL

New member
הצילומים יפים בישוף + עוד המלצה

Canon S1 IS ברשותי מצלמה זו כ- חצי שנה. זום אופטי x10 מייצב תמונה מדהים. רז' 3.2 מגה (מספיק לפלט איכותי ביותר עד גודל איי 4 פלוס). ניתן להשיגה בארץ במחיר של כ- 2000 ש"ח. מהירה מאוד, מהירות תגובה בתנאי תאורה טובים מתקרבת מאד למצלמות רפלקס. אופטיקה לא רעה (לדעתי הטובה ביותר בטווח המחיר שלה). בחשש כבד הוספתי לה מכפיל איכותי בעלות של כ-1200 ש"ח בניו יורק. עלות כל העסק זולה מהפנסנוניק (המדהימה ככשלעצמה) אותה שקלתי לקנות גם אני, והתוצאות מדברות בעד עצמן. כמובן שיש לה גם מגבלות... אבל אני בהחלט ממליץ

RedBishop

New member
תודה.

תמונה טובה מאוד של הבזה. הפנאסוניק עלתה 500$ בחו"ל ככה שזה סביב אותו מחיר. בכול מקרה, ממחקר ארוך ומקיף שערכתי, השורה התחתונה היא שסביב רמה מסויימת של ציוד, כדי להוציא תמונות טובות של ציפורים צריך הרבה סבלנות, מזל ו"עין" לצילום שמגיעה עם הנסיון. אשמח לראות תמונות נוספות שלך.

razyho

New member
בכמה מגדיל המכפיל שלך?

לאולימפוס יש מכפילים רק של 1.7 ולא 2

Avi BL

New member
המכפיל תוצרת ריינוקס כפול 2.2

ולפי אתר החברה מתאים גם למצלמות אןלימפוס בתוספת מתאם. יש לקחת בחשבון שלמכפיל אין מייצב תמונה וכן גם למצלמות הזום של אולימפוס אין מייצב, ככל שאני יודע, כך שרצוי להשתמש בחצובה או לחילופין ידי מנתח וסבלות של צלף אבל כשלומדים זה מצליח ובגדול. מצורפים לינקים. וגם אותה הבזה ללא המכפיל.

razyho

New member
אתה צודק לגבי המייצב

זו הרעה החולה של האולימפוס עם הזום כיום כל מצלמה חדשה מופיעה עם מייצב. לצילומי ציפרים צריך חצובה שיש לי ואצבע מהירה על ההדק:) האם אתה משתמש רק באופטי או שגם בדיגיטלי?

אופטי או דיגיטאלי ?

אל תשתמש אף פעם בדיגיטלי ! והסיבה: המחשב שלך יעשה את פעולת ההגדלה טוב יותר מהמחשב שבמצלמה. פעולת ההגדלה נקראת Crop ואם היא מתבצעת בפוטושופ הפעולה (הפשוטה) ועל זה תוסיף חידוד קל והתוצאה תהיה הרבה יותר טובה לכן אל תשתמש בזום דיגיטלי רק באופטי. ועוד דבר זום דיגיטלי דורש משאבים מהמחשב של המצלמה וזה גוזל זמן כמה פעמים רצית ללחוץ אבל המצלמה עוד חושבת?

Avi BL

New member
רק אופטי כמובן

כמו שציין קודמי המלומד הזום הדיגיטלי הוא פשוט זוועה מבחינת איכות. ואין בו כלום פרט לגימיק שיווקי. גם להגדלות בפוטושופ יש מגבלות רבות וככל שרזולוציית הקובץ נמוכה יותר איכות ההגדלה של הפוטושופ נפגעת לכן כדי לקבל איכות צריך פשוט להתקרב לאובייקט המצולם ככל הניתן, ואין ספק שזוהי הבעייה העיקרית... את יתר העבודה יעשו ציוד טוב אור טוב ויד יציבה.

למעלה