B12 מאין באת ולאן תשוב בראי יוגה
שלום רב, קופץ אנוכי מפורום צמחונות וטבעונות על-מנת לפתור בעיית ה B12 - אני עושה יוגה (שיווננדה) ואוכל צמחוני ו ה B12 נמוך... יש המון עננים סביב הנושא B12 ועל צריכתו... אנא עיזרו לי בעיניין זה. התשובה האחרונה שקיבלתי הייתה: __-->>רוב הטבעונים שאתה רואה כאן בפורום משתמשים בכדורי B12. יש גישות שונות (יצחק בן-אורי...) שטוענים דברים מעט שונים: שה"תחום התקין" של ה-B12 בטפסים של קופת-חולים למשל נקבע עפ"י הפיזור באוכלוסיה, ולא עפ"י מחקרים רציניים שקובעים מה הגוף צריך. ושלמעשה אדם יכול לחיות גם עם B12 "מתחת למינימום" כל חייו, ולא יהיו לו שום בעיות רפואיות. הטענה הנ"ל אומרת שכל עוד אין סימנים פתולוגים מרמת ה-B12 (אנמיה, בעיות נויירולוגיות וכו') - אין דאגה (בבחינת If it ain't broke, don't fix it). המרכיב העיקרי בוטמין B12 הוא היסוד קובלט. אצל בעלי-החיים הצמחוניים בטבע, הגוף מייצר את הויטמין באופן עצמאי. יש גישה שאומרת שמכיוון וכל החיים שלנו נתנו לגוף B12 באופן ישיר (מבשר) וכל החיים אכלנו מוצרים מעובדים - נפגמה היכולת של הגוף לייצר B12 באופן עצמאי. אותה גישה גורסת שבחלק מהמקרים - אם נפסיק לאכול בשר ונמנע מלקיחת תוספים - הגוף "ילמד" מחדש לייצר את הויטמין ובסופו של דבר הרמות שלו יתחילו לעלות. ולשאלה המטופשת של הרופאה שלך: "מה אם תאכל פטרוזיליה או דגנים יהיה לך B12 ??". אם תחשוב לרגע מאיפה מגיע ה-B12 (בשר) ומאיפה מגיע הבשר (פרה) ומה בדיוק אוכלת הפרה... תבין שהנימה האירונית שבה נשאלה השאלה מעמידה את השואלת באור די מביך. "מה, אם הפרה תאכל עשב יהיה לה B12??". מסתבר שכן. -------------------------------------- עכשיו זה היה מספיק ברור אך בספר "טעם הצמחונות" אדי ראג' ובמרכז היוגה העירוני אמרנו לנו ששילוב מסויים דגנים ואקיטניות מוליד את ה B12 ... אשמח לתיקונים, הארות ושאר מיני מאפה... תודה רבה אלעד
שלום רב, קופץ אנוכי מפורום צמחונות וטבעונות על-מנת לפתור בעיית ה B12 - אני עושה יוגה (שיווננדה) ואוכל צמחוני ו ה B12 נמוך... יש המון עננים סביב הנושא B12 ועל צריכתו... אנא עיזרו לי בעיניין זה. התשובה האחרונה שקיבלתי הייתה: __-->>רוב הטבעונים שאתה רואה כאן בפורום משתמשים בכדורי B12. יש גישות שונות (יצחק בן-אורי...) שטוענים דברים מעט שונים: שה"תחום התקין" של ה-B12 בטפסים של קופת-חולים למשל נקבע עפ"י הפיזור באוכלוסיה, ולא עפ"י מחקרים רציניים שקובעים מה הגוף צריך. ושלמעשה אדם יכול לחיות גם עם B12 "מתחת למינימום" כל חייו, ולא יהיו לו שום בעיות רפואיות. הטענה הנ"ל אומרת שכל עוד אין סימנים פתולוגים מרמת ה-B12 (אנמיה, בעיות נויירולוגיות וכו') - אין דאגה (בבחינת If it ain't broke, don't fix it). המרכיב העיקרי בוטמין B12 הוא היסוד קובלט. אצל בעלי-החיים הצמחוניים בטבע, הגוף מייצר את הויטמין באופן עצמאי. יש גישה שאומרת שמכיוון וכל החיים שלנו נתנו לגוף B12 באופן ישיר (מבשר) וכל החיים אכלנו מוצרים מעובדים - נפגמה היכולת של הגוף לייצר B12 באופן עצמאי. אותה גישה גורסת שבחלק מהמקרים - אם נפסיק לאכול בשר ונמנע מלקיחת תוספים - הגוף "ילמד" מחדש לייצר את הויטמין ובסופו של דבר הרמות שלו יתחילו לעלות. ולשאלה המטופשת של הרופאה שלך: "מה אם תאכל פטרוזיליה או דגנים יהיה לך B12 ??". אם תחשוב לרגע מאיפה מגיע ה-B12 (בשר) ומאיפה מגיע הבשר (פרה) ומה בדיוק אוכלת הפרה... תבין שהנימה האירונית שבה נשאלה השאלה מעמידה את השואלת באור די מביך. "מה, אם הפרה תאכל עשב יהיה לה B12??". מסתבר שכן. -------------------------------------- עכשיו זה היה מספיק ברור אך בספר "טעם הצמחונות" אדי ראג' ובמרכז היוגה העירוני אמרנו לנו ששילוב מסויים דגנים ואקיטניות מוליד את ה B12 ... אשמח לתיקונים, הארות ושאר מיני מאפה... תודה רבה אלעד