Back from London!

RossandRachel

New member
Back from London!

טוב, חזרתי מחמישה ימים בלונדון (כן כן כריסטמס והביתה) וראיתי וויקד וספמלוט ספמלוט יורד ב-3.1 מבמות הווסט אנד והאמת חבל- כי זה לא רע בכלל ואפילו טוב מאד! דואגים שישאר חיוך על הפנים כל הזמן ופעם בכמה דק' בא לו איזה צחוק רועם מהקהל. הם יורדים על כולם ותבלים הכל עם בדיחות תקועות ושירים מצחיקים- תענוג! וויקד ראיתי בברודווי באפריל והתאהבתי, אז לא היה צורך 'לקנות' אותי. המשפחה שלי, לעומת זאת, צפתה במחזמר פעם ראשונה ואם לנסח בעדינות, לא יצאו מגדרם. אבא שלי לא הבין איך הגיוני שזה מצא את עצמו בראש טבלת הבסט סלרס בברודווי. ניסיתי לחשוב איך הייתי מגיבה אם זו היתה הפעם הראשונה שלי והגעתי למסקנה שזה אכן לא מדהים כמו הגרסה האמריקאית. לדעתי גלינדה היתה מקוררת מעט וקרי אליס (!) בתפקיד אלפבה לא מצתה את כל היכולות שלה משום מה. הסאונד היה חלש יחסית ולפיכך המוסיקה לא 'סחפה' כמצופה. הדיאלוגים רצו מהר, מה שגרם לפספוס של כל מיני פאנצ'ים, כמו קלקולי השפה של גלינדה (שהצחיקו אותי מאד בפעם הראשונה). עוד מישהו ראה באנגליה וחווה מעין החמצה? או שזה היה אירוע חד פעמי?

frosti

New member
חוויה דומה

אחרי שראיתי את וויקד בברודוויי והתאהבתי בהצגה, טסתי ללונדון במיוחד לראות את ההצגה עם אדינה מנזל, וזה לא היה אותו הדבר. אדינה מנזל נראתה משועממת מהתפקיד כבר וחסרת כל אנרגיה וכריזמה (שלא נדבר על לא נחמדה) וההפקה הייתה משום מה פחות סוחפת, ופשוט לא הצלחתי לשים את האצבע על למה זה היה ככה... כמה חודשים אחרי זה ראיתי את ההצגה בברודוויי שוב עם סטפני ג'יי בלוק (שעד היום אני לא מבין איך החליפו אותה עם אדינה בקאסט המקורי. היא מעולה!), והוקסמתי שוב. מסקנה אחת שלי היא, שאני יותר נהנה לראות הצגות בברודוויי מבווסט אנד. אני מרגיש שהקהל יותר מפרגן ופחות מאופק בברודוויי, וזה תורם לחוויה המון!

i d o b

New member
ובכל זאת כמה מילים טובות על ההפקה הלונדונית

ראיתי את ההצגה בלונדון כמה פעמים. גם עם אדינה וגם עם קרי. שתיהן היו נפלאות. (כן, אדינה לא הייתה כל כך נחמדה) לדעתי קרי מדהימה וחבל שנפלת על הופעה חד פעמית פחות מוצלחת שלה. בנוסף לזה צריך לזכור שהיא משחקת את התפקיד הזה כבר כמעט 3 שנים וייתכן שהזמן עושה את שלו, אבל עדיין, היא מדהימה. בכלל, ההפקה הלונדונית של ויקד טובה יותר לדעתי. הכל עושה את ההבדל: התיאטרון גדול ויפה יותר, הבמה גדולה והתפאורה פשוט נראית טוב יותר. יכול להיות שזו סתם הרגשה, אבל גם הקאסט הלונדוני מדהים ויש משהו במבטא הבריטי שעושה את ויקד מאוד ייחודי, (אפילו שזה המחזמר הכי אמריקאי שיש) לגבי השחקנית שמשחקת עכשיו את גלינדה-דיאן פינקלגטון, היא באמת לא גלינדה מדהימה, אבל, המחליפה שלה- שרה ארנשו, היא אחת מהגלינדות הטובות ביותר מכל הקאסטים של ויקד. אני מקווה שיום אחד התפקיד יהיה שלה

scmt

New member
יש ויש...

