Augmentin לחתולים חולים... דחוף מאוד!

sharpcookie

New member
Augmentin לחתולים חולים... דחוף מאוד!

שלום רב, פירסמתי את זה בפורום חתולים והופניתי לכאן...

יש אצלנו בבניין 4 חתולים שאני מאכילה. לאחד מהם כבר תקופה ארוכה יש מחלת עור או פטריה כלשהי שבאה והולכת ומתבטאת באיבוד פרווה וסימנים אדומים בנקודות מסויימות (באיזור הצוואר ובית השחי בעיקר). כבר היו תקופות שזה היה נרפא ונעלם אבל בזמן האחרון זה הופיע בצורה יותר קשה - סימנים יותר גדולים והחתול הרזה בצורה קיצונית ונראה סובל. לאחרונה שמתי לב שחתולה קטנה יותר נדבקה ממנו (הם "חברים" ומתלטפים) וגם אצלה הופיעו סימנים דומים וכעת הם מתפתחים במהירות מפחידה מיום ליום.

פניתי לוטרינר שטיפל בחתולת הבית שלי בעבר, אבל מסתבר שהוא כבר לא גר בחיפה ולא יכול לבוא לבדוק אותם אז שלחתי אליו תמונות והוא הוציא את המרשם הנ"ל:

RX Tabs Augmentin 500
7
tab BID for 7 days 1/2

הוא לא זמין להבהרות, אם הבנתי נכון, מדובר באנטיביוטיקה רגילה שאפשר לקנות בבית מרקחת ושצריך לתת לכל חתול חצי כדור פעמיים ביום, במשך 7 ימים.

האם זה הגיוני? זה לא חזק מידי בעבור חתולים? מה גם שמדובר בחתולים בגודל שונה - הגדול בן כשנתיים והקטנה בת פחות משנה - זה לא הכי ברור בתמונה בגלל הפרספקטיבה והפרווה הארוכה אצל הקטנה אבל אני מניחה שהיא שוקלת כ2/3 ממנו אם לא פחות.

אעריך מאוד את תשובתכם המהירה כי אני טסה לחו"ל מחרתיים, יש שכנה שמוכנה לתת להם את הכדורים באוכל רטוב בזמן שלא אהיה פה, אבל אני צריכה לקנות את התרופה הנכונה ולהעביר לה הנחיות עד אז, אחרת הם לא יטופלו...

טיפול בבעיות עור

שלום,
אתחיל מזה שהמינון שניתן אינו הגיוני. זהו מינון מאוד גבוה לחתול בוגר. בטח ובטח לחתולה קטנה.
על סמך התמונות לא ניתן לאבחן מה הבעיה. נראה כי האזורים המודלקים הם כתוצאה מגיורוד. יש צורך בבדיקה מיקרוסקופית לחיפוש אחר טפילים, זיהומים או סוג הדלקת.
האם החתולים מתגרדים? האם מטופלים נגד פרעושים?
אנטיביוטיקה במינון המתאים יכולה להקל על הזיהום אך אם לא טיפלת בסיבה הראשונית המצב לא יפתר.

ממליצה לך לפנות לוטרינר אחר בעיר (בחיפה יש מספר רופאים טובים).
בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

sharpcookie

New member
תודה רבה על תגובתך

החתולים אינם מטופלים. מתגרדים לפעמים, כמו כל שאר חתולי הרחוב.
&nbsp
מאחר שאני טסה מחר ויש שכנה שבהעדרותי תאכיל אותם ותוכל לתת להם כדורים בתוך האוכל (אם אביא לה), האם כן כדאי לתת את האנטיביטיקה הנ"ל במינון יותר נמוך? איזה? (אולי לשבור את הכדור ל4 חתיכות במקום ל2?).
או שעדיף לתת להם להמתין עד שאחזור ורק אחרי זה לבצע בדיקה? (עוד כשבועיים)

מינון גבוה

רק עכשיו ראיתי ומניחה שכבר לא רלוונטי.
אם החלטת לתת כדאי באמת לחלק למינון נמוך יותר. אם את מחכה, קחי בחשבון במצב העור יראה פחות טוב.

נסי בנתיים לטפל נגד פרעושים.

למעלה