Big block of cheese day!

Nimst

New member
Big block of cheese day!

ללא ספק אחד הפרקים האהובים עליי. הקטע עם הקרטוגרפים מפיל אותי כל פעם מחדש, ואני חייבת להודות שבאמת באמת מטריד אותי אם זה נכון
ואוף, אני רוצה לשמוע את הנאום של טובי למפגינים. אני רוצה לשמוע אותו מספר להם על ימי ההפגנות העליזים שלו
וג'וש
אין לו מה לעשות כל הפרק, משעומם
 

anandamide

New member
יו! ../images/Emo12.gif

בדיוק באתי לכתוב על זה! באתי לשאול אם אתם יודעים אם זה נכון... ראיתי את זה כבר מזמן וזה באמת מחרפן. בעיקר שהופכים את המפה. מוזר כל כך...
 
לא רק אמיתי, אלא גם חשוב !

מה שחשוב בסיפור המפות הוא לא עצם קיומה של תופעה -- אלא העובדה (הסוציולוגית) הנעלמית פעמים כה רבות מהתודעה, שהמון המון דברים שאנחנו לוקחים כמובנים מאליהם, הם למעשה תוצר של תהליך תרבותי-היסטורי מסוים. מפות הן דוגמא אחת. יש עוד הרבה: זמן - לא רק מי קבע את החלוקה לדקות ושעות, אלא מי קבע את ההגדרות של שעות עבודה ושעות פנאי, חשיבות הזמן בניהול החיים, עבודה לפי שעות ועוד. יהודה שנהב כותב בצורה מרתקת על הנושא בספר שלו 'מכונת הארגון'. גיל - מי קבע מה קורה בגיל הילדות, הנעורים, הבגרות והזקנה ? הרי עד לפני 100 שנה לא הייתה 'ילדות' אמיתית, כשילד מהמעמד הבינוני ומטה היה גדול פיזית מספיק בשביל לצאת לעבודה, הוא עשה זאת, בעוד ילדים מהמעמד הגבוה לא עבדו מעולם. משבר גיל הנעורים הוא תופעה חדשה יחסית. וכך גם 'שנות הזהב', פשוט כי עד לפני כמה עשורים אנשים חיו הרבה פחות, מה שאגב גם מסביר חלק מהמשברים במערכות הפנסיה, אשר קבעו את גיל הפרישה על 65 אי שם בסוף המאה ה-19, אז היה זה גיל המוות הממוצע... וזה רק בקצרה... פוקו כתב על מערכת המשפט והענישה בצורה מפליאה (מעניין למי שאוהב את חוק וסדר (-: ) וגם על מיניות. גוף - לפני 200 שנה דווקא שמן היה נחשב בריא, כי זה העיד על מספיק כסף לאוכל, בעוד הרזה בד"כ היה חולני מחוסר תזונה... לא חסר. בקיצור- בעיני, הברקה טלביזיונית מעוררת מחשבה, וטוב שכך !
 

Nimst

New member
אהבתי את החתימה שלך../images/Emo13.gif

תראי, גם כל מה שאת אומרת לא מוכח, זה רק מה שמקובל לחשוב. בנוגע לגיל, למשל, איך אנחנו יודעים שלא היה משבר גיל הנעורים? איך אנחנו יודעים מה הייתה ההשפעה של העבודה על ילדים (שבאמת התחילו לעבוד ברגע שהיו מסוגלים פיזית)?
 
בעיקרון מקבלת, אבל...

אין ספק שיש המון דברים שאנחנו לא יודעים, ושאנחנו מניחים שקרו או לא קרו. ההגדרה של 'משבר גיל הנעורים' בדמותו הנוכחית היא פשוט נגזרת של מאפייני התקופה הזו כיום. במקביל, יש דברים שאנחנו יודעים בגלל תיעוד של תקופות שעברו- ספרות, יומנים אישיים, עיתונות ועוד. המטרה היא באמת לצאת מתוך הנחה שהכל יחסי והכל נקודתי-- אלא אם הוכח אחרת. מעטים הדברים שהם באמת אוניברסליים.
 
6:35

"בוקר טוב, זאת ג'ינג'ר. השעה היא 6:35. חדר התקשורת נפתח." הידעתם שבבית הלבן של ג'ורג' וו בוש, כך ע"פ סרט תדמית של הבית הלבן בו צפיתי לפני זמן מה, חדר העיתונות נפתח ב- 5:30? הבדלים מהותיים.
 

Nimst

New member
טוב, מה אפשר להגיד..

כרגע שהחבר'ה של בוש פשוט עובדים יותר קשה.
 
למעלה