Autism-Lyme connection

Ronnie McDonald

New member
Autism-Lyme connection

מה דעתכם, עמיתי מלומדים? Lyme can produce severe symptoms which may resemble one or more of over 300 systemic degenerations or dysfunctions, including multiple sclerosis, fibromyalgia, chronic fatigue syndrome, lupus erythematosis, Parkinsonism, rheumatoid arthritis, amyotrophic lateral sclerosis, multiple chemical sensitivity syndrome, psychiatric disorders such as depression and anxiety, Alzheimer's, and/or many more.
 

JacobSk

New member
יש הרבה סיבות לאוטיזם

לאים בהחלת יכול להיות אחת מהן. אני חושב שבארץ סיקון לקבל ליאם נמוך ביוטר.לפי דעתי אוטיזם זה בעיה של מערכת החיסון.אם מצליחים להוריד אומס ממערחת החיסון בד"כ ראים התקדמות משמעותי.
 
בדקנו את הנושא

גם ככיוון כללי, כי יותם לא הגיב להרבה טיפולים, וגם כי כשעברנו הנה עקצה אותו קרציה מהסוג המעביר ליים. ד"ר ברדסטריט רשם ליותם מינוציקלין. יומיים אחרי שהתחלנו לתת את התרופה, השפה והחיברות קיבלו דחיפה חזקה קדימה. לאחר מכן נפגשנו עם ד"ר צ'רלס ריי ג'ונס שנחשב למומחה מספר אחת למחלת ליים בילדים ועשינו שלל בדיקות (מיתרונות המגורים באזור ניו יורק וניו הייבן). התוצאה לליים הייתה שלילית, אבל לדברי ד"ר ג'ונס יש מקרים לא מעטים של FALSE NEGATIVE. הוא רשם ליותם אנטיביוטיקה - לא זוכרת איזו - רק שהיא לא עזרה. הבדיקות המקובלות על ד"ר ג'ונס הן בדיקות של מעבדה גנטית, ולטענתו הבדיקות הסטנדרטיות מפספסות בשיעור של 30% לפחות. ד"ר ג'ונס גם הרצה בכמה ועידות ביו רפואיות באוטיזם ומכיר היטב את תנועת דאן. הוא אומר שלדעתו אין קשר של אחד לאחד בין אוטיזם לליים, אבל: 1. יש מקרים של אוטיזם שחולים במקביל גם בליים, ואז זה מוסיף סימפטומים או מרע אותם ומעכב את התקדמות. 2. יש מקרים מעטים שנראים כמו אוטיזם, אבל הם בעצם ליים. לדבריו, היו לו כמה מקרים כאלה (אנא, זיכרו שמדובר באדם שמן הסתם טיפל ביותר ילדים החולים בליים מאשר רובם המכריע של הרופאים, ושמפעל חייו הוא האיבחון והטיפול של ילדים כאלה. לאדם כזה, "כמה מקרים" זה מעט מאוד). במקרים הנדירים שבהם הוא נתקל, הטיפול נגד ליים העלים את התופעות של האוטיזם, ולא עוד אלא שכשהטיפול הפסיק התופעות חזרו. הטיפול הרווח לליים הוא לקחת אנטיביוטיקה למשך חודש. אין לזה שום בסיס מדעי. הטיפול שד"ר ג'ונס נותן הוא לתת אנטיביוטיקה לתקופות ארוכות מאוד, לפעמים כמה שנים, ולעתים כל החיים. הוא גם ממליץ לנשים בהריון החולות בליים לקחת אנטיביוטיקה לאורך כל ההריון. בשיחה מאוחרת עם ד"ר ברדסטריט דיווחנו לו בהתלהבות על התוצאות של השימוש במינוציקלין. אגב, זו תרופה שבדרך כלל לא נותנים אותה לילדים מתחת לגיל שמונה ונותנים אותה לתקופות קצרות מאוד כי הרעילות שלה גבוהה מאוד. כאשר העליתי את ההשערה שליותם יש מחלת ליים ולכן התרופה עזרה, ד"ר ברדסטריט העיר שהתרופה עזרה מהר מדיי ולכן לדעתו היא עזרה כי היא הפחיתה דלקתיות במוח (היא חוצה את גבול הדם-מוח). לדבריו, אם אכן הסיבה לשיפור הייתה מחלת ליים, השיפור היה איטי בהרבה. זה נראה לי הגיוני, למרות שהייתה לי גם תחושה שהוא מבטל את הנושא באופן כללי בלי לבדוק אותו באמת, בנוסח "מה שאני לא יודע לא קיים". מחלת ליים היא מחלה שזוהתה לראשונה בשנות השבעים, אם אני לא טועה. בהחלט יש סיכוי שהיא נפוצה יותר ממה שחושבים. עם זאת, הזיהוי המוחלט של המחלה עם אוטיזם פשוט לא נראה לי הגיוני. מחלת ליים נקראת "THE GREAT IMMITATOR" כי הסימפטומים שלה כלליים מאוד ומחקים הרבה מאוד בעיות אחרות, כולל הבעיות שאופייניות לאוטיזם. אולי זו הסיבה שיש כאלה שסוברים שמדובר באותו דבר. אבל אני אישית מאמינה שד"ר ג'ונס צודק: המקרים שמזוהים בטעות כאוטיזם אבל הם בעצם ליים הם לא הכלל אלא היוצא מן הכלל (בלי לגרוע מכך שבהחלט יש מצב שהם קיימים).
 

