B12פחחח

RedStorm

New member
B12פחחח

באמת בו נדבר על הבשר שאנחנו אוכלים כל יום כמו חיות .......רובנו אממ אנחנו יכולים לחיות בלי לאכול בשר זה ברור בשר זה לא דבר ...שאנחנו חייבים לאכול B12 זה השם? זה וויטמין שבכלל הגוף שלנו מייצר לבד ... אז מה מזבלים לנו תשכל שאנחנו חייבים B12 מבשר,,, בגוף? זו לא תחבולה ולא קונספירצונת אבל לא יודע היום ראיתי שכתוב בתנך שאלוהים אומר בבראשית שאסור לאדם לאכול בשר אלא רק מצומח אבל זה לא קשור זה רק מערער לי את האמונה בחרדים... בכל מקרה אם ניקח ילד קטן ונעלים ממנו את העובדה שיש בשר בעולם הוא יחייה באושר ובריאות בכל חייו לא???

TomerZimmermann

New member
שונא את תפוז

פעם שנייה שאני רושם את ההודעה הזאת.. בכל אופן.. למיטב ידיעתי הגוף שלנו (של רובנו) לא מייצר מספיק B12 ולכן צימחוניים צריכים לקחת את הויטמין בתור גלולה (כמובן שיש יוצאים מן הכלל שהגוף שלהם כן מייצר מספיק, אבל רוב האנשים יעשו חולים (לא יודע איזה מחלות) אם הם לא יקחו את הגלולה). בקשר לתנך.... פאק! אני לא מאמין שאני באמת מדסקס על התנך ועוד זוכר דברים ממנו. בכלופן, זכור לי משהו שאלוהים אוסר על אכילת כל החיות (אם אני לא טועה זה קורה אחרי הירידה מתיבת נוח מהסיבה הברורה שיש רק שתי מכל חיה ואם נוכל אז הם לא יוכלו להזדווג, אבל בתנ"ך בטח זה מתורץ באיזשהו רצון של אלוהים שבניהאדם והחיות יחיו בהרמוניה). אבל בהמשך הוא נותן אישור לאכול חיות מסויימות (יעני לא חזיר וכאלה אבל כן פרות). ועכשיו בשם כל הפרות היהודיות.. אני רוצה שכולכם תצטרפו אלי לצעקה גדולה של מממוווווווווווו, זה לא פייר..... מוווווווווווו

IC4

New member
מווווו :)

GO COWS במילותי סאותפארק מורה אמרה לי פעם שחרדים לא למדו בכלל תנך הם רק מתעסקים בפירושים וכאלה התנך עצמו הוא לא משהו שאפשר להאמין בו בלבד מסתבר לא בשביל אפסים כמוהם כן כן אין לי שום בעיה להודות שאני בז לכל תרבות הדת הזאת. כמו שאמר ידידנו הכושון בסרט DOGMA רעיון/מחשבה הוא משהו שאתה יכול עוד לשנות אמונה היא בהרבה יותר קשה. אנשים מתים בשביל אמונות ומה שיותר אכזרי, איך שחיות מתות בשביל אמונות

goldi san

New member
נה

יש לך עובדות די מFוקFקות. אתה בטוח בעניין ייצור הB12 או בכתובית ההאבודה מהתנ"ך או שסתם שמעת את זה איפשהו (בפורום למשל...)?

N0

New member
איך זה בכלל קשור לפורום ?

בכל מקרה כן כל גוף חי מייצר בעצמו את הB12 שלו הבעיה היא שבגלל שרוב הצמחונים אכלו בשר מלידה הגוף קצת מתנוון ולא מצליח לייצר כמות מספקת של הויטאמין, בנוסף לעובדה שגם ככה אנשים לא אוכלים נכון ואין ממש מודעות לתזונה צימחונית הגוף מפתח חוסרים שאפשר בקלות לפתור עם תזונה נכונה (יש לי ידידה שהחליטה להיות צימחונית וחייה שנתיים רק על פיצה זה לא הלך לה יותר מידי טוב ). וכל הסיפור עם התנ"ך אלוהים החליט שניהיה יצורים צימחוניים, הוא אומנם נתן לנו רשות לרדות בכל חייה אחרת (כנראה שגם בפלסטינאים) אבל לא לאכול חיות, אחרי המקרה עם נוח שאלוהים הבין שמהיצירה הקטנה שלו הוא בקושי יכול למנוע להרוג את עצמה הוא ירשה להם לפחות לאכול חיות שבכך אולי יוכלו להתגבר על דחף ההרג ההמוני שיש להם ולא יהרגו אחד את השני (גם זה כנראה לא הלך יותר מידי טוב... ) N0

למעלה