B12 הטרילוגיה

monkilita

New member
B12 הטרילוגיה../images/Emo41.gif

לפי הבנתי מאחותי שלמדה תזונה (היא לא ממש תזונאית) אותם מיקרואורגניזמים נמצאים רק אצל חיות שמעכלות תאית. ולכן לא אצלנו בגוף. שאלתי ובשיא הרצינות: אם אני אוכלת חמציצים מהרחוב, שכלבים כנראה השתינו עליהם, זה מספק B12? ואם כן, מה הכמות הדרושה?

ככה...

המיקרואורגניזמים המפיקים B-12 מצויים (או לפחות אמורים להיות מצויים) גם אצל בני אדם, בגלל זיהום אוויר, תזונה לקויה, אנטיביוטיקה, גנטיקה וסיבות אחרות - אצל רוב בני האדם יש בעיות בסימביוזיה של אותם מיקרואורגניזמים. יש כאלו שמנסים לתקן אותה ע"י אי לקיחת כדורים, תזונה נכונה והימנעות מאנטיביוטיקה - אני ניסיתי במשך כשנה וכשהתחיל החשש לפגיעות מוחיות עקב מחסור בבי-12, החלטתי לוותר - אני אוהב את המוח שלי יותר מדי. לגבי מזון רווי (בשתן וצואה) מסוג כלשהו, זה יכול להיות חמציצים, זה יכול להיות ירקות שורש אורגניים, זה יכול להיות אצות וכו´ וכו´ הדברים האלו מכילים בי-12 לא אקטיבי, כלומר איזשהו חומר בעל הרכב מולקולרי דומה לבי-12 שבספירות דם רגילות גם יירשם כבי-12, אבל הגוף אינו יודע להשתמש בו והוא אף מזיק לספיגת בי-12.

דורון ק

New member
המממממממ........

רק אוסיף על התשובה(הנכונה) שכתב אלון: פלוארת המעיים מייצרת קובלמין(כולל אנאלוגים) גם אצל בני אדם. מחקר "מעניין" נערך פעם כאשר נתנו לאנשים עם אנמיה מאקרוציטית תמצית שמורכבת מ.....הצואה שלהם-לאחר מספר שבועות האנמיה של אותם אנשים רופאה מה שתומך בטענה שהמיקרופלורה במעיים של האדם מייצרת כמות נדיבה של קובלמין אקטיבי מבחינה ביולוגית-רק שהוא מופרש ולא נספג! השכיחות הנמוכה יחסית של חוסר בויטמין B12 במדינות בהם רמת ההיגיינה נמוכה גם כן תומך בטענה הזאת. השאלה הנשאלת היא למה? למה לאכול חמציצים מהרחוב או מזון מזוהם וכו´ כאשר ישנם מקורות צמחיים לויטמין B12 ואמינים ביותר כגון מזון מועשר ותוספי תזונה!?

monkilita

New member
למה?

כי לא מתחשק לי להתחיל לצרוך כדורים בכמויות. טבעי מבחינתי זה גם בזה. לנסות לקבל את מה שאני יכולה באופן טבעי ללא תוספים. בכלל יצאתי הרבה יותר מבולבלת.. עדיף לי לא לצרוך אצות וסויה... אז מה כן? איך בעצם כן אפשר לנהל אורך חיים טבעוני בלי לדאוג למח שלי..?? וגם צויין איפשהו שאולי גם בלי מרגרינה, וכל מיני דברים שבהם יש רכיבים מן החי. בקיצור ובאמת באמת בקשה מכל הלב, למרות שאולי זו הפעם האלף שאתם נשאלים.. מה אתם אוכלים?? מה זה תפריט מאוזן? ובריא?? והאם באמת אי אפשר בלי כדורים וזריקות? ומה הם תוספי המזון? (ולי אישית אסור תירס.. אז כל הקורנפלקס יצא מהחשבון) אודה מאוד לעונים..
יום טוב

