AYTEN ALPMAN

moshe4474

New member
AYTEN ALPMAN

זמרת טורקית ילידת אסטנבול, נולדה באוקטובר ,1929 וניפטרה ב20 באפריל 2012, את הקריירה שלה היא התחילה עוד בשנת 1953 בעולם הקולנוע, בסרט שנקרא האהבה סובלת, ובעוד סרט נפש אחת רק בשנת 1974 את הקרירה המוזיקלית שלה היא החלה רק בסוף שנות השישים, ולאורך שנות השיבעים, היא גם אחראית לשיר BİR BAŞKADİR BENİM MEMLEKETİM או כשהרבי אלימלך בגירסה העברית, לא מהזמרות הגדולות של טורקיה וגם לא משחקניות הקולנוע שלה, אך בהחלט אחת הבולטות ואחת המועורכות ביותר, היתה מעורבת בתוך הקהילת הבידור של אותם ימים בטורקיה,נפטרה כתוצאה מדלקת ראות בת 82 במותה, היתה בעלת משפחה מסודרת. במותה ממשלת טורקיה היתכנסה לישיבת הבל בראשותו של ארדואן, (באופן כללי ארדואן הישתתף בכל מיני ארועים שאינם שייכים לעולם הדת אבל מפאת האירועים שגודשים את טורקיה הוא נמנע בשנים האחרונות לעשות זאת) אני אתן שני סירטוני של אותו שיר, סירטון אחד באיכות קצת ירודה משנת 1974 והאחר מ1983[URL]https://www.youtube.com/watch?v=nfV-u-U01TQ[/URL]

טליה ג

New member
לא הכרתי את הזמרת

הקריירה שלה הייתה בשיאה הרבה שנים לפני שאני גיליתי את קסמיה של טורקיה ותרבותה (חלקה הגדול עוד הרבה לפני שנולדתי), והיא איכשהו לא נכנסה לפנתיאון של זמרי טורקיה הגדולים כמו Zeki Müren או Ahmet Kaya, שגם אחרי מותם הפכו לאגדות. אבל אם אפילו ארדואן בחר לחלוק לה כבוד באמצעות ישיבת אבל ממשלתית, כנראה עדיין מדובר בזמרת מוערכת מאוד.

moshe4474

New member
הזמרת AYTEN ALPMAN

החלה את הקררירה האומנותית הממשית שלה גם לפני שאני נולדתי, בשנת 1953. רק שכניראה המשחק בסרטים שלא הצליחו ברמה סבירה, הביא אותה לשירה, שבתור זמרת הצליחה יותר, אבל גם לא מהזמרות הגדולות, הכל הלך יותר מדי בקושי אבל האישיות שלה, ביחד עם משפחה מסודרת, ואופי מקסים, הביא לה הערכה בעולם הזמר הטורקי.

למעלה