daphna26

New member
מינוצקלין - טופלנו בתרופה בהקשר אחר

אבל נאלצנו להפסיק השימוש בה בגלל תפקודי כבד גבוהים ( גם התרופה עצמה מעלה תפקודי כבד ונדרשים לבצע בדיקות כל חודש) הטיפול בה הוא בדרך כלל ממושך - מספר חודשים. לא הבנתי - אם התרופה ניתנה לכם על ידי ברדסטריט כטיפול לליים - מדוע ד"ר גונס החליף אותה? ובכלל, אם תוצאות הבדיקות הן לא תמיד משקפות, ואם התרופה דוקא הראתה סימנים חיוביים - לא היה רצוי להמשיך במתן התרופה? שאלה נוספת - האם ואיך ניתן לבצע בדיקות לליים בארץ?
 
מינוציקלין

אני מתפלאת שנתנו לכם אותה לתקופה ארוכה - לפי מה שהבנתי, שבועיים זה הגבול. האם מי שרשם לכם אותה היה מודע להתוויה? רצינו להמשיך עם המינוציקלין, אבל ד"ר ברדסטריט לא היה מוכן מהסיבה דלעיל, וד"ר ג'ונס היה נגד מאותה סיבה. לגבי בדיקות לליים בארץ - אני לא יודעת אם יש בדיקות מהסוג שד"ר ג'ונס סומך עליו. בדיקות סטנדרטיות כאמור אינן מדוייקות לכיוון השלילי, אבל אם הן נותנות תוצאה חיובית את יכולה להיות די בטוחה שיש ליים. לגבי בדיקות אלטרנטיביות, את יכולה לפנות לתלמה , קטרין או יואב מירושלים (שכתב על כך בזמנו בפורום) במסר אישי. ככל שהתרשמתי, תלמה סוברת שזו בעיה מרכזית באוטיזם (אני כאמור בספק).
 

