bell2002 - יש לי שאלה אלייך

zxcvcxz

New member
bell2002 - יש לי שאלה אלייך

שלום לך סיפרת שלמדת בטכניון וכו' .. יש לי חבר שהוא עתודאי והוא מגמגם.. הוא התקבל השנה להנדסת חשמל בטכניון. הוא לא הזכיר את הגמגום שלו (הוא פחד שלא יקבלו אותו לעתודה בשל כך). בראיונות שהיו לו בעתודה הוא לא גימגם... והיו הרבה ראיונות. לפי מה שהבנתי היוגם מבחני התאמה לקצונה שהוא ממש ממש פחד ללכת אליהם ואף חשב לוותר על העתודה. בסוף הוא הלך בעידוד שלי והצליח איכשהו לעמוד מול 10 אנשים ושני פסיכולוגים ולספר על עצמו במשך כ 5 דקות בערך בלי שירגישו בגמגום. יש לו כמה חששות שהוא סיפר לי עליהן ככה בשיחות נפש כאלה ורציתי להתייעץ איתך כי חשבתי שאולי יש לך ניסיון בבעיות האלה ממה שסיפרת כאן. החששות שלו זה מראיונות עבודה למיניהם ... אחרי הלימודים העתודאים צריכים לעבור ראיונות והוא מאוד פוחד מזה... הוא גם פוחד מהקורס קצינים ששם צריך להרצות ולהעביר שעורים מספר רב של פעמים והוא לא רואה את עצמו עושה את זה. אני רוצה לציין גם כמה דברים שאני הרגשתי: כשהוא קורא טקסט, הוא לא מגמגם. כשאנחנו מדברים והוא רגוע הוא גם לא מגמגם (בכלל). אבל כשהוא מתרגש ממשהו הוא מגמגם ובטלפון לפעמים יש שיחות שבכלל לא ולפעמים יש שיחות שהוא מגמגם הרבה. אולי את יודעת איך מתמודדים עם כל הקטע הזה של הלימודים והמקצוע... הוא אף פעם לא הלך לטיפול ורק איתי הוא מוכן לדבר על זה אפילו לא עם ההורים שלו. הוא לא מוכן ללכת לטיפול אלא רק לנסות בעצמו איכשהו לפתור את הבעיה הזו, שמשפיעה עליו מאוד... אז אם את (או מישהו אחר אולי) שמבין את המצב ויודע מה עליי לעשות, איך לעזור לו.. אולי שיטות שיעזרו לו לטפל בבעיה הזו לבד אני אשמח לשמוע... והאם אופן הגמגום שלו כפי שתיארתי מוכר ומהי חומרתו... תודה.

bell2002

New member
זה הגימגום הזה... בלי ספק תופעה

מגמגמת. פעם מופיעה ופעם לא... קודם כל אפשר להביא את הסוס עד לשוקת, אי אפשר להכריח אותו לשתות ממנה. אם החבר שלך לא מוכן לקבל טיפול מקצועי, איך תוכל לעזור? רק טיפול מקצועי יוכל לעזור להפחית את הגימגום, לבד ללא ידע מיקצועי אי אפשר להצליח להפחית את הגימגום. כל הכבוד לו שהוא התקבל לעתודה! מורידה את הכובע בפניו. ממה שאתה מספר כאן, נראה לי שכשאין לחברך ברירה הוא עומד בפני הקשיים ויכול להם. מנסיוני האישי כך זה היה איתי תמיד - כשלא היתה לי ברירה אחרת נלחמתי והצלחתי. בכל ראיונות העבודה שלי לא סיפרתי אפילו פעם אחת על הגימגום, כפי שלא סיפרתי על היבלת שצמחה על אצבעי הקטנה. כשהיה ראיון טוב וגימגמתי אז גימגמתי וזהו. כשהיה ראיון פחות טוב וגימגמתי אז כמובן שהאשמתי את הגימגום... אבל בנינו? הגימגום הוא פקטור משני בקבלה לעבודה - בין אנשים בוגרים ומשכילים שבוחנים אדם אחר לגופו של עניין ובודקים את השכלתו ויכולותיו, הגימגום אם ישנו או איננו מישני. ללא ספק חברך אדם מוכשר, הרי התקבל לעתודה ולטכניון להנדסת חשמל - זהו הישג נהדר בפני עצמו. וגם כאן - הגימגום לא מנע ממנו להתקבל. אני מקווה שחברך יגיע לבד למסקנה שטיפול הוא הדבר הנכון לעשות, וגם אם לא עדיין הוא מספיק מוכשר להתמודד עם הגימגום ולהיות יכול לו. שיהיה בהצלחה וגמר חתימה טובה.

