לא
B12 מיוצר ע"י חיידקים שחיים במערכת העיכול של בע"ח (גם שלנו, אבל בצורה מועטה ולא יעילה) ובמידה מסוימת בסביבה. למעשה יש B12 בכל מקום בערך, אבל בכמויות קטנות, ולכן מזון לא נקי והרגלי אכילה נטולי סניטציה הם מקור ל-B12 - אבל לצערנו גם למחלות. החומרים המצויים באצות ממינים מסוימים (כגון ספירולינה) דומים ל-B12, אך לא מדובר ב-B12 אמיתי וחומרים אלו אינם מסוגלים למלא את תפקידיו בגוף שלנו. בחברה המערבית המודרנית יש תדירות גבוהה למדי של חסרים ב-B12 בכלל האוכלוסיה (גם אלו שאוכלים בע"ח), ולכן מתספים את הויטמין למקורות רבים, כגון דגני בוקר וחטיפים, כמו גם חלב סויה, שניצלים צמחיים למיניהם וכו'. אבל ליתר ביטחון, רצוי לקחת תוספים. הדרך היעילה ביותר היא באמצעות טבליות מסיסות מתחת ללשון. יש גם גרסאות שונות, כגון טיפות מרוכזות שניתן להוסיף לדגני הבוקר או למזונות אחרים, טבליות בליעה ועוד. גם מאוד חשוב לכל אדם (ללא קשר לתזונה שלו) לעשות בדיקות דם תקופתיות. פעם בשנה מינימום, מומלץ פעם בחצי שנה. לפעמים אפשר למצוא בבדיקות הדם רמזים לבעיה שעדיין לא מתבטאת בתסמינים, ולפעמים זה אפילו יכול להציל חיים או למנוע התדרדרות למחלות קשות (ושוב, זה לא בהכרח קשור לסוג מסוים של תזונה). וכמובן שזה מאפשר לעקוב אחר הרמות של ויטמינים ומינרלים חיוניים, ומדדים אחרים כגון סוכר, שומנים וכו'.