ראיתי את וויקד פעמיים לפני חודשיים בברודווי בהפרש של שבוע (זה מה יש, זה המחזמר האהוב עלי). אני ידעתי מי היא ומה היא קרי אליס עוד הרבה קודם מחרישה אגרסיבית ביו טיוב, יש לה תקופות, זה נכון, שחיקה זה דבר מובן למדי. אבל היא בהחלט חזרה לשיאה בברודווי לדעתי ומתוך כך הייתי מצפה שבשובה "הביתה" לאפולו ויקטוריה היא תביא איתה את אותן אנרגיות, אבל, הופעה זה דבר כ"כ אינדיבידואלי. זאת אומרת שבפעם הראשונה שראיתי, היה נחמד, אבל שבוע אחרי, היה מדהים. באנרגיה, בכימיה על הבמה, זה נורא עניין של מזל על איזו הופעה אתה נופל. לגבי כל יוני הגלינדות - ישנה שמועה שאומרת שקנדרה קסבאום, שהייתה גלינדה בברודווי עד לפני חודשיים ולפני זה המון זמן גם בנשיונל טור, תחליף את דיאן. אין לי מושג אם זה נכון, אבל למען הקהל הבריטי נותר לי רק לקוות, מכיוון שהיא פשוט הגלינדה הכי מוצלחת שיצא לי לראות מאז קריסטין צ'נווית', ובניגוד לאלפבות שהיו ויהיו כמה לא רעות בכלל (ציינתם את סטנפי, אין ספק שהיא מעלפת, פשוט מעלפת), את הקסם של גלינדה לא הרגשתי שאף אחת הצליחה באמת לשחזר. אני אישית מקווה שקנדרה וקרי יחפפו איזה שבוע ככה לכבוד אולד טיימס סייק, כי הן היו צמד נהדר.

Ponchu83

New member
אני חייבת להודות שנהניתי יותר

ממרבית ההצגות שראיתי בwest end. לא יודעת אם בגלל סוג המיוזקלס (כמעריצה נלהבת של בובליל ושונברג) או בגלל המבטא והאיכות.... ברודווי פחות תופסת אותי ואני מוצאת את הקהל באנגליה נרגש ונלהב הרבה יותר מאשר בניו יורק. ובנוגע לוויקד... ההצגה והאגדה... בתור מישהי שגם ראתה את קרי בשתי היבשות - לדעתי היא היתה משמעותית הרבה יותר טובה בלונדון, עוד לפני המחלה ואובדן הקול הכרוני. היא מציגה בעיני דמות "אלפבאית" שמאוד מתאימה לספר, והכימיה שלה עם דיאן היא פשוט כל כך אמיתית שאי אפשר לא להתאהב בהן. בהשוואה לקנדרה ש... לא יודעת... פשוט לא הרגשתי את זה. הלוואי ושרה ארנשו תקבל את התפקיד. למרות שמאחר ואלקסיה חוזרת באופן קבוע למחזמר אני לא צופה שאגיע אליו בשנה הקרובה... אגב, אין ספק שוויקד הוא לא המחזמר הכי טוב שיצא לי לראות. לא הכי מרגש, לא כתוב הכי טוב, לא הכי מעניין.... אז למה מכל 13 מחזות הזמר שיצא לי לראות לאחרונה הוא זה שהכי נמצא בכותרות ובמחשבות האנשים (כולל אותי)? יש למישהו הסבר?

scmt

New member
דווקא חשבתי שקנדרה הייתה נהדרת :)

קרי ודיאן אכן הינן חברות די טובות במציאות אז... את יודעת :) ואני חושבת שהתשובה לשאלה שלך היא שיש משהו בסיפור הזה, אנ ימסכימה עם מרבית מה שאמרת, יש בו בעיות לא קטנות, אבל הפסקול נהדר וסוחף, והוא דורש כאלה יכולות ווקאליות, כך שביחד עם התפאורה, פירוטכניקה והתלבושות הוא הופך להיות כ"כ מרשים מבחינה טכנית. ואני חושבת ששחקנים טובים יכולים לגרום לכל דבר עם פוטנציאל לנצנץ, ויש משהו, מבחינתי בדמויות האלה שעושה את כל העניין לנהדר.

Ponchu83

New member
אבל אבל...

הן אכן חברות טובות. אני מבינה שאנחנו יכולות להמשיך לדבר על השחקניות של וויקד (וקרי ואידינה בפרט) עד אין סוף, (כן כן, גם אני ראיתי את ההצגה ב16 באוקטובר, ויום אחרי זה קניתי כרטיס ל31 לחודש) אבל אולי את זה כדאי לעשות במסרים פרטיים בשביל לא לייגע את חברי הפורום.... תראי, אין לי הבנה גדולה במה גורם לקהל לפקוד יום יום את תיאטרון גרשווין ואפולו ויקטוריה -אולי ההסבר שנוגע אלי הוא המוזיקה הover דרמטית של וויקד, בתור אחת שהתחברה רגשית למיס סייגון, עלובי החיים, pirate queen, וtale of two cities (ותודה למנהלת הפורום על ההמלצה הנפלאה). רק מוזר לי שאחת לחמש הודעות בפורום הזה מדברות על וויקד.... לעומת מיוזיקלס כמו ג'יפסי, in the heights ואחרים שרצים עכשיו.... או שאפשר למצוא אלפי סרטונים ביוטיוב של no good deeds ו defying gravity ולא למצוא יותר מ20 על ג'רזי בוייז. טוב..... השאלה עכשיו, מתי הוא יעלה בארץ... :)

scmt

New member
עלה כבר :)

עם השכנים של צ'יץ' והיה לא רע בכלל אם יורשה לי לציין אבל אני כן קצת לא אובייקטיבית. בכל אופן, ג'יפסי הוא נפלא. וויקד הוא נפלא באופן אחר לגמרי שהוא של אנשים שכביכול פחות מביני דבר. אם תשאלי את אליטת המבקרים, הם גם לא התלהבו מוויקד, אבל את הקהל הוא סוחף, ולגבי שאר הפרטים שאמרת, הודעה פרטית בדרך אלייך.

scmt

New member
ולפני שתסיו תצוץ ותעלה עלי...

