B.A. כללי / רב תחומי

Yellow Fever

New member
B.A. כללי / רב תחומי

מישהו שיודע יוכל להגיד לי מה הייתרונות החסרונות של תואר כזה? חלק אומרים לי שהוא לא מספיק לכלום ושהוא מן תואר כזה לעצלנים בסגנון "רק בשביל להגיד שהייתי באונ'" ושאם כבר משקיעים זמן וכסף אז עדיף במשהו יותר ממוקד. מצד שני, לאן בכל זאת אפשר להגיע עם זה ? דרך אגב, לפני כמה חודשים הייתי ביום פתוח במכללה באריאל והיה שם פרופסור שאמר שזה תואר כזה מסוג "קומבינה" - קצת מזה, קצת מזה. אשמח לשמוע עוד

לדעתי

אני לא רואה מה הקשר לעצלנות בתואר. אתה לומד שם בדיוק כמו שאתה לומד משהו ספציפי, רק שבמקום להתמקצע במשהו אחד אתה טועם מהכל. אני חושבת שזו אופציה מצוינת לגבי מי שלא סגור על מה הוא רוצה ללמוד ולעשות בחיים (רוב האנושות היא כזו), וגם למי שמשתעמם מהר. ללמוד זה חשוב. לא חשוב מה, פשוט להיות במסגרת, ולהפעיל את התאים האפורים, ולדעת שעושים משהו ובוחנים איזה כיוון. חצי מהתארים היום לא מעשיים גם ככה, אבל עצם הלמידה מועילה. אני התחלתי תואר במדעי הרוח ולמדתי עם בנות שעשו ב"א כללי, ואנחנו באותו המצב היום. ואולי יענו לך יותר מדויק בפורום סטודנטים.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מסכים מאוד!!!../images/Emo45.gif

היום תהליך ההכשרה לתחומים הם די ארוכים. מתואר ראשון כללי, גם נהנים יותר (לאנשים שאוהבים לטעום הכל) וגם אפשר להמשיך לתואר שני ברוב התחומים, לפעמים עם השלמות מסוימות. מאידך אם אדם יודע מה הוא רוצה לעשות עדיף שיתמקד בכך בלבד ולא יתפרס לכיוונים כלליים.

למעלה