B12

hakkinen

New member
B12

שלום ד"ר קרני. לאחרונה קראתי מאמר על הויטמין הנ"ל. בכתבה רשום שהויטמין אחרי להיוצרות המיאלין בגוף. אים אינני טועה, התרשת הורסת את אותו המיאלין. לשאלתי, אם חולי הטרשת יאכלו הרבה b12, האם זה יעצור התקף? או אולי יורד מחומרתו? או יזרז את תהליך השיקום? הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2735115,00.html בתודה

תגובה

בניית המיאלין תלויה גם בויטמין B12 והוא נחוץ בכמות מסויימת כדי לאפשר תהליך זה. אם נספק לגוף כמויות מוגברות של הויטמין לא נחיש את בנית המיאלין. לכן יש לדאוג שהרמה של B12 אינה נמוכה אלא תקינה, אך אין צורך להעמיס מעבר לכך כי זה לא יעזור.

hakkinen

New member
ובמקרה של חוסר

האם יש סיפטומים נרולוגיים שמדמים טרשת נפוצה?

מאומאו

New member
חוסר של B12 יכול לגרום לכל מיני

סימפטומים כמו נימולים, חולשה וסחרחורות, לפי מה שאני יודעת. עד כמה הסימפטומים האלו דומים לאלו של הטרשת - אין לי מושג (נראה לי שקצת קשה "לכמת נימולים"). בכל מקרה - בדיקת דם יכולה להצביע על חוסר ב - B12, ואם אכן יש חוסר - יש פתרונות בכדורים/טבליות או זריקות, ואז אני מניחה שהסימפטומים גם עוברים. כיוון שאני לא רופאה, חכה לתשובה של ד"ר קרני ובינתיים - תרגיש טוב.

תגובה

במקרה של חסר יתכנו סמפטומים שגם קיימים בMS , אך לא כל סימפטום אפשרי ב-MS יכול לקרות בחסר B12.

למעלה