Bathroom buddies

משל333

New member
Bathroom buddies

עוד שאלת התייעצות בנוגע לבית הספר של הבן. בשנה שעברה עוד היה להם שירותים בתוך הכיתה, השנה אין. מסתבר שכאשר הם צריכים ללכת לשירותים הם אמורים להודיע למורה שהם צריכים ללכת, ואז הם אמורים ללכת לחבר ולבקש ממנו להתלוות אליהם. הבן הדי ביישן שלי ממש מתפדח לבקש מילדים אחרים. יש לו דווקא כבר חבר טוב חדש בכיתה, אבל הוא ממש מרגיש לא נוח לבקש ממנו או מאחרים. כתוצאה, הוא לא שותה כלום במשך היום על מנת שיצטרך ללכת לשירותים כמה שפחות. הוא חוזר הביתה אחרי 7 שעות בבית ספר, כשכל יום יש להם התעמלות בחוץ (חם!!) שלא לדבר על ההפסקות הארוכות בחוץ אדום כולו וצמא מאוד. מדובר אגב בילד שרגיל לשתות הרבה. עשינו שיחה משותפת עם המורה, והיא הציעה למנות ילד קבוע, שרק ממנו הוא יבקש ללכת איתו לשירותים. כך זה יוריד לו את ההתלבטות ממי הוא יכול לבקש. בנוסף היא אמרה לבני שאותו ילד הולך בכל מקרה הרבה, כך שידע שזה לא מפריע לאותו ילד אלא אפילו עוזר לו כשמבקשים ממנו להצטרף. בדרך לבית הספר היום אמר שהוא לא חושב שיהיה לו נעים לבקש מאותו ילד.
יש למישהי רעיון נוסף?

איזה קטע מוזר. למה הם לא יכולים ללכת לבד?

בביה"ס של הבת שלי (יסודי) אין בתי שימוש בכיתה. בתי השימוש הם לכמה כיתות יחד (6 כיתות של כ-20 ילד כל אחת)

הייתי חוזרת למורה.

בהצלחה.

משל333

New member
זה החוק לכולם, לא רק אצל המורה הזו

שמעתי שזה נהוג בהרבה בתי ספר בסביבה שלנו.
אני חושבת שאתן לזה עוד שבוע, ואולי אקבע פגישה עם המנהלת לבדוק אם אפשר ללכת לבד (אני מאוד סקפטית לגבי זה).

1me too1

New member
מעניין

שנה שעברה אני חושבת שזה היה אצל הילדון כשהיה ב k לפחות בהתחלה. אבל אני חושבת שהמורה בחר את החבר.
לגבי הלבקש מהמורה - זה הגיוני בעיני, ילד לא יכול סתם לקום ולצאת מהכיתה בלי רשות. אולי כשהוא מבקש רשות המורה תסמן לחבר שיתלווה לבן שלך? או אולי, אם החבר גם ככה הולך הרבה, אז שהבן שלך יתלווה אליו ועל הדרך ילך גם לשרותים.

noaronen1

New member
אולי במקום לחכות שהוא יבקש שהמורה תשאל אותו?

אני מבינה שהרעיון הוא לעודד עצמאות, אבל כל ילד מתנהל אחרת והרצון של המורות שהילדים יתנהגו בצורה זהה הוא נפלא, אבל לא תמיד מתאים לכולם.
אולי עד שהוא ירגיש בנוח שהיא תשאל אותו אם הוא צריך ללכת לשירותים לפני ארוחת צהריים ואחרי התעמלות וגם להקפיד שהוא ישתה - ובמקום לחכות שיבקש שהיא תשלח אותו עם הילד שהיא הציעה לשירותים. אולי שיתוף פעולה במשך שבוע ואז הוא יצטרך לעשות את זה לבד.
רעיון נוסף אולי לתגמל אותי - אם הוא ישתה 3/4 בקבוק וילך פעם ביום לשירותים כל יום במשך שבוע הוא יקבל איזשהו צ'ופר ממך (לא משהו גדול - אולי לראות איתך סרט ביחד בבית עד מאוחר עם פופקורן) - לא מתה על הגישה הזו - אבל זה תלוי בילד ואולי זו דרך נוספת לעודד אותו.

למעלה