בייליס המקורית
New member
BE ../images/Emo210.gif DELICIOUS!!!
לכבוד השנה האזרחית החדשה החלטתי לפנק אתכם במתכון נהדר של עוגיות סקונס רכות ונפלאות{וגם דלות שומן} שבטח יצא לכם לטעום פעם באירלנד או בבריטניה{אפשר להגיש עם חמאה וריבה או עם שמנת אנגלית סמיכה מאד} החומרים(12 סקונס): *2 כוסות(280 גר') קמח *2 כפיות אבקת אפייה *1/3 כוס(70 גר') סוכר *75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות *2/3 כוס חלב *1/2 כוס צימוקים או אוכמניות יבשות *1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים להברשה הכלים: תבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפיה אופן ההכנה: 1)מחממים את התנור לחום גבוה(200 מעלות) 2)מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבירים למכל מעבד מזון.מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכ-30תנועות{"פולסים"}עד לקבלת תערובת פירורים עדינה.מעבירים את התערובת לקערה בינונית.יוצרים גומה במרכז,מוסיפים את החלב והצימוקים,ומערבבים ערבוב מינמלי ביד או במרית,רק עד שהתערובת מתאחדת. 3)מעבירים את הבצק למשטח מקומחקלות ולשים בקלילות2-3 פעמים.בידיים מעצבים את הבצק לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ורבע ס"מ בחותכן עגול ומקומח..מניחים את הסקונס מעל התבנית עם מרווחים בינהם.מברישים החלק העליון בביצה טרופה ומניחים בצד ל15 דקות. 4)אופים כ-10 דק' עד לקבלת צבע צהוב-בהיר.מוציאים את התבנית ומעבירים את הסקונס במרית מתכת לצינון כמה דקותעל הרשת. מגישים עם חמאה וריבה ליד כוס תה.
+
שיהיה לכם בתאבון ותספרו לי איך יצא
לכבוד השנה האזרחית החדשה החלטתי לפנק אתכם במתכון נהדר של עוגיות סקונס רכות ונפלאות{וגם דלות שומן} שבטח יצא לכם לטעום פעם באירלנד או בבריטניה{אפשר להגיש עם חמאה וריבה או עם שמנת אנגלית סמיכה מאד} החומרים(12 סקונס): *2 כוסות(280 גר') קמח *2 כפיות אבקת אפייה *1/3 כוס(70 גר') סוכר *75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות *2/3 כוס חלב *1/2 כוס צימוקים או אוכמניות יבשות *1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים להברשה הכלים: תבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפיה אופן ההכנה: 1)מחממים את התנור לחום גבוה(200 מעלות) 2)מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבירים למכל מעבד מזון.מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכ-30תנועות{"פולסים"}עד לקבלת תערובת פירורים עדינה.מעבירים את התערובת לקערה בינונית.יוצרים גומה במרכז,מוסיפים את החלב והצימוקים,ומערבבים ערבוב מינמלי ביד או במרית,רק עד שהתערובת מתאחדת. 3)מעבירים את הבצק למשטח מקומחקלות ולשים בקלילות2-3 פעמים.בידיים מעצבים את הבצק לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ורבע ס"מ בחותכן עגול ומקומח..מניחים את הסקונס מעל התבנית עם מרווחים בינהם.מברישים החלק העליון בביצה טרופה ומניחים בצד ל15 דקות. 4)אופים כ-10 דק' עד לקבלת צבע צהוב-בהיר.מוציאים את התבנית ומעבירים את הסקונס במרית מתכת לצינון כמה דקותעל הרשת. מגישים עם חמאה וריבה ליד כוס תה.