ללא ספק גרסה יותר טובה מהאמריקאית בכל פרמטר
הדבר היחיד בגרסה האוסטרלית שאני לא אוהב זה שבכל עונה בכל מועצת שבט מראים פעמיים את מנחה התוכנית מכריז שהגיע הזמן להצביע. ריטואל מעצבן שחוזר על עצמו מחדש שוב ושוב בכל עונה וכל פרק שכבר הפך לאחד מסימני ההיכר שמדובר בגרסה האוסטרלית של הישרדות והייתי מעדיף שיוותרו עליו כי הוא מעצבן ולא תורם בכלום.
לגבי הפרק עצמו, ידעתי שהברית של דייויד יעלו על זה שיש בתוכם סוס טרויאני מלשן, אבל הייתי בטוח שישר יחשדו בדייויד, מה שלא קרה. מה שכן קרה לעומת זאת, זה שדייויד עצמו מתחיל לקלוט שע"י החלשת הברית שלו הוא העניק כוח רב מדי לסנדק מברית המיעוט, ואחרי שהסנדק מצא אליל חסינות ליד כולם, נפל לו האסימון עד כמה מסוכן הסנדק עם כוח רב מדי בידו.
מאוד מוזר שבמשימת דחיפת הארגז הכוחות המתמודדים זה מול זה היו ממש לא פרופוציונליים. לידיה נגד איי קיי? באמת? הארי נגד טרזן? באיזה יקום מקביל הוא היה מנצח אותו? אפילו זאק נגד ז'אקי היה הזוי. היה ברור שהוא ינצח אותה.ממתי במשימות כוח שמים גברים מול נשים? ואיך זה שלי ולוקי לא מצאו לנכון להשתתף במשימה פיזית שתפורה בדיוק למידותיהם? הקרב ההגיוני היחיד היה הסנדק מול הנרי, לפחות בו התמודדו שני גברים שריריים עם אותם כוחות. והנרי הוכיח שהוא פחות חזק ופחות נחוש מהסנדק שלו הוא קרא "אחי לאליל החסינות". אך בכל שאר הקרבות במשימה הזאת התוצאה היתה ידועה מראש ולא מפליאה כלל.
במשימת החסינות השבטית הפיזית הקשה מאוד חששתי לשוני, בגלל שהיא לא בנויה לכאלה משימות של כובד, וידעתי שאם היא תפיל ראשונה ותכשיל את השבט שלה שיפסיד את החסינות שמה יככב בהצבעות ההדחה, ולכן מאוד שמחתי כששוני החכמה קלטה את זה ומיד התנדבה לשבת הפעם היא על הספסל, רק חבל שהיא שכחה מרוב מתח והתלהבות לרגע שהיא בהישרדות, וגם שמנחה התוכנית יותר מרמז לה "שוני נמצאת במיקום הכי טוב במשימה הזאת", היא לא התייחסה לרמז העבה שלו ולא הושיטה יד מתחת לספסל לבדוק אם לא מוחבא שם רמז או יתרון או אליל חסינות. מה שתסכל אותי מאוד, כי עבר לי בראש הדה ז'ה וו של מיקיילה שלא מצאה את מה שהיה מתחת לספסל שעליו היא ישבה ומתמודדת אחרת הבחינה בו ולקחה אותו, והייתי בטוח שזה יקרה גם לשוני שמישהו אחר יבחין בו מרחוק וייקח אותו. אבל זה לא קרה, ובתום המשימה שוני פשוט קמה מהספסל והצטרפה לחבריה לשבט והרמז או מה שזה לא היה נותר מתחת לספסל.
מאוד אהבתי שאיי קיי לא חיכה הרבה עוד לפני משימת הפרס חשף את הנרי והקשר שלו לסנדק לחברי שבטו שלא היו מודעים בכלל לאליל החסינות ולזה שהוא העביר אותו למאט בתום משימת החסינות האחרונה שבה הם זכו, מה שמיד שם מטרה גדולה על גבו של הנרי, שידעתי כבר ברגע שעשה את המהלך וכל ברית השביעייה הבחינו בכך, שזה היה צעד שעוד יעלה לו ביוקר בהמשך המשחק. ועובדה שבמועצת השבט השחקנים האסטרטגים בשבט הירוק מיד הבינו עד כמה הוא מסוכן ועלול לחבור לשבט הנגדי באיחוד השבטים, אבל לנוכח החולשה שהפגינו בשתי המשימות האחרונות הרצון להשאיר את השבט חזק פיזית אל מול השבט הצהוב גבר אצל רובם על האסטרטגיה להשאיר את השבט מאוחד ללא סוסים טרויאנים בתוכו עד האיחוד, ולכן רק שוני, ג'ון ושארן הצביעו בסופו של דבר להנרי, שהצביע בעצמו לשארן שאותה ביקש להדיח במקום מישל החלשה שרוב השבט רצה להדיחה אחרי שוויתרה ראשונה על החזקת החבית ובכל החלישה את השבט שלה במשימת החסינות השבטית והיא זו שהודחה לבסוף ברוב קולות.
ועל פי הפרומו לפרק הבא ששודר היום ועדיין לא צפיתי בו, נראה שמישהו מברית המיעוט הלשין ללוקי על דייויד שכנראה ימצא את עצמו בבעיה קשה בהמשך...
ועכשיו, הולך לצפות בפרק הבא