billing address match to shipping adress???

mclarencj

New member
billing address match to shipping adress???

היי חברים,

אשמח לעזרתכם המהירה.

אני מעוניין להזמין מוצר מסויים שחייב להגיע בפרק זמן של שבועיים מאחר וחבר שלי נמצא שם בזמן הזה ואחרי זה הוא חוזר לארץ.

החנות לא עובדת עם PAYPAL אלא רק עם כרטיסי האשראי.

התכתבתי עם החנות של המוצר והוא אמר לי שכדי שהתשלום יאושר חייבת להיות התאמה בין ה billing address ל - shipping adress

אשמח אם מישהו יסביר לי את המשמעות.

לדעתי ברור שלא תהיה התאמה כי הכתובת שלי היא בארץ והמשלוח היא לארה"ב.

מה עושים?!?!

ozitex

New member
הסבר

יש חנויות שעל מנת להימנע מתביעות החזר באמצעות כרטיסי אשראי, מגבילות את הרכישה למצב שתיארת.

יש אתרים שניתן בהם להכניס את פרטי הבילינג (פרטי בעל הכרטיס) בנפרד, ופרטי הכתובת למשלוח שאינה חייבת להיות אותה הכתובת.

mclarencj

New member
לא כל כך הבנתי

האם המצב שתיארתי עובר את