דורון ק

New member
אז ככה

ויטמין B12 מיוצר בתוספי המזון ממיקרו אורגניזם(מעין פטריה) בדיוק מאותם מיקרואורגניזם שהאדם צרך באופן "טבעי" ויטמין B12-רוב תוספי התזונה הם צמחיים ואינן מכילים חומרים מהחי או תירס-אבל כמובן צריך לבדוק. אין צורך לצרוך את התוסף כל יום וחוץ מזה תוסף ויטמין B12 הוא אחד מהנוחים לשימוש מאחר שהוא נמצא גם ככדור מציצה תת לשוני(כמו סוכריה)-אם לוקחים תוסף שכזה אזי שעדיף שהפורמה תהיה בצורת קו-אנזים(מתילקובלמין) אבל גם פורמות אחרות נספגות בצורה טובה. ויטמין B12 במזון המועשר נמצא לא רק בקורנפלקס אלא גם בעוד מאכלים-יש לזכור שהדרישה לקובלמין היא מאוד קטנה ושלא כמו ויטמיני B אחרים ישנה יכולת אגירה משמעותית של ויטמין B12-גם כיום מחסור קליני בקובלמין הוא נדיר ביותר אצל טבעונים,עד כדי כך נדיר שכאשר ישנו מחסור קליני זה מדווח לרוב בכתבי העת המובילים בעולם הרפואה. לגבי מקורות צמחיים לויטמין B12:איו מניעה(ממש אין מניעה) לאכול מאכלי סויה ואצות רק אין להסתמך עליהן כמקור אמין לקובלמין. מספר מקורות צמחיים הועלו כמקורות אפשריים לויטמין B12-עד שלא יוכח שהם משפרים בבירור את מצב ה-MMA אצל בני אדם(ה"גולד סטנדרט") אין להסתמך עליהם כמקור אמין. אצת הנורי שיפרה משמעותית את רמת ויטמין B12 אצל עכברים וישנם הסבורים שאצת הנורי היא מקור מצוין לויטמין B12(מצרף לינק),אני לא מסכים איתם-עד שיוכח בבירור שאצת הנורי אכן משפרת את מצב ה-MMA אצל בני אדם אין להסתמך עליה כמקור לקובלמין. מצרף כמה לינקים שאולי דרכם תוכלי להבין קצת יותר על הנושא הקצת שנוי במחלוקת הזה: Br J Nutr 2001 Jun;85(6):699-703 Int J Vitam Nutr Res 1999 Nov;69(6):412-8 J Agric Food Chem 1999 Jun;47(6):2341-3 אם יש לך עוד שאלות אז אל תהססי לשאול!

monkilita

New member
../images/Emo8.gifכמובן

קודם כל באמת המון תודה על הסבלנות הרבה!!!!! אוקי, החלטתי לקחת B12. בחנות טבע יש כדורים למציצה של 1000 מק"ג ליום.. זה נראה לי יותר ממה שכולם כתבו פה.. לא? מה הכמות הכדאית? גם את כל שאר ה-B אני צריכה??? לקנות גם תוסף מזון כללי?

vegan

New member
הכמות המומלצת

הכמות הנספגת בגוף תלויה בקצב הצריכה - ככל שצורכים יותר במרוכז, נספגת כמות קטנה יותר ולכן צריך לקחת כמות גדולה יותר. הכמות המומלצת עבור 3 מקרים: 1. 3 פעמים ביום 1 מיקרוגרם - רלבנטי בעיקר למזון מועשר. 2. פעם ביום 10 מיקרוגרם 3. פעם בשבוע 2000 מיקרוגרם הצורה הנוחה ביותר היא השלישית, מספיק לזכור פעם בשבוע לקחת את הטבליות (אני לוקח פעמיים בשבוע 1000 מיקרוגרם). הצורה החסכונית ביותר היא לקנות כדורים של 100 מיקרוגרם, לחתוך כל אחד לכמה חתיכות, כל אחת לפחות עשירית כדור ולקחת בכל יום חתיכה אחת. האפשרות הראשונה מתאימה למי שנרתע מכדורים ומעדיף לקחת את הויטמין כשהוא חבוי במזון. אנשים מסויימים אינם מסוגלים לספוג את הויטמין במערכת העיכול. בעבר הטיפול בבעייה היה דרך זריקות, היום ניתן לקחת כדורים למציצה מתחת ללשון הנספגים ישירות בכלי הדם. אפשר להשתמש מראש בכאלה כדורים (כדורי 1000 מיקרוגרם של סולגאר) או לוודא בבדיקות שכדורים אחרים אכן יעילים. מידע נוסף כאן

