babylon 5

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
babylon 5

שלום בגלל שמישהו הזכיר כאן את בבילון 5 אשאל אם עוד מישהו מצא לנכון לראות במלחמת ה SHADOWS נגד הפאק-שכחתי-את-שמם המגניבים עם המסכות
(וורג´ונים או משו?) היא אנלוגיה למלחמה הקרה כשדלן ושרידן אומרים להם שהם כופים כל אחד את הצד שלו עד שזה מגיע להרס חסר כל תועלת /me misses סינקליר ---- אייסי, מאחרוני מאמיני EARTH 2

IC4

New member
לא יכולתי שלא להגיב לברוטליות שכזו

לא סתם המם האמת שגם ב DUNE חשבתי על הרעיון הזה הכחולים נגד האדומים הרשעים (ומאיפה לעזאזל הפליצו את הבית ORDOS ?!)

DDN

New member
כן וגם הדרדסים.

כחולים, כולם שווים שנחלמים נגד הקפיטליסט המרושע שגר לבד בטירה שלו. GIVE ME A BREAK. ודרך אגב. האדומים זה האטראידיס והכחולים זה ההארקונן לפי הסיפור המקורי. והאורדוס לא היו קיימים בספר המקורי בכלל. ובקשר לשאלה המקורית: לא יודע עם מלחמה קרה, הרי בסופו של דבר, כל הצדיים היו במלחמה ענקית! (דבר שלא קרה בין ארה"ב וברה"מ ותודה לאל על כך)

IC4

New member
שכחתי גם שהקפיטליסט הוא יהודון

עם אף גדול ומכוער וכשהיה פעם שרשור על הנושא הזה בפורום אחר אמרו שהשם המקורי של הדמות היה ישראל או משהו כזה לא ידעתי שבספר המקורי הארקונן היו כחולים , אבל דיברתי על הסרט של לינץ´ מ64 (ואני יודע שאורדוס לא היו קיימים, רק שאלתי מאיפה הם הופלצו) והמלחמה בין בריה"מ וארה"ב לא היתה מלחמה בכלל תודה לאל לעומת בסדרה. טוב נו לא נמשיך להתפלסף על זה

G.O.D

New member
לא כ"כ לעינין להשתמש במילה

יהודון... בכלל ובפרט לאור העובדה שיום השואה היה שלשום...

galga

New member
אני דווקא הגעתי למסקנה שהדרסים הם

קומוניסטים. ודרדסבא האדום הוא לנין.

IC4

New member
כן אם אני זוכר נכון

הסדרה נעשתה ברוסיה בתחילתה (לפני שחברה אמריקאית קנתה אותה
) ומכאן הקומוניזם אך גם האנטישמיות של יהודי שמנסה להרוג אותם מה הקטע של דרדסית בכל הענין זה לא ידוע לי --- שאריות זכרון משרשור ישן על זה ואם אתם אומרים שבבילון נכתב בהשראת LOTR - אז נחמד לדעת

Esmena

New member
את הדרדסים עשו בבלגיה בשנות ה70

דומני...אבל יכול להיות שאתם צודקים.

בדיחה- אפרופו וורלונים../images/Emo62.gif

sinkleir= sin kosh= ko ko: they are a dying people, you should let them pass! sin: who? the Narn or the Santury? ko: YES!! זה ציטוט מאחד הפרקים אבל הדיחה מצוינת כשעושים אותה טוב

אז מה

גם אתה דפוק ואני לא אומר לך את זה בפרצוף... חוץ מזה לא אני המצאתי את זה אלא בבילון אז רד מהעץ

אנלוגיות של בבילון

ובכן בשוטטי ברשת להנאתי גיליתי(כן רק אני) אתר יהפהפה על בבילון ושם מוסבר שבבילון למעשה דומה ל... שר הטבעות ,כן כן מה ששמעתם מתוארים באתר כל הדברים שדומים דימיון מוזר ומפתיע לשרה´ט וכיוון ששרה´ט בעצם נכתב עפי´ חוויותיו של הסופר ממלחמות העולם אפשר למצוא דימיון בין בבילון לנ´ל ולמלחמה הקרה

IC4

New member
הכיצד ייתכן כדבר כזה?

GOD - סליחה
הממם שר הטבעות עוסק בטוב מול רשע ובמשימות של כל אחד בבילון זה רק גרוטאה משוכללת תקועה לה בחלל חסרת כל מטרה אקטיביסטית דחופה אלא מקום משכן לשוחרי שלום (ולגונבי נשמות)

rdaffi

New member
כן, כמובן שהיא תהיה דומה לשר הטבעות

היא נכתבה בהשראה, בהערצה ובעקבות הספר הזה!

למעלה