AVID VS PREMIER PRO

cRaZyFuNk

New member
AVID VS PREMIER PRO

שלום לכולם, אני עובד כבר כמה זמן בפרמייר פרו ונהנה מכל רגע. אני שומע כל מיני דעות על תוכנת AVID שעדיין לא יצא לי ממש לעבוד איתה חוץ מהתרשמות ראשונית. האם משהו מוכן לערוך השוואה בין שתי התוכנות? מי יותר פונקציונלית / יותר נוחה / יותר אמינה / בעלת מנוע ריל טיים חזק יותר/ תאימות ל-PC ופלוסים ומינוסים לכאן ולכאן. מהתרשמות ראשונית שהיתה לי עם AVID נראה שהתוכנה בעלת ממשק לא ידידותי. ומי יותר פופולריות - למי יש יותר דרישה בשוק? לפי דעתי הצנועה, פלוס גדול הוא התאימות בין פרמייר לאפטר אפקטס וכמובן לפוטושופ - הרי הם מאותו בית תוכנה.

xorenx

New member
הפרמייר לא בליגה של אויד

פרמייר זו תכנה חובבנית לקהל ביתי. נכון שאפשר לעשות איתה כמעט הכל ויש לה ממשק מאד חביב וידידותי אבל היא לא מקצועית בשום אופן. האויד היא הסטנדרט בתעשיית העריכה העולמית. עוד הרבה לפני גרסאות ה light שלה, ה DV למיניהם. לדעתי, אם אתה רק נכנס לכל עניין העריכות אז עדיפ לך להתחיל עם אויד, כי כמה שעובדים עליה יותר, ככה רואים כמה היא טובה. חלק גדול בעבודה עם התכנה מתבצע דרך המקלדת, דרך כל מיני קיצורים ואחרים. כך שכדי להפיק ממנה את המקסימום צריך לשבת עליה די הרבה. אבל, בסוף זה משתלם בגדול.

פרימייר היא לא ביתית. ../images/Emo16.gif

אולי היא לא בליגה של אויד (לצערי לא יצא לי לעבוד עוד עם אויד, אני מקווה שבקרוב יצא לי לראות אותה קצת), אבל היא בהחלט לא בליגה של העריכה הביתית. אם מבחינת מחיר (500$ לפרימייר לעומת 0-100$ לתוכנות עריכה ביתיות), ואם מבחינת האפשרויות שגובלות מאוד בעריכה המקצועית, ואולי כבר מגיעות אליה (KEY, רצועות וידאו נוספות, תמיכה בריל טיים ועוד). ואגב, תאמין או לא, משתמשים בפרימייר גם בעריכות לטלוויזיה (ואני לא מדבר על הערוץ הקהילתי
).
ניר

למעלה