אציין שיהיתה גם לפני ההפקה של השכנים עוד הפקת חובבים (בסופו של דבר שתי ההפקות היו הפקות חובבים), שזה למעשה הדבר הראשון שראיתי שאיכשהו קשור למחזמר הזה. חוץ מלקרוא את הספר הרבה לפני כמובן.

RossandRachel

New member
כי הוא הכי יפה!!

הוא מציג סיפור מעניין ומגניב שאין דומה לו! נכון, השירים לא הכי מדהימים בעולם בשמיעה ראשונה, ולא כל המילים מציגות עומק או איזה מסר לחיים, אבל הסיפור קסום והסיפור שמאחור יהסיפור- הרבה יכולים להזדהות איתו. כשכל הקוסם מעוץ מתחבר זה מדהים. שני קתרזיסים במחזמר אחד:)

RossandRachel

New member
זה לא רק המשחק...

המוסיקה היתה חלשה יותר גם. היתה חסרה עוצמה סוחפת

netmaster1

New member
מה שהמבקרים אמרו על וויקד ב2004

זה שהסקור לא מתקרב לעוצמה של הבוק, וזה נכון וזה גם הבעיה של סטיבן שוורץ ברוב ההצגות שלו, שלא תבינו אותי לא נכון, בכל מחזמר הוא הצליח לכתוב לפחות שיר אחד שנכנס להיכל התהילה של ברודווי(להוציא את Children of eden הנוראי) אבל בוא לא נשלה את עצמנו, וויקד לא מאוזן בכלל מבחינת המוזיקה שלו. מה שכן, המבקרים לא העריכו בכלל נכון את האימפקט שזה יעשה על הקהל, וברור שזאת הצגה שלא תרד בקרוב. אה, ובאותה נימה לא אוביקטיבית וויקד של סתיו היה יותר טוב:)

scmt

New member
היי אני לא הלכתי לכיוון הזה!

של לדבר על יותר טוב פחות טוב בכלל! מה גם שסתיו היא חברה אז אני לא מוצאת צורך לכל העסק הזה. אניוויי, אני דווקא חושבת גדולות ונצורות על המוזיקה של וויקד ואני חושבת שחלק מהאימפקט הוא בדיוק בגלל זה. אבל זה כנראה עניין של טעם, וכשזה קטע של טעם אין יכולת או צורך לשכנע.

netmaster1

New member
כן, טעם זה דבר מאוד אישי

אבל אני חייב להודות שאני עד היום לפעמים נתפס הולך ברחוב מזמם לי את הלחש מההתחלה של No good deed:)

Sally Bowles

New member
וגם צורח

"פייייייייייייייייייירוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו" ? אני מקווה שלא חחחחחחחחח

Ponchu83

New member
אני מניחה שהמבקרים

צודקים. ופס הקול הוא לא מהמבריקים ששמעתי (להוציא כמה שירים שבאמת נכנסו לי ללב). האם יש וידאו (חוקי) של ההפקה (לא משנה איזו) שעלתה בארץ? הייתי מאוד שמחה לאלפאבה כחול לבן...

RossandRachel

New member
המוסיקה טובה

בהקשבה ראשונה הצליל קסום ויפה וגדול מהחים. כמתרכזים יותר מתחברים יותר לשירים, אבל ללא ספק לא יוצאים משם ומזמזמים שירים כי הם קצת מורכבים (אין איזה "and it's beginning to snow":)) העניין בוויקד הוא פחות השירים, ויותר הסיפור. והתכוונתי ספציפית למה שאני ראיתי לפני שבוע- שהמוסיקה היתה פיסית חלשה...לא נוגנה בעוצמה

Sally Bowles

New member
למה כוונה ב...

"אידינה לא היתה כל כך נחמדה" ? לא היתה נחמדה על הבמה ?...

i d o b

New member
הכוונה שלי לפחות

היא שאדינה לא הייתה ממש נחמדה לאנשים שחיכו לה אחרי ההופעה בכניסת האומנים. אין מה לעשות, האף שלה היה קצת למעלה בצדק או לא, זו כבר שאלה אחרת. העניין הוא שלויקד, בכל העולם יש מין מסורת כזו של מעריצים שמחכים אחרי ההופעה לשחקנים. זה קיים כמובן בהרבה הצגות אחרות, אבל אני לא חושב שראיתי דבר ברמה כזו. ממש כמו מופע רוק או משהו :) אדינה לא הייתה ממש נחמדה בניגוד לשאר הקאסט הלונדוני שקיבל ונתן (ועדיין מקבל) המון אהבה ויחס מקסים לכל מי שרוצה חתימה או תמונה למזכרת. אני מבין שזה לא קל להיות נחמד כל הזמן, ובכל זאת, קצת מאכזב. אבל על ההופעה שאדינה נתנה, אין לי מילה רעה לומר. היא הייתה מדהימה.

למעלה