daphna26

New member
מינוציקלין היא תרופה שמטפלת בפצעי אקנה

והיא ניתנת כאן למספר חודשים
 
מצאנו ליים אצל 15 אוטיסטים ו-3 אמהות של PDD

האם תלמה סוברת שזוהי הבעייה המרכזית באוטיזם? לא רק ליים, כי יש הרבה בעיות באוטיזם, אך ליים הוא בהחלט בעייה שיכולה ואכן מתפשטת בהרבה איברים בגוף של ילדי הספטרום. מעל 15 ילדים שונים, מרחבי הארץ נבדקו וכולם נושאים ליים פעיל ובמצב מתקדם ברקמות הגוף השונות. הטיפול בשלב המתקדם של הליים איננו שבועיים של אטיביוטיקה, כי זה ממש לא יעיל. אכן ליים יוצר בעייה משמעותית וחריפה ובהחלט עלול להחמיר סימפטומים שונים של האוטיזם. טיפול באוטיזם, צריך לקחת בחשבון את הליים ולא להתייחס לכך בקלות דעת, כפי שהשתמע מהשרשור. הפורום של ללים באוטיזם מאד פעיל ואני ממליצה למי שמעוניין, גם לקרוא שם. קאתי בלנקו למשל, מדברת על העברה כבר בשלב ההריון. בתור קיבוצניקית לשעבר, שגידלה כלבים רבים בילדותה, ואחת מאלה שהראו שלבים מתקדמים של ליים פעילים, אני בהחלט חושבת שאסור לזלזל בנושא הליים באוטיזם. הנה ציטוט מקאתי בלנקו : "I believe lyme disease, mycoplasma, viruses, bacteria and fungi with mothers who are infected in utero wise, is probably the initial cause of the autism, and exasterbated by our food supply, toxins, and vaccinations either in the mother or the child. Bottom line, most researchers won't look into this, and never will. I was part of the AGRE project, and the only fruits it bore was ONE study on glycoprotein loss, which I feel is the consequence of poor food supply and nutrition in the mom. All the other studies are rehashed for the listener, and or have already been done in other institutions ad naseum and almost ripped off from less funded researchers. If you were to look at mothers immune system, familial metabolic disorders, folate receptor disorders, VIT D receptor problems, iron disorders, B-12 disorders, this would be a fruitful study. As well as the relationship with cholesterol and infections, cholesterol and MTHFR. I am just a mom, however, if I had 6 million dollars in my hand, I can prove what causes autism. How long will it take for AGRE or AUTISM SPEAKS to do that??? They need to put well researched PARENTS on the board of such organizations and let them decide what is the right study. Not to mention a study of unvaccinated and vaccinated populations. Another study on children exposed to pesticides is also in order. I would also like a study on children born in "civilized hospitals" and immediate cord clamped kids and the amount of autism that results from that, as opposed to DULAS and birth coaches who don't. I would venture, there is no autism in the latter." הודעה מתאריך 22.2.08
 
לא התכוונתי שצריך להתייחס בקלות דעת

התכוונתי שאני ספקנית לגבי שיעור הבעיה בהקשר לאוטיזם. תראי תלמה, גם אני בעד שיחקרו את הקשר. אני בעד שיחקרו כל קשר אפשרי. מבחינת סדר העדיפויות שלי, אני מעדיפה שיחקרו את הקשר בין ליים לאוטיזם מאשר שימשיכו לחפש מתחת לפנס עוד ועוד גנים כי מחקר גנטי זה סקסי היום, או ימשיכו להנפיק מחקרי זבל על איך ההורים בעצם אשמים (בגלל עודף צפייה בטלוויזיה, או פגם בהיקשרות, או לך תדע מה עוד ימציאו), או איך ההורים מתמודדים ריגשית עם האוטיזם (טרנד מחקרי שמקביל בעיניי לניסיון לעשות מחקר פסיכולוגי על התמודדות ריגשית על אנשים שעומדים כרגע על הגג של ביתם ההרוס ומסביבם גואה הצונאמי, במקום לשלוח מסוק עם יחידת חילוץ להוציא אותם משם. אנחנו לא סובלים מתעוקה פוסט טראומתית, אנחנו עוברים את הטראומה ע-כ-ש-י-ו!! צאו לי מהווריד וקחו לי כמה מהחבילות שאני סוחבת!!!). נסחפתי, סליחה (כחכוח גרון קל). מצד שני, אם לי היה תקציב מחקר, זו לא התאורייה הראשונה ביחס לאוטיזם שהייתי בודקת וגם לא השנייה. יש לי כמה תאוריות בתור לפני כן. ולגבי הבדיקות של חמישה עשר הילדים שאצל כולם מצאו ליים - באילו בדיקות מדובר?
 
למעלה