AHM
יצירת הנושא די בעייתית. פעם אהבתי אותה מאוד ועכשיו אני רואה בה הרבה בעיות. הקטע המרכזי באמת חזק, עם החצוצרות והתופים, פשוט גאוני. אבל יש קטעים שפשוט לא מתאימים ללהקה, לא פלוידים, כל הקטע המקהלה, בקיצור, יותר מדי כלי נשיפה, יותר מדי תזמורת, פחות רוק. ולמרות זאת, יש כמה קטעים שאני מאוד אוהב, כמו הקטע המרכזי שחוזר על עצמו, הסולו המערבוני של גילמור, הקלידים הכניסתיים של רייט, כמה קטעי בסים נחמדים וכמובן תיפוף מצויין של מייסון, כמו שאני אוהב. שלושת השירים הבאים פשוט ענקיים, כל אחד פנינה. חברי הלהקה מראים את כישרונותיהם בכתיבת שירים לבד. נתחיל ב IF שיר פשוט מרגש של ווטרס, המילים שלו יחד עם השירה של ווטרס ממש חזקים ביחד. אחרי שקראתי ניתוח של השיר, ואחרי ששמעתי את השיר הוא מרגש אותי כל הזמן. שיר סליחה מרוג'ר ווטרס לסיד בארט. רוג'ר ווטרס מספר כאן על הפחד שלו מהשיגעון: If i go insane, please dont put your wires in my brain. אחרי שבארט התשגע ווטרס מפחד (ואפילו רוצה?) שהוא ישתגע כמו בארט. זהו בין השירים הבודדים של ווטרס שהוא מביע רגש או משהו דומה ולכן לדעתי זה אחד השירים הטובים ביותר שלו, עם השורה המרגשת: if i were a good man i'd understand the spaces between friends. Summer 68 אחלה שיר, די משעשע ומצחיק. הלחן מצוין ורייט מוכיח את כישרונו בכתיבת שירים. הוא מספר סטוץ שהיה לו עם בחורה, ואפשר להבין זאת בקלות אם מקשיבים למילים. אחלה שיר. Fat old sun בין השירים הכי טובים שגילמור כתב, בלדה רגועה ויפה על נוסטלגיה וגעגועים לנופי הילדות של גילמור. הוא מדבר על הנופים של קיימבריג' ועל הציפורים ועל השמש השוקעת. תאור מקסים של הילדות. השיר בלוזי למדי, רק גילמור והגיטרה האקוסטית, מנגן באיטיות ושר ברכות. השירה של גילמור כאן פשוט מדהימה. קול רך ונעים שמגיע לגובה שגם אם יכרתו לי את הביצים אני לא אגיע. וכמובן גילמור מביא אותה בסולו בחשמלית בין היפים שהוא כתב. שיר מצויין! ולבסוף.. APB אין לי הרבה מה להגיד על השיר הזה, כי אני לא כל כך אוהב אותו, שיר די משעמם ומיותר עם כמה קטעים נחמדים של פסנתר ולא יותר מזה.