Atom Heart Mother ונקודת זבריצקי

flowerboy69

New member
נקודת-שפל

לגבי אטום-יצירה יוצאת דופן.המון צלילים כיוונים ומחשבות התערבבו שם לקטע הזה.לדעתי דיסק שהוא יצירת מופת אבל לא כל אחד יאהב אותו-לא לשכוח שהוא כולל את אחד השירים הכי אהובים מהתקופה-fat old sun לגבי זבריצקי-באמת הדבר הכי חדש של הפלויד בשנים ההם.סרט רע והמוזיקה של הפלויד חלשה-הקטעים שלא הוכנסו לפסקול טובים יותר ממה שכן נמצא שם...

THEDUDE911

New member
אלבומים מאוד מעניינים....

לגבי אטום אני מסכים עם flowerboy. יש שם שירים שלדעתי לא מתאימים עם הרוח של הדיסק למשל הרצועה הראשונה והאחרונה ממש מתאימים אבל if שהוא שיר מצוין אבל ממש לא מתאים לדיסק.דרך אגב מישהו יכול להסביר את השם של הדיסק? ממה שאני הבנתי אולי אני טועה שהלב של אמא אדמה במקום טבע הפך לאטום כלומר משהו שהאדם הרס בדרך להתפתחות.לגבי זבריצקי, ובכן את הסרט ניסיתי לראות מליון ואחד פעמים אבל הסרט כל כך איטי ומשעמם שנרדמתי בו כל פעם מחדש, באמת סרט מזעזע. אבל אסור לשכוח שאחד השירים האדירים של DSOTM יצאו מהסרט הזה ובגלל זה אני עדיין רוכש כבוד רב ליצירה הזאת.

אימא לא אטום (אנל"ט הסיפור...)

הסיפור מאחורי השם האלבום מאוד מקרי... כתב מתקשר לווטרס ומדבר איתו על האלבום החדש שהם עובדים עליו. הכתב שואל אותו איך קוראים לאלבום ולווטרס לא הייתה תשובה כי עדיין לא קבעו שם. הוא מתמהמה קצת ומסתכל על עיתון שהיה קרוב אליו ורואה כותרת: ניתוח לב שעשו לאימא אחת (ועוד משהו שקשור לאטום וכימיה לא זוכר מה זה היה). וווטרס מאלתר במהירות ומספק כותרות בעיתונים שלמחרת... אני אוהב את האלבום בגלל שלושת השירים שבאמצע. הראשון והאחרון סובלים לדעתי ממאניה-דפרסיה; קטעים חזקים ומרשימים ואחרים מיותרים רועשים ואונגרדים מדי! יותר מדי! עליות וירידות. IF שיר שיוצא ממעמקי הלב והנשמה של ווטרס.. רגשות אשם.. אכזבה עצמית.. משוגע אמיתי... SUMMER 68 עוד עלילה מהיומן האישי של ריק רייט המשך ישיר לקופסת הצבעים, דייט לא מוצלח במיוחד. אחלה שיר שבעולם. ואז מגיעים לשיא של האלבום FOS הוא שיר יפה רגוע אותנטי סוחף רומנטי בעצם מה לא... גילמור בשיאו, חוזר לנופי הילדות.

adonhashlulit

New member
בדרכי הפסיכדלית הבנתי אחרת.

כן, ישנה גם האפשרות שהוא הקריץ את הכותרת, אבל מההתחלה הרגשתי בשיר עצמו מוטיבים רוסיים-פאשיסטיים (במיין ט'ים בעיקר) - ואם כך הרי שMotherמשמעה "אמא רוסיה". אבל כנראה שאין להבנה הזו קשר כלשהו למציאות... רוסיה אימנו, סטלין אבינו - חבל שלא נולדנו יתומים.

לשם האלבום אין משמעות

הלהקה המציאה את השם על המקום, כאשר נדרשו לתת לה שם כשהגיעו לראיון ב-BBC. את הרעיון הם קבלו מהכתבה בעתון, כפי שנאמר.

flowerboy69

New member
נו זה מה שאמרתי

הרי הקטע הזה לא נכנס לסרט אלא עשיית הפסקול שלו הייתה הסיבה ליצירת הקטע שבעתיד יהפוך ל us and them

Liorking

New member
Atom Heart Mother

לא מכיר את Zabriskie Point, אז אני אכתוב רק על Atom Heart Mother. יצירת הנושא מעולה (בהתחלה קצת משמימה, אבל מתרגלים אליה). הקטע היחיד המפריע לי הוק הקטע של הדיסוננסים. שירים אדירים הם If, Fat Old Sun, ממיטב הכתיבה של ווטרס וגילמור. Summer '68 חביב, לא יותר מזה. Alan's Psychadelic Breakfast הקטע החלש באלבום. מיותר, היה צריך להחליף אותו במשהו אחר.