zxcvcxz

New member
תודה על התשובות...

דיברתי איתו כמה פעמים בקשר ללכת לטיפול אבל הוא אומר שאין לו זמן לזה, הוא מתבייש מדיי והוא לא מאמין כל כך שזה יכול לעזור לו. מאוד מוזר שאין איזה תרופה לדבר הזה... מאוד מוזר שיכולה להיות שיחה אחת ללא גמגום בכלל ואותה שיחה עם הרבה גמגום... אני מרגיש שזה ממש חבל כי בלי הגמגום הזה הוא היה בנאדם הרבה יותר חופשי... אני אנסה עוד פעם לשכנע אותו ללכת לטיפול.. אם את יכולה להמליץ על איזה מקום, אני אשמח לשמוע כדי שאומר לו. תודה !!!

bell2002

New member
הקורס האינטנסיבי בהדסה - ללא ספק

עד שעשיתי אותו עברתי עשרות מטפלים (קלונאי תקשורת, פסיכולוגים ופסיכיאטרים). אף אחד מהם לא נתן לי כלים להתמודד עם הגימגום. בכל טיפול היה הפיק הידוע בהתחלה של הטבה ואח"כ חזרה לקו הבסיסי של הגימגום. מי שעשה את הקורס אצל ברברה דם יכול להוסיף פרטים גם על זה. אבל אולי טיפול פסיכולוגי פרטי שיעזור לחברך להתמודד עם ההשלכות הנפשיות של הגימגום יכול לעזור גם, כיוון שאתה מספר שחברך מסוגל להתגבר בכוח הרצון בזמנים שאין ברירה על הגימגום. לא הייתי הולכת על משהו אחר פרט לשני אלה.

RobinhooDw

New member
מגמגם מגיל צעיר?

חמוד שלי, הבעיה שלו היא הבעיה של כולנו כאן, אם היה כפתור שהיה פותר הכל הפורום לא היה קיים.. עובר עליו הרבה, תהיה חבר נאמן.

מזכיר לי את עצמי

אם הוא הצליח לעבור ראיונות ואף מבדקי קצונה בלי שירגישו בגמגום, אז כנראה שהוא לא מגמגם כבד. אפשרות יותר סבירה היא שהרגישו בליקוי בדיבור, אבל הליקוי לא היה ברמה כזאת שיפסול אותו. בפרופיל הצבאי שלי יש סעיף ליקוי בדיבור ברמת סיווג נמוכה (דהיינו לא ליקוי חמור) כך שהצבא מודע לבעיה ובכל זאת קידם אותי. לא הייתי בעתודה, אבל עברתי קורס קצינים (היום אני רס"ן במיל.), למדתי באוניברסיטה, ואני עובד בחברת הייטק בתפקיד שכולל קשר עם לקוחות ולפעמים העברת מצגות והרצאות. אני הייתי בילדות מגמגם די כבד, אבל כנראה התחזקות הבטחון העצמי וההישגים שהגעתי אליהם השפיעו לטובה. כיום יש לי התקעויות נדירות שאני יודע להסתיר ( או לפחות חושב שאני יודע..) לדעתי כדאי לנסות למרות החששות, נראה לי שההצלחות שלו עד עכשיו (מעבר הראיונות והצטיינות בלימודים) הם בסיס לשפור הבטחון העצמי שלו ואם יהיו הצלחות נוספות המצב ילך וישתפר.

bell2002

New member
אני חייבת לומר משהו...

