עונה חלקית כרגע מקוצר זמן
קודם כול, אני מודה לך לגבי הלשון המכובדת שבה נכתבה הודעתך. אבל אני ממש לא מסכימה איתך, ואני אתייחס כאן לפחות לכמה מנימוקיך וכשיהיה לי זמן לאחרים. לגבי הרופאים המכובדים שמקדמים את הביקום. עצם העובדה שרופא זה או אחר מקדם סוג טיפול מסויים, עדיין לא אומר שאני מסכימה איתם. ד"ר ברדסטריט הוא נוצרי אדוק. הוא באמת מאמין שישו חזר מהמתים וכו'. אז אני צריכה להסכים איתו? ויש לי כלפיו כבוד ענק (וגם כלפי חיה לוטנר ותלמה, אגב!) לגבי ד"ר מקנדלס, יש דברים שהיא עושה שכבר הבענו לגביהם ספקות בעבר (ואם מגייסים דעות של אחרים שאנחנו מכבדים, אז לא רק אנחנו). ד"ר בוטאר הוא בעיניי לא סמכות למה עובד או לא. טופלנו אצלו קצרות ואין לי דעה טובה עליו או על המשרד שלו. ושוב, אם כבר מדברים על דעות של אחרים, שני רופאים שאני כן מכבדת ומכירה הביעו לגביו דעה דומה. יש לו קרדיט אחד בעיניי וזה שהוא החזיר DMPS לשימוש בילדים. ולהזכירך, יש רופאים רבים ומכובדים שטוענים בחום שתמירוסל זה הדבר הכי לא מזיק שבעולם, ששיעור מקרי האוטיזם אינו עולה, ושההורים אשמים בהכול (לא יודעת אם לשים כאן סמיילי או פרצוף עצוב). אז הנימוק "הרופאים המכובדים X מאמינים בזה" אינו רלוונטי בעיניי. זה אד הומינם הפוך. שנית, לגבי זה שנושא הפורום עצמו נחשב לוודו בעיני רפואה מערבית: אני מסכימה בהחלט שרבים במיין סטרים חושבים ככה - אבל זה העניין, שאנחנו מנסים לשנות את דעתם ולהראות להם שלפי כללי הרפואה המערבית (כן!) והמדע, מדובר בדיון בעל בסיס מוצק ומשכנע. כבר דיבנו על זה בעבר אבל אולי כדאי להזכיר את זה עוד פעם ולהתייחס באופן כללי לגישות אלטרנטיביות. כיוון שהביקורת הזו עולה שוב ושוב, אני אדביק כאן חלק מהודעה שהתחלתי להכין בנושא. אם לצטט את רז, יש לנו בהחלט כבוד לכמה שיטות אלטרנטיביות, ופחות כבוד לשיטות אחרות. תמיד האמנו שאיש באמונתו יחייה. אבל אחת ממטרותינו העיקריות כאן בפורום היא שאנחנו מנסים לגרום לממסד הרפואי בישראל להכיר בצורך לטפל בילדים שלנו, ואנחנו נאבד במהירות (כמעט) כל רופא ומדען שישמע בכפיפה אחת על פגיעה מחיסון MMR יחד עם פרחי באך. כבר היום רבים חושבים בטעות שהטיפול הביו רפואי באוטיזם הוא נטול בסיס מדעי. לא נצליח לשכנע אותם אחרת אם נתחיל לדבר על מרידיאנים וצ'קרות ומגנטים בנשימה אחת עם מתילציה ו-MTHFR. (אגב, הפורום הזה רכש מוניטין מכובד ורציני, ומפנים אליו אנשים מתחומים אחרים, לא רק אוטיזם. תביאו בחשבון גם שיש כאן לא מעט קוראים סמויים) זה לא אומר שאנחנו לא תומכים באפשרות לתת מידע לגבי שיטות כאלה להורים המעוניינים בכך. הפורום בנושא טיפול אלטרנטיבי לילדים בהנהלת קטרין נפתח בין היתר בעזרתנו, אחרי שפנינו אישית להנהלת תפוז והסברנו שיש בו צורך. בעת פעילותו הפנינו אליו אנשים לא אחת. לאחר סגירתו של הפורום, הצענו לא פעם להקים קומונה, והבטחנו לשים קישור לקומונה במקום בולט בפורום. אנחנו תמיד שמחים להפנות אנשים לקטרין או לתלמה, גם כאשר פונים אלינו במסרים אישיים וגם כששואלים שאלה בפורום. אבל אנחנו בפירוש בעד הפרדה בין שני סוגי טיפולים שנראים לנו שונים בצורה מהותית. אגב, בפורום האח ניתן לדון בנושאים האלה באופן חופשי, ולאחרונה גם התמנה שם ההומאופת דני רון כמומחה בפורום. ולגבי ביקום באופן ספציפי - אני בהחלט מוכנה לנתח כאן למה אני חושבת שזה, אה, מוטל בספק ענק, ולא עומד בקריטריונים רציונליים, אבל אעשה זאת כשיהיה לי יותר זמן, אולי בסוף היום. בתור התחלה, אני מציעה לחזור לשירשור לגבי קריטריונים להערכה ביקורתית על איכותם של תוספים וטיפולים ולבדוק אם הביקום והאתרים המקדמים אותו עומדים בהם.