ATARI

הדונס

New member
ATARI

שלום וברוכים הנמצאים, אמנם לא מוזיקה אבל בהחלט שנות השמונים וגם קצת טכנולוגיה עתידנית. א. ישבנו מספר חברים ונסינו להבין איך עבד משחק הטלויזיה ה-ATARI עם האקדח. הקוביה שרצה על המסך ויורים עליה עם אקדח.. זוכרים? בטח שזוכרים. נסינו ולא הצלחנו. כלומר, איך המשחק זיהה את כיוונון האקדח? הרי בטלויזיה לא היה משדר או משהו שיכל לזהות את כיוון האקדח.. עניין מסובך. כנראה שנעשה שימוש בטכנולוגיית חוצנים עתידנית. חיפשתי חומר באינטרנט (למה? כי היה משעמם) ולא מצאתי. אם מישהו יוכל להאיר את עיני- אודה לו. ב. ידוע למישהו אם יש מקום שמוכר חולצות עם הסמל של ATARI? חן חן ותודה לעונים.

turrican

New member
חולצות אטארי

היי חביבי.. לאחר מסע חיפושים לא רב העליתי אתר שבו תוכל למצא חולצות של אטארי,אני מאמין שיש עוד חנויות ב- Web שמוכרות חולצות של המחשב הפופולרי אטארי. נ.ב. קבל חח על התמונה של גלי - קומודור 64..

dj80s

New member
לדעתי ההסבר הוא פשוט

עד כמה שאני זוכר, אני לפעמים הייתי מצליח לפגוע בריבוע גם כשהאקדח היה מכוון לתקרה, ולפעמים הריבוע לא היה נפגע גם כשעמדתי סנטימטר ממסך הטלוויזיה. מסקנה: מישהו באטארי עבד עלינו. הסידור היה כנראה על בסיס רנדומלי: פעם היית "פוגע" בריבוע ופעם לא. ככה היית מקבל את התחושה שעלאק יש לך אפשרות לכוון. הכל בולשיט.

turrican

New member
בינינו הקומודור 64 תמיד שלט

זה נכון שאטארי היה המשחק טלוויזיה הנמכר ביותר בשנות ה-80 אבל הקומודור היה מחשב נהדר ועדיין יש לי אותו. מי שצריך פרטים על הקומודור 64 יכול לשאול אותי. תמיד חברים שלי שהיה לי מחשב אטארי או XT באו אליי לשחק.. זו הייתה חתיכת תקופה..

AmitJ

New member
איך זה עובד?

יש מעין "ריבוע" מיוחד שהאטארי מריץ כל הזמן על המסך (לא הריבוע שיורים עליו, אלא ריבוע אחר שמשמש למיקום היריה). הריבוע רץ בתדר כזה שהעין שלנו לא רואה אותו, אבל האטארי יודע בדיוק בכל חלקיק שניה איפה הוא נמצא. עכשיו, כשמכוונים את האקדח אל המסך ו-"יורים", נשלחת קרן אל המסך, ופוגעת בריבוע ה-"בלתי נראה". האקדח "רואה" את הריבוע הזה בעזרת קרן האור, מודיע לאטארי "פגעתי!" ועכשיו האטארי יודע בדיוק לאן נשלחה היריה (הצלבה בין הזמן בו מודיע האקדח "פגעתי" לבין המיקום המדוייק של הריבוע בזמן הזה). עמית

הדונס

New member
מאד מאד מאד מעניין

מאד (כבר כתבתי בכותרת) מעניין מה שאתה מספר.. כמה שאלות בנוגע לכל זה: א. מאין לך כל זה? מה מקור המידע? ב. האם הייתה קיימת טכנולוגיה כזו לשיווק זול בשנות השמונים? רגש אור, קרניים... איך הרגש באקדח ידע לזהות את הנקודה שנסתרת מעין אדם? ואם כן, אז למה שהאקדח לא יזהה את הקוביה שאנחנו כן רואים?

למעלה