גם לי היה סעיף רציני בפרופיל הצבאי על גימגום - הרי אי אפשר היה להסתיר את הגימגום אפילו אם רציתי - קיבלתי פרופיל 45 בגלל הגימגום. ת-מ-י-ד קיבלתי את התפקידים האחראיים ביותר בבסיס, תמיד כשרצו שהעבודה תעשה בשכל ונכון ולא יהיו פשלות נתנו לי את התפקיד וזה כלל גם אחריות על עוד כמה חיילים ולראייה בסוף שירותי הצבאי הייתי חיילת מצטיינת. היה איזה קוריוז שרצו לשלוח אותי לקורס קצינות ואי אפשר היה בגלל הפרופיל אבל אני לא רציתי להיות קצינה ולחתום קבע כך שזה לא יצא לפועל. מעולם לא מנעו ממני תפקיד (פרט לתפקיד של טלפנית
) בגלל הגימגום, תמיד היכולות שלי היו בחזית ולא הגימגום. וכאן אני חייבת לומר שהגימגום הפריע לי מאוד בחיי והשפיע מאוד על הבטחון העצמי שלי ועל יכולתי להציג את עצמי (שלא תחשבו לרגע שאני איזה סופרמן), אבל לאורך זמן כשהכירו אותי וכשאני נפתחתי יותר ונרגעתי (וכל ההתחלות קשות) הגימגום הפך להיות מישני.

zxcvcxz

New member
מעניין איך עברת קורס קצינים ??

לפי מיטב הבנתי הקורס נמשך לפחות 3 חודשים ובערך כל שבוע כל אחד צריך לעשות הרצאה... לא כך ??? אם תוכל לומר לי איך היה הקורס מבחינת הגמגום ודרכים להתמודד איתו שם זה מאוד יעזור לחבר שלי (שזאת דאגתו העיקרית כרגע...) תודה !

R O N Y1

New member
תקרא טוב....

ל zxcvcxz . תקרא טוב רצו לשלח אותה לקורס קצינים אבל יש לה פרופיל נמוך!!! דרך הגב משהו מוזר לי שאתה דואג לחבר שלך כל כך לי ניראה שאתה מדבר בשם עצמך! אתה יכול לפנות בגוף ראשון אף אחד באתר לא יוכל אותך ולא יצחק עליך אנחנו יודעים מה זה השפלות בכי ודמעות.ומה הקוד המוזר הזה ZXZXZVC מה שלא יהיה. תפסיק להתחבה תחת חברים וקודים מוזרים אתה מזכיר לי את עצמי בזמנים שחורים!! RONY

zxcvcxz

New member
חחחחחחחחחחחח

ההודעה שלי הייתה מכוונת לגיא שטיין ולא לBell2002. אני לא מסתתר מאחורי שום שם.... zxcvcxz זהו פולינדרום ... ואני מברר כי באמת אכפת לי מחברים שלי... על איזה ימים שחורים אתה מדבר?

לא מדויק

לא זכור לי שהיה צריך להרצות, בטח לא בקורס הבסיסי בבה"ד אחד. היה מקרים שהיה צריך לדבר בפני פורום, איכשהו לא יצא לי הרבה. בכל מקרה, כבר לא גיגמתי כבד באותה תקופה. בהשלמה הייתי צריך להרצות, עמדתי בזה בכבוד, ממילא כולם כבר כמעט נרדמו עד שהגיע תורי. אם החבר שלך היה מגמגם כבד הייתי רואה בזה בעיה רצינית. היות וסיפרת שהוא הצליח לעבור ראיונות בלי לגמגם אמרתי זהוא מזכיר לי את עצמי ויש לו סיכוי לעמוד בזה.

למעלה