beatles = חיפושיות??

beatles = חיפושיות??../images/Emo12.gif

חלק מכתבה שקראתי מתוך האנציקלופדיה של Ynet ----------------------------------------------- ה"ביטלמניה" הפכה לתופעה עולמית ובישראל הלהקה כונתה (בטעות שהשתרשה מאז) "החיפושיות" או "חיפושיות הקצב". מקור הטעות הוא בתירגום השגוי של המילה Beatle, הדומה למילה Beetle – חיפושית באנגלית. ------------------------------------------------ אם כך, אז מה התרגום הנכון?

Another Girl

New member
תשמע...

בעיקרון "ביטלס" כלומר-חיפושיות-כותבים Beetles. מה שלנון עשה כשהמציא את השם זה לשלב את המילה הזו עם המושג Beat-קצב. לכן קראו להם חיפושיות הקצב פעם, ולכן גם קוראים להם חיפושיות,למרות שהכתיב שגוי.

אלרוס

New member
זה כמו שבסרט that thing you do

שגם על להקה בשנות ה60 אבל רק עם להיט אחד, הלהקה שם נקראת בהתחלה oneders ובסוף רק הם עושים כדי שזה יהיה פשוט wanders.

charmingirl

New member
אבל ראיתי בהמון אתרים

שהם קראו לעצמם beat less יענו חסרי קצב..... ואז יצא להם beatles.

מאור 87

New member
נצל"ש: ..the record ../images/Emo32.gif

מחר בבוקר אני נוסע לעין גדי, ואני חוזר ביום חמישי בלילה.. See ya all!!

אלרוס

New member
גמני נוסע!

לטיול של נוער תל"מ בהרי אילת, אני צריך להיות מוכן ב6:15...

i am lucy

New member
מה?!?!?!לא רק לא אתה מאור!!../images/Emo7.gif *בדד

קחו לכם נשיקות פרידה כל הנוסעים למיניהם ות-ה-נ-ו!!!

SmallVille Girl

New member
ניצול :(

חברה אני מרגישה ממש נורא! זה בטח ישמע בעינכם דבילי... אבל קרה לכם פעם שהגעתם למסקנה שעשיתם טעות ועכשו אתם לא יכולים לתקן אותה.. וזה פשוט אוכל אתכם מבפנים ? :((

וכמובן עוד מקרה ידוע

הוא המקרה של להקת ה-Monkees שהוקמה ב-1965 בארה"ב בעצם בצורה מסחרית לגמרי (משו דומה ללהקות הבנים של העשור האחרון) והייתה מעין חיקוי של הסגנון של הביטלס. גם הם הלכו עם תספורות דומות ושחררו שירים יפהפיים עם הרמוניות גאוניות (I'm A Believer, Daydream Believer ועוד). חשוב לציין שמאוחר יותר הם הוציאו גם שירים שהם כתבו בעצמם והפכו ללהקה לגיטימית בהחלט. בכל מקרה לעניינינו - כחלק מהחיקוי גם שם הלהקה הוא שם של חיה בשינוי אות אחת - Monkeys-Monkees.

100police

New member
המממ

אף פעם לא חשבתי על זה בתור חסרי הקצב, אלא יותר בתור "חיפושיות הקצב".. ובגלל שזה משחק מילים, וחיפושיות הקצב נשמע ממש גרוע, אולי היה עדיף פשוט באמת לקרוא לזה "החיפושיות". או פשוט להגיד "הביטלס".

magic goldfish

New member
אהמ.....תקנוני אם אני טועה...

אבל הם לא קראו לעצמם בהתחלה silver beatles, ושינו את שמם בעקבות המלצה של האמרגן שלהם?

למעלה