Atkinson & Hilgard's Introduction To Psycholo

Kesii

New member
Atkinson & Hilgard's Introduction To Psycholo

שלום לכולם!
אני מתחילה ללמוד פסיכולוגיה בעוד שבוע וקצת והיום הגיע מאמזון הספר שהזמנתי שנמצא ברשימת קריאת החובה.
העניין הוא, כשהספר הגיע ראיתי שמדובר במהדורה ה14 (2003) ובסילבוס הקורס רשום מהדורה 15 (2009).
אני לא יודעת עד כמה העניין משמעותי, קיוויתי שאולי מישהו בפורום ידע קצת מהם ההבדלים במהדורות.

תודה ויום טוב

תעשי גוגל, ההבדלים לרוב לא גדולים

ברוב המקרים אפשר למצוא השוואה של המהדורות, לפעמים אפילו דרך אתר ההוצאה. לרוב ההבדלים לא גדולים ואפשר להסתדר, בהנחה שאת לומדת את אותם הפרקים, ולא את אותם העמודים

מאידך, כיוון שהבחינות בקורסי מבוא מאוד קטנוניות, שווה לשבת עם שתי המהדורות אחת ליד השנייה ולהשוות, כדי לוודא.

22ק ו ס ם

New member
אני הייתי ממליץ לך להחזיר את הספר ולקנות את

המהדורה הנכונה. נכון שההבדלים לרוב לא כאלו גדולים אבל להתחיל לשבת ולהשוות בין שני הפרקים, מה שיחייב אותך לעבודה כפולה של קריאת שניהם זו סתם מעמסה מיותרת. אם היה מדובר במהדורה שיצאה רק השנה או שנה שעברה אז סביר שהיו מסתובבים כל מיני השוואות כאלו בין הסטודנטים אבל מכיוון שהיא כבר די ישנה, תצטרכי לעשות את כל העבודה לבד וחבל. לאמאזון יש מדיניות החזרה טובה וגם אם יקח עוד שבוע עד שתקבלי את הספר החדש, עדיף לצלם את הפרק או שניים שתחסירי עד שהספר יגיע מאשר סתם להסתבך עם כל הנושא.

22ק ו ס ם

New member
אגב, מצחיק שעדיין קוראים לספר אטקינסון

והילגרד. הילגרד מת כבר לפני יותר מ10 שנים ואטקינסון כבר לא שותף לכתיבת הספר.

Kesii

New member
תודה

חיפשתי השוואות בין המהדורות ולא הצלחתי למצוא בחמשת העמודים הראשונים של התוצאות בגוגל.
אני אבדוק באמת מה מדיניות המוכר בנוגע להחזרות\החלפות.
שמעתי שיש גם מהדורות מתורגמות של הספר הזה...
בתור מישהי שאין לה בעיה עם אנגלית אבל קוראת מהר יותר בעברית, זה כדאי?

Shlomile4

New member
אם תרצי לעשות מתאם שווה לשמר

את רמת הקריאה באנגלית ואפילו לשפר אותה ולהכיר מונחים שגורים

AnandamiDemian

New member
לא.

המהדורות המתורגמות הן או מאוד ישנות או נעשו על ידי סטודנטים, וזה יכול ליצור בילבול רב מבחינת מונחים.

תוספת למה שכבר נאמר: גם אצלנו המרצה התעקש על המהדורה ה15. זה לא קריטי בפרקים הראשונים איפה שהסיכוי לתוספת משמעותית נמוך, אבל כן - יכול להווצר מצב שבמבחן תהיה שאלה על איזה ניסוי חדש בתחום הקוגניציה (למשל) שהמרצה לא הזכיר בכלל בשיעור (לפחות אצלנו).

ועצה כללית בנוגע לספרים: העלות של כל אחד יכולה בקלות לטפס ל100$, עדיף להתארגן בקבוצה של כמה אנשים ושכל אחד יצלם חלק, ואז לחבר.
ספרי מבואות שווה שיהיו בבית ולרוב אפשר למצוא עותקי יד-2 במחירים טובים ב-Ebay

22ק ו ס ם

New member
תמיד עדיף לקרוא במקור

הרבה מהתרגומים לא טובים מספיק. ואני לא יודע איך המדיניות של אמאזון לגבי ספרים מהארץ אבל בארה"ב אין בעייה להחזיר כל ספר בלי תוספת תשלום.

למעלה