B1 Visa

din479

New member
B1 Visa

שלום, עד כמה שידוע לי, ויזת B1 הינה ויזה המיועדת לביקור עסקי בארה"ב ומוגדרת, בין השאר, כ"קידום ובדיקת מוצרים", "תערוכות", "ועידות עסקיות" וכד'... אחד האיסורים הברורים שלה הינו איסור קבלת תשלום בארה"ב מלבד א.ש.ל. שאלתי היא: האם חברת בת ישראלית יכולה לשלוח אותי עם B1 Visa לחברת האם בארה"ב ושם למכור את מוצרי החברה בעגלות בקניונים וכל זאת תחת הגדרה של "קידום ובדיקת מוצרים..." ? האם זה חוקי ? (שוב, אני מדגיש: החברות חוקיות,משלמות מיסים, חברת הבת מנפיקה תלושי משכורת מסודרים בישראל ואכן התשלום הניתן בארה"ב הוא א.ש.ל. בלבד!) זו די שאלה של הגדרות ודקויות, אודה להתייחסויות. * אני מחפש לעבוד בארה"ב אך ורק חוקי!

odedee

New member
לא נשמע חוקי במיוחד.

קודם כל, למיטב ידיעתי גם א.ש.ל. אסור לך לקבל בארה"ב. המעסיק שלך ישראלי, וכל תשלום שהוא יתן לך צריך להעשות בישראל ולא בארה"ב. חברת האם בארה"ב איננה צד בעניין כלל. מכירה בעגלות בקניונים איננה פעילות לגיטימית של מי שמגיע על ויזת עסקים (B1). מי שנכנס על ויזה זו אמור לפגוש ספקים או לקוחות שלו, לנהל דיונים עם קולגות שלו מהחברה האם, וכדומה. מכירה בקניונים היא הרחבה בלתי סבירה של כוונת המחוקק, ואם מחלקת ההגירה תתפוס אותך בפשיטה על קניון הסיכוי שהם יקבלו את ההסבר של קידום מוצרים הוא אפסי.

למעלה