BALI

נסיה 5

New member
BALI

אשמח אם תוכלי לעזור לי...
הגעתי אלייך דרך מתכון נוסטלגי שגרם לי לבכות......
שו היידא.
כוסית שוקולד ממולא קרם שוקולד טעים.
גם לי יש זיכרון מסבי אבל זה לא קשור למאכל אלא יותר למתנה מתוקה שקנינו לו בהמון אהבה והוא שמר את זה לנו הנכדים ואחרי שהוא נפטר גילינו את המתנה ובכינו.....
בכל מקרה כעת אני רוצה להכין לבעלי ולשאר בני משפחתי (אחיות שלי, גיסים, ואחיינים שלי)
יש לי כמה שאלות.
1) רשמת במתכון קפה כמה קפה לשים והאם אפשר לשים לילדים גם קפה או שיש משהו אחר במקום זה?
בנוסף,
מה אפשר לשים במקום דובדבנים מושרים באלכוהול?
2) איזה מנז'טים עלי להשתמש? האם אפשר בחד פעמי או שעלי לרכוש מיוחדים? או שאפשר בכוסיות חד פעמיות
3) יש אפשרות לעשות בלי סוכר? אם כן, אני ועוד שני אנשים מאוד מאוד נשמח לקבל כי שלושתנו סוכרתיות

כמה כמות יוצר מכל הכוסיות האלה?

המון המון תודה באלי!

bali

New member
מנהל
אם השמנת הביתית מקציפה טוב מנסיונך, אז אפשר.

הקרם שבו ממלאים את השו היידות אמור להיות מוקצף, כך שזה תנאי הכרחי.

נסיה 5

New member
זה פעם הראשונה שלי

אני מעוניינת להשתמש בביתי מכיוון שאין שם סוכר....
יש רק חלב וחמאה אבל עדיין עלי לדעת את הכמות שאני צריכה לחצי מיכל....

bali

New member
מנהל
בשמנת מתוקה חלבית רגילה אין תוספת סוכר

רק חלב ושומן חלב, כלומר חמאה וחלב.
קוראים לה שמנת מתוקה כדי להבדיל בינה לבין שמנת חמוצה.

בכל מקרה, אם את רוצה להכין שמנת מתוקה לבד, וודאי שהיא מקציפה היטב לפני שאת מנסה אותה במתכון כזה שדורש הרבה עבודה והחומרים לא זולים. זה כדי למנוע עוגמת נפש.

bali

New member
מנהל
תשובות

1. לא זכור לי שבמתכון שלי היה קפה. אפשר לשים דובדבנים בסירופ מצנצנת, כאלה שלא התקרבו לאלכוהול. זה טעים מאד. רק צריך לסנן אותם מהסירופ.
2. אבא שלי היה משתמש במנז'טים מנייר, אני השתמשתי במנז'טים מסיליקון וגיליתי שהרבה יותר נוח לעבוד איתם. הם יותר עבים ויציבים וקל למרוח אותם בשוקולד, וגם הרבה יותר קל לקלף אותם מהממתק המוגמר. מנז'טים מסיליקון יש בחנויות מתמחות, בחנויות "ששת" וחנויות לכלי בית ומטבח. זה לא אמור להיות יקר במיוחד והם נשמרים הרבה זמן ומתאימים גם לאפייה.
3. מעולם לא ניסיתי להכין שו היידות בלי סוכר. אולי אפשר להשתמש בשוקולד ללא סוכר, אבל כדאי לבדוק קודם איך הוא מתנהג בהמסה ובקירור אחרי ההמסה. אם הוא מתנהג יפה, אפשר להשתמש בו במקום בשוקולד מריר רגיל.
אני לא חושבת שמעבר לשוקולד הוספתי לקרם עוד סוכר. אם כן, אז אני משערת שאפשר להחליף ב"כמו סוכר".

אם יש לך את המתכון שלי שראית בזמינות, אשמח אם תעלי אותו לכאן כדי שאזכר בדיוק מה עשיתי. עבר הרבה זמן מאז

נסיה 5

New member
באלי הנה המתכון מתוך גוגל

זה הופיע מתוך פורום מתכונים תפוז בשנת 2006.

שו היידה זה ממתק שוקולד הונגרי. כוסיות משוקולד מריר ממולאות בגנאש שוקולד מוקצף, מכוסות בשוקולד מלמעלה ונשמרות במקפיא עד ההגשה. מדובר בממתק חלומי ממש.
אבא שלי ז"ל היה מכין אותו בחורף כל שנה (המון עבודה) וכשהוא היה מכין היינו ממש צריכים להתחנן כדי לקבל אחד, ולפעמים, כשהוא הכין אותם בינוניים +, הוא היה חותך לחצאים ונותן לכל אחד חצי. ממש הרגשתי כמו גוזל שמתחנן לאמא שתתן לו תולעת... אחרי שהוא נפטר גילינו שקית של שו-היידות במקפיא ולא היינו מסוגלים לאכול אותם. הם שכבו במקפיא עד שטעמם ומרקמם התקלקל...

והמתכון: שו היידה SHUAJDA

לקרם:

1/2 ליטר שמנת מתוקה
600 גרם שוקולד מריר

שוקולד מריר מומס לציפוי מנז'טים (200 גרם לפחות)

דובדבנים מצנצנת מושרים באלכוהול למילוי בקרם (לא חובה אבל מומלץ)

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

מתחילים בקרם:
מרתיחים את השמנת המתוקה. מוסיפים את השוקולד והקפה? ומערבבים עד המסה מוחלטת.
מקררים במקרר מינימום 3 שעות, רצוי יותר.
אחרי הקירור מקציפים את הקרם עד שהוא אוורירי ומכפיל נפח. שומרים במקרר או במקפיא.

מצפים מנז'טים בשכבה של שוקולד מריר מומס. מקררים לכמה דקות ומורחים עוד שכבה. מצננים שוב עד שהשוקולד מתקשה וממלאים כל מנז'ט בקרם השוקולד + דובדבן באמצע הקרם.

מכסים בשכבת שוקולד מומס, מצננים שוב עד שמתקשה ושומרים בכלי אטום בפריזר עד להגשה.

המון תודה באלי!

bali

New member
מנהל
אוקיי, הקפה זו טעות.

כל השאר זה בדיוק מה שזכרתי
אם שוקולד ללא סוכר נמס ומתמצק כרגיל, אפשר להשתמש בו, אבל לבדוק קודם על כמות קטנה שזה אכן המצב.

נסיה 5

New member
סליחה שאני חופרת לך בלי סוף

איך אני יכולה להכין כמות קטנה מהמתכון הזה בשביל להכין ללא סוכר...?
המון תודה!

bali

New member
מנהל
אפשר לחלק את הכמויות במתכון לשתיים

המתכון המלא נתן לי בערך 35 שו היידות קטנות, בקוטר של 3-4 ס"מ (מנז'ט גודל 2 בערך).

אם את רוצה עוד פחות, אפשר לחלק את המתכון ב 3. אם אני לא טועה, זה אפשרי בלי להסתבך עם כמויות שקשה מדיי למדוד.

למעלה