Atom Heart Mother

אני לא מכיר את הסרט. זה האלבום הראשון ששמעתי אחרי "השילוש הקדוש" - וויש, הצד האפל והחומה. קצת קשה להתחבר לטראק הראשון בהתחלה, אבל בגלל ה-theme המרכזי היה לי יותר קל. כי בעצם הכל סובב סביב אותו קטע. יש בו חלקים שונים ובסופו של דבר זה חוזר אליו. If - קטע שקט ושלו יחסית לקודמו. כל פעם שאני שומע אותו אני מנסה לפרש אותו. Summer '68 - הטראק הכי פחות אהוב עלי מהאלבום, אני מתקשה להתחבר אליו. Fat Old Sun - יש בשיר הזה משהו מאוד מרגיע. הגיטרה, השירה, התופים... הכל מאוד רך. ואז פתאום נכנסת הגיטרה עם אחד הסולואים הכי אהובים עלי של הלהקה. Alan's Psychadelic Breakfast - קטע מאוד מעניין. תמיד כשאני שומע את ההליכות במטבח והבישול אני מדמיין מה קורה שם
יש קטע בהתחלה שהוא מדליק את הגז וכל פעם שהוא מדליק חלקים שונים של הגז מתחילה מנגינה, וכך זה ממשיך עד שנכנס הפסנתר (ואחריו התופים, הבאס והגיטרה). לפתע הקומקום שורק. המים רתחו! מוזג תה/קפה ומהרהר בעיסוקיו. עכשיו מגיע קטע מוזר. שומעים שהוא שם קורנפלקס בקערה ועליו סוכר, ואז פתאום שומעים ביצה מטוגנת על המחבת. עכשיו נכנסות הגיטרות (ברקע נשמעת אכילה חזירית). ואז שוב קטע אינסטרומנטלי, הקטע המסכם של "ארוחת הבוקר". סה"כ זה אחד האלבומים האהובים עלי. הסיקור של הטראק האחרון יצא קצת מסורבל, אבל אני חושב שכתבו אותו לפני וזה נמצא במאמרים. כך גם הראשון.

Itai8

New member
Atom Heart Mother

את הסרט לא ראיתי אז אני לא יכול לתת ביקורת... אבל בקשר לאלבום, מאין יצירת מופת שנשמעת כאילו עבדו עליה כמה שנים ועבדו עליה 500 מוחות (לי לפחות זה נשמע ככה...) הוא היה בין הלאבומים הראשונים ששמעתי של פינק פלויד, לא ממש הכרתי את פינק פלויד ואת הסוג מוזיקה שיש באלבום... (לפני פינק פלויד הייתי שומע מוזיקה ממש מגעילה שאני לא יודע איך אהבתי אותה) כאשר שמעתי בהתחלה את AHM חשבתי לעצמי שזה שיר די מטופש ואין בו משהו יפה, הוא אפילו הפחיד אותי קצת... את 3 האמצעים אהבתי מההתחלה! אחרי ששמעתי את AHM כמה פעמים פשוט התאהבתי! זה פשוט סיפור ללא מילים ותמונות במשך 23 דקות! לפי דעתי השיר האחרון היה ניתן להחלפה במשהו דומה לשיר AHM, מין המשך... חלק שני אולי... שכאילו יסגור את האלבום כמו שהוא התחיל. אבל עדיין זה אלבום מוצלח מאוד שלהם! ממש יפה!