דורון ק

New member
אופס,לא ראיתי את ההודעה שלך

רק אחרי ש-VEGAN רשם שהוא ענה על הודעה שלא נענתה אז בדקתי,אז אני אענה עכשיו אם זה בסדר? החלטה טובה לקחת תוסף ויטמין B12! כמות מומלצת:VEGAN ענה תשובה נכונה,למרות זאת במידה ואת טבעונית למשך כמה חודשים או יותר מומלץ לקחת על בסיס יומי למשך חודש-חודשיים(לעשות בדיקה)ואם ישנם רמות גבוהות מספיק לעבור להמלצות שרשם VEGAN-לא ידוע על רעילות בעודף ויטמין B12 אבל בכל זאת מומלץ לא להגזים בצריכה ו-1000 מ"ג זה בסדר גמור-כמובן שלמנה טיפולית ההמלצות אחרות. בניגוד לאמונה הרווחת אין פעילות אחת שדורשת את כל ויטמיני B ביחד ולכן אין צורך מהבחינה הזאת לשלב ויטמיני B למרות שויטמין B12 עובד כסינרגיסט עם חלק מה-B קומפלקס ובמיוחד עם חומצה פולית וויטמין B6 אז זה בהחלט יכול להועיל אבל אין צורך. בנוגע לתוסף מזון כללי-במידה והתזונה שלך נכונה(ויותר מ-1800 קלוריות ליום) וכוללת דגנים מלאים,קטניות,זרעים פירות וירקות בלי ג´אנק וכו´ אזי שחוסר תזונתי לא יהיה לך-למרות זאת אין מניעה לקחת מולטיויטמין/מינרל בכמויות המומלצות. ההבדל בין סולגאר,GNC וכו´ לבין חברות פחות ידועות הוא רק המחיר! גם הפורמה הזולה של צינוקובלמין שהוא הפופולרי ביותר נספגת בצורה מצוינת!אם את מעשנת אזי שכדאי לך להעדיף פורמה אחרת כגון מתילקובלמין-גם את לא מעשנת אז עדיף למרות שאין צורך בכך. לעומת זאת אם מצוין רק קובלמין אזי שזה יכול להכיל אנאלוגים-אז תבדקי ודווחי.

monkilita

New member
למה?

כי לא מתחשק לי להתחיל לצרוך כדורים בכמויות. טבעי מבחינתי זה גם בזה. לנסות לקבל את מה שאני יכולה באופן טבעי ללא תוספים. בכלל יצאתי הרבה יותר מבולבלת.. עדיף לי לא לצרוך אצות וסויה... אז מה כן? איך בעצם כן אפשר לנהל אורך חיים טבעוני בלי לדאוג למח שלי..?? וגם צויין איפשהו שאולי גם בלי מרגרינה, וכל מיני דברים שבהם יש רכיבים מן החי. בקיצור ובאמת באמת בקשה מכל הלב, למרות שאולי זו הפעם האלף שאתם נשאלים.. מה אתם אוכלים?? מה זה תפריט מאוזן? ובריא?? והאם באמת אי אפשר בלי כדורים וזריקות? ומה הם תוספי המזון? (ולי אישית אסור תירס.. אז כל הקורנפלקס יצא מהחשבון) אודה מאוד לעונים..
יום טוב

למעלה