אילו זו הייתה עונה אנגלית/ישראלית, כלומר בלי אסטרטגיה, זו הייתה עונה די מחורבנת, בעיקר בגלל הקאסט. למה ארין עדיין שם? למה ג'ינה מארי עדיין שם? למה ספנסר עדיין שם? גם לג'סי לא חסרות יציאות ולא לאליסה. אבל המתמודדת הכי אנגלית/ישראלית מכל העונה הזו היא אמנדה. לא יודע אם היא אשכרה שונאת שחורים (אני מניח שלא, אחרת כבר היו מפטרים אותה
) וכנראה שרוב מה שהיא אומרת הוא בדיחה, עובדה שהיא עדיין שולטת בבית, אבל בארץ היא כנראה הייתה מוצאת לא חבורה של צופי הישרדות שמשבחים את המשחק המצויין שלה, אלא "חבורת זבל" שקוטלת את קנדיס כמו שרק "חבורת זבל" ישראלית יכולה לעשות. כמובן, אפילו ברגעים המכוערים ביותר שלה היא לא מתקרבת ל"מציאות" כמו יוסי בובליל, סערס שוין-פין או קותי סבג. בשורה התחתונה אני עדיין מחבב אותה, וכל עוד היא לא תעשה את הטעות הקלאסית שהפילה את כל הדיקטטורים לאורך ההיסטוריה, לא אתנגד להיות עבד לשלטונה.
בכל מקרה, המשימה נגמרת די מהר כשהחבית משנה כיוון. כמעט כולם נפסלים תוך עשר דקות. אמנדה שוב לא HOH, אבל זה לא ממש משנה כי היא משחקת טוב. גם אם היא תועמד, היא מקסימום תקבל קול אחד או שניים וככל הנראה קנדיס עדיין תודח. מצד שני, אם היא תצא נגד מספיק אנשים, זה יהיה רק עניין של זמן עד שהיא תודח - אם היא לא תסולק לפני כן. ספנסר נפסל ראשון, ו"זוכה" להשתמש במגאפון כל הזמן. כמו שמישהו כתב, זה עונש מעולה בגלל שהוא מונע ממנו לתחמן יותר מדי. קנדיס זוכה בכסף, ואילו הלן זוכה בארוחת ברביקיו יחד עם עוד מישהו. בינתיים GM מבטיחה למקריי את נאמנותה בשביל ה-HOH. זה אומר שארין, מקריי ואמנדה בטוחים כולם... מעולה. ובכל מקרה אין HAVE NOT, אז אני נקי מהחשש שאמנדה תודח לאחר שבוע של אומללות, כמו שהיה בשבוע שעבר.
בינתיים אמנדה ממשיכה להוכיח עליונות אסטרטגית באמצעות חיזוק הקשר שלה עם ספנסר נגד קנדיס. אחרי הכול, הריב שלו עם קנדיס היה יותר גדול ויותר מאוחר. הבעייה היחידה עם השבוע הזה היא שאני מת להיפטר מג'ינה מארי, כי היא בלתי פאקינג נסבלת. אם כבר ציינתי את הזוועה שהוא הקאסט הזה, למה אף אחד לא מתלונן על ההתנשאות של אנדי? כי השחורים סבלו יותר? ברגע שמישהו יציין את זה ביוטיוב, אני הולך מיד להזכיר לו כמה דברים "נחמדים" כמו רדיפה לאורך הדורות, אינקוויזיציה, גטאות ומחנות השמדה. אם אמריקה הולכת עכשיו על מי הגזע הכי מסכן, די ברור מי לוקחת בהליכה. תחי אימפריית צוקרמן.
בכל מקרה, הלן מזמינה לארוחה את אליסה וארין, וג'סי מוחה על זה. ארין מלשינה לאנדי ואמנדה, וכך ג'סי מסומנת כמודחת הבאה, היא תחטוף באקדור נחמד מבלי שאף אחד יגיד לה משהו, והכול ילך כשורה עם האימפריה... השאלה היא, למה ג'סי בכלל לוקחת את זה כל-כך קשה? ארין שיחקה בשביל הלן בשבוע שעבר, זה כל-כך נורא שהלן תשיב לה טובה? ואחרי זה היא חופרת וחופרת וחופרת... וחוץ מזה היא ניסתה ליזום את ההדחה של אמנדה. לרוע מזלה, אנדי הוא עכברוש. אם השלטון של אמנדה הוא דיקטטורה, אז אנדי הוא "משטרת המחשבות". זהו. ג'סי ביצעה "פשע מחשבה", היא אויבת של הברית. תוסיפו לזה שהיא אמרה כמה הערות אנטישמיות אי שם בתחילת המשחק, ולדעתי זה הגיע לה. אם אני הייתי יודע שמישהו יוזם את ההדחה שלי, חופר לי במוח על עניין חסר חשיבות ושונא את הדת שלי, אני בכלל הייתי לוקח שיעור מאיוול דיק ושופך על ג'סי את המשקה שלי. אין צורך במשפט, אין צורך בהזדמנות שנייה. אל עמוד התלייה מבחינתי!
כמובן שאם האימפריה תתמוטט, שוב המשחק יהיה פתוח, והעונה תהיה עוד יותר מעניינת. אבל כרגע המשחק מתנהל כמו גביע אירופה בכדורסל. כל עוד מכבי שם, לא איכפת לי מה קורה. שלא תהיה אסטרטגיה. בערות היא כוח. מלחמה היא שלום. תחי אימפריית צוקרמן!