Bike

NIR Y

New member
Bike

"זהו שיר גאוני (באמת; זו לא הגזמה לשם ההגזמה)" משפט שציף כתבה על השיר בייק (שאהבתי). אני רק רוצה להמליץ לכולם לקרוא את מה שכתבו על האלבום הגאוני הזה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=648&art_id=15

השמעתי אותו

לידידה שלי, לדעתה "זה שיר של הומואים". האמת יש משהו בדבריה!

../images/Emo35.gif

לא הבנתי. מה זה "שיר של הומואים"? למה Bike הוא שיר של הומואים?

דמייני לעצמך

גבר על אופניים, עם סל מקדימה ופעמון. איזה לפלף, נשנש הוא? קצת הגזמתי בקשר להומואים אבל עדיין...

לפלף, בטח

זה ילד אנגלי בן 8, בערך, בתחילת שנות החמישים (היום הוא בטח היה מציע לילדה דברים אחרים: משחקי מחשב, אולי?). קצת לא נוח לי עם הקישור ל"הומואים". מה הקטע? אגב שנות הילדות, הרגע חשבתי על משהו: למה בארט מתאר את הילדות שלו בצבעים כל כך וורודים (וכתומים, ואדומים), בעוד ווטרס - שגדל באותו מקום, באותן שנים, מתאר את ילדותו בצבעים כ"כ קודרים (ראו, למשל Another Brick in the Wall 2). לא רק זה. שניהם למדו באותו בית הספר, אצל אותם מורים. נתחו, בארו והבהירו.

aviah

New member
For all the time spent in my room

The doll-house darkness, old perfume גם בארט גדל באפילה. הוא פשוט חשב שקצת כימיקלים יוציאו אותו מזה. ווטרס, לעומתו, האמין בעבודה קשה.

מוכן לפתח את הנושא?

ואגב, בארט עדיין רוכב על אופניים כיום (כמו אביו, בזמנו). בדיוק אופניים כאלו. רכיבה על אופניים נפוצה בקיימברידג', בגלל הסטודנטים.

NIR Y

New member
אין הרבה מה להרחיב

פשוט זה גם מה שאני חשבתי כשאני שמעתי את השיר

NIR Y

New member
בוא נפתח דיון בעניין

סתם, רק רציתי לציין שאני הייתי ציני, זה דבר מאד מפגר לכתוב ברצינות.

והאמפטיה שלו לסאם

מ-לוסיפר סאם. ההוא שנהג ללבוש תחתוני נשים. אני לא יודע אולי בגלל שאני הומופוב, מדבר על זה יותר מדי...

FloyDviR

New member
המ.. בייק....

שיר שנות 60' טיפוסי לפי דעתי ! אני לא הכי מת על כל המוזיקה הזאת של שנות השישים... מאוד קיטשית לפי דעתי... מוזיקה מאוד ילדותית.

One Echoe

New member
אתה אולי מתכוון לרוק פסיכדלי

מה שיפה בשירים האלה שהם מדברים ממבט ראיה של ילדים... יש בזה משהו מאוד מיוחד לדעתי.

holo

New member
אני עדיין לא מבין

לא זה שיר גאוני, זה שיר חמוד.. מה בכלל הופך שיר לגאוני?

One Echoe

New member
הנפח התרבותי שלו, בדר"כ..

והנפח המוזיקלי שלו כלומר, איך שהוא משפיע על תקופה מסויימת\הרבה להקות\מעצב סגנון מסויים

holo

New member
כן, אבל אני לא כל כך בטוח

שהשיר הזה השפיע או עיצב סגנון מסויים, או שמא תתקנני?

aviah

New member
שהוא גורם לך לחשוב;

שהוא גורם לך להבין משהו חדש; שהוא גורם לך להבין משהו חדש על עצמך. אלה הדברים שהופכים שיר לגאוני.

NIR Y

New member
שאלה טובה

מבחינתי שיר גאוני הוא שיר שלא נראה לי הגיוני שבן אדם כתב אותו

למעלה