שמיקי

New member
A.H.M

לא ראיתי את הסרט אבל האלבום! האלבום ה6 שהכרתי של הפלויד.. אחרי דה וול,דארק סייד,וויש יו,אנימלס ומדל קודם כל.. ישר התחברתי ליצירה הראשונה ATOM HEART MOTHER , ממש על השמיעה הראשונה התאהבתי ביצירה הזו, אחד היצירות הכי מדהימות ששמעתי אי פעם. את IF פחות אהבתי.. זו לדעתי היצירה החלשה באלבום.. היא גם לא מתאימה לסגנון האלבום את SUMMER '68 אהבתי גם ממש על השמיעה הראשונה.. שיר מעולה, וכן מתאים לאווירה של הדיסק. FAT OLD SUN אחד השירים הכי טובים של הפלויד! ממש הצליח לרגש אותי. ALAN'S PSYCHEDELIC BREAKFAST- מתאים לאווירת הדיסק, אך חסר בו משהו, קשה להסביר בדיוק מה

holo

New member
AHM

יצירת הנושא די בעייתית. פעם אהבתי אותה מאוד ועכשיו אני רואה בה הרבה בעיות. הקטע המרכזי באמת חזק, עם החצוצרות והתופים, פשוט גאוני. אבל יש קטעים שפשוט לא מתאימים ללהקה, לא פלוידים, כל הקטע המקהלה, בקיצור, יותר מדי כלי נשיפה, יותר מדי תזמורת, פחות רוק. ולמרות זאת, יש כמה קטעים שאני מאוד אוהב, כמו הקטע המרכזי שחוזר על עצמו, הסולו המערבוני של גילמור, הקלידים הכניסתיים של רייט, כמה קטעי בסים נחמדים וכמובן תיפוף מצויין של מייסון, כמו שאני אוהב. שלושת השירים הבאים פשוט ענקיים, כל אחד פנינה. חברי הלהקה מראים את כישרונותיהם בכתיבת שירים לבד. נתחיל ב IF שיר פשוט מרגש של ווטרס, המילים שלו יחד עם השירה של ווטרס ממש חזקים ביחד. אחרי שקראתי ניתוח של השיר, ואחרי ששמעתי את השיר הוא מרגש אותי כל הזמן. שיר סליחה מרוג'ר ווטרס לסיד בארט. רוג'ר ווטרס מספר כאן על הפחד שלו מהשיגעון: If i go insane, please dont put your wires in my brain. אחרי שבארט התשגע ווטרס מפחד (ואפילו רוצה?) שהוא ישתגע כמו בארט. זהו בין השירים הבודדים של ווטרס שהוא מביע רגש או משהו דומה ולכן לדעתי זה אחד השירים הטובים ביותר שלו, עם השורה המרגשת: if i were a good man i'd understand the spaces between friends. Summer 68 אחלה שיר, די משעשע ומצחיק. הלחן מצוין ורייט מוכיח את כישרונו בכתיבת שירים. הוא מספר סטוץ שהיה לו עם בחורה, ואפשר להבין זאת בקלות אם מקשיבים למילים. אחלה שיר. Fat old sun בין השירים הכי טובים שגילמור כתב, בלדה רגועה ויפה על נוסטלגיה וגעגועים לנופי הילדות של גילמור. הוא מדבר על הנופים של קיימבריג' ועל הציפורים ועל השמש השוקעת. תאור מקסים של הילדות. השיר בלוזי למדי, רק גילמור והגיטרה האקוסטית, מנגן באיטיות ושר ברכות. השירה של גילמור כאן פשוט מדהימה. קול רך ונעים שמגיע לגובה שגם אם יכרתו לי את הביצים אני לא אגיע. וכמובן גילמור מביא אותה בסולו בחשמלית בין היפים שהוא כתב. שיר מצויין! ולבסוף.. APB אין לי הרבה מה להגיד על השיר הזה, כי אני לא כל כך אוהב אותו, שיר די משעמם ומיותר עם כמה קטעים נחמדים של פסנתר ולא יותר מזה.

אהבתי...

לקרוא.... אבל ממתי חיתוך ביצים מובילה לנירוונה? אני יכול לנסות!

afon

New member
אטום הארט

אולי האלבום שאני הכי אוהב שלהם. שיר הנושא הוא פשוט יצירה גאונית. (נקודה) לא אכפת לי שהוא לא נכתב בכלל על ידם, כל שניה בו מעולה. הפזמון החוזר הוא פשוט קטע חזק וטוב, החצוצרות יחד עם התופים של מייסון נותנים פה פשוט חתיכת קטע חזק. בהמשך גילמור מביא את אחד הסולואים היפים שאני שמעתי, פשוט מכניס את כל הנשמה שלו לסולו אחד ונוגע. האורגן של רייט מוסיף פה לאוירה ובעצם ביחד נוצרת יצירה שבבסיסה היא קלאסית אבל עם המון מוטיבים פסיכודלים, פשוט אחת היצירות האהובות עלי. "אם"-if בלדה שקטה ונעימה, אף פעם לא ממש התחברתי אליה. הליריקה שם תמיד נשמעה לי טיפשית מאוד, "אם הייתי רכבת הייתי מאחר" לא ממש נגע בי... השיר הכי פחות אהוב בדיסק הזה, אבל עדיין שיר טוב מאוד שבא לרכך את החוזק של היצירה הקודמת. קיץ 68- דוקא את הליריקס של השיר הזה אני אוהב, מדבר על ניקור, על חוסר אכפתיות ותקשורת... אני רואה את השיר כמתאר את המפגש של פינק פלויד עם הגרופיות האמריקאיות, ועם תרבות המוזיקה האמריקאית. השיר נפתח עם האורגן של רייט ומסתיים עם חצוצרות שמזכירות את שיר הנושא... מין קישור לתחילת האלבום. fat pld sun- אולי השיר הכי יפה של פינק פלויד, גיטרות אקוסטיות שקטות לאורך כל השיר, מה שבדיוק מתאים למילים של גילמור. השיר יוצר מין הרגשה של תמימות, של שדות ירוקים, שיר נוסטלגי. ואם זה לא מספיק בא גילמור בסוף ומביא את אחד הסולואים המרגשים שלו, בדיוק כמו שהוא יודע... יחד עם התופים של מייסון נותנים סיום מעולה לשיר מעולה. חלק שאני אוהב במיוחד בשיר זה הסוף שלו. המוזיקה נחלשת ונחלשת אבל הסולו לא נגמר, כאילו גילמור לא רוצה שהשיר יגמר... אולי געגועים לילדות? ארוחת בוקר פסיכודליה- אני לא מבין מה אנשים רוצים מהשיר הזה? אוקיי, אז נכון שכל הקולות רקע קצת מיותרים ומעצבנים אבל יש בו כמה קטעים באמת טובים. הפסנתר בהתחלה זה קטע שאם הם היו מפתחים אותו עוד קצת היו יכולים ליצור קטע ממש נחמד, וגם הגיטרות באמצע יוצרות הרגשה טובה בשיר. הקטע הסופי שילוב של תופים ואורגן, קטע אינסטרומנטלי שנותן סיום נהדר לדיסק הזה. מה שאני כל כך אוהב בדיסק הזה זה שאין בלעדיות של אף חבר להקה. המילים של ווטרס לא שולטות, והיגטרה של גילמור לא לוקחת את התפקיד הראשי. התופים נותנים הרבה מעבר לקצב, ממש מובילים את השיר, ובאמת מעבירים את התחושות בצורה מעולה. האורגן של רייט מגיע פה לשיאו ונותן את ההרומוניה ואת ה "feel" לכל הדיסק. גילמור כהרגלו מיבב עם הגיטרה ומוכיח איזה נגן גיטרה נשמתי הוא. ווטרס תורם את חלקו עם הבאס וגם בכתיבה ובשירה. אלבום שכולו עבודת צוות שמוציאה מכל אחד מחברי הלהקה את המיטב ואת המירב הטכני והרגשי. עקב כך ובהתאם לזאת הוא אולי הדיסק הכי טוב שלהם בעיניי.

אמא לב אטום

AHM אכן מופלא, אחד הטובים שלהם. זבריסקי - הסרט, אההממ.. מעניין. אפשר למצוא אותו ב-MGM (או TCM?) פעם בכמה חודשים. מהפסקול אהבתי יותר את הגיטרה של גרסייה, וכמה משירי הקאנטרי המשובחים ביותר (יש דבר כזה?) אבל למשהו חשוב יותר: בשיר של משינה מ"להתראות העורים" (נדמה לי שקוראים לו "היה לי חלום") יש את השורה: אמא לב אטום/ שלכת, ברזל. מה נראה לכם? שיבוש של AHM? למשינה נמאס לגנוב ממדנס? (ואם כבר מדנס, אז: חוץ מקריירת הסולו המופלאה שלו, באיזה להקה/להקות היה גלדוף בשמונים?)

למעלה