BB אמרו לי שאת מחפשת מתכון...

BB אמרו לי שאת מחפשת מתכון...

אז הנה - מהאתר של השף הלבן:


3 בטטות גדולות
3 שיני שום, קצוצות דק
2 ענפי רוזמרין בינוניים, שלמים
3 כפות דבש
מלח ים
פלפל שחור גרוס
פלפל שאטה טחון
1 בצל סגול בינוני
4 כפות שמן זית
1 כוס ערמונים לחים, חצויים

אופן הכנה:

1. חוצים את הבצל הקלוף ופורסים לרצועות.
2. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
3. קולפים את הבטטות ושוטפים.
4. חותכים לקוביות בינוניות ומעבירים לתבנית בינונית בשכבה אחת לא צפופה.
5. מעל מפזרים את השום הקצוץ, ענפי הרוזמרין, הבצל הסגול, הדבש, 2 קורט מלח ים, קורט פלפל שחור גרוס, קורט קטן של פלפל שאטה טחון ושמן זית ומערבבים היטב. משטחים בתבנית.
6. מעבירים את הבטטות לתנור ללא כיסוי וצולים כ-10 דקות.
7. מוציאים בזהירות מהתנור ומערבבים קלות. מוסיפים את הערמונים.
8. מחזירים לתנור להשחמה וריכוך.
9. מגישים חם.


לא הוספתי פלפל שאטה.
את הבצל חתכתי לפרוסות עבות, אולי היה עדיף רבעים.
יצא מאד טעים.
 


 
למעלה