bathing trunk nevus

או מאמא

New member
bathing trunk nevus

חברה שלי ילדה לפני יומיים תינוקת בריאה אך מהבטן התחתונה ומטה יש לה המנגיומה ענקית שחורה, עם פצעים פתוחים בחלק מהמקומות. נמצאת בטיפול נמרץ. קראתי באינטרנט שאולי מדובר במונח שכתבתי למעלה בנושא. איך מתקדמים מכאן? מהן דרכי הטיפול? האם יש החלמה מלאה?
 
או מאמא

לצערי הפרטים הקלינים שמסרת אינם מספקים עלמנת שיהיה בידי לקבוע במה בדיוק מדובר ולקבוע במה מדובר.המניגיומה או נבוס מולד.לכל אחד התיחסות שונה וכמובן טיפול שונה מאוד.כמובן שיש גם אפשריות אחרות.
 

או מאמא

New member
בהמשך להודעתי- הרופאים מסרו שמדובר

בKlippel - Trenaunay Weber Syndrome או (KTW). תוכל למסור קצת פרטים לגבי טיפול? הבראה? האם הההמנגיומה הגדולה הזו תעלם?
 
או מאמא

התיסמונת של KTW מתאפינית עלידי 3 מרכבים.1-הגדלה של גפה בדרך כלל תחתונה.2.פגיעה בנקוז הורדי של הורידים העמוקים של אותה גפה.3-כתמים אופינים בצבע כחול ורוד עלפיני הגפה.הטיפול כולל ,חבישה עלידי גרב אלסטית יחודית.אנטיביוטיקה,במקרה של זהום.כלומר טיפול בעקר שמרני.לאחרונה יש נסיון לטפל בתיסמונת בעזרת הזרקה של חומרים הגורמים לחסימה של הורידים העוברים שישנם בגפה.אין טיפול כירורגי או שמרני שיכול להביא להבראה מלאה ומוחלטת של התיסמונת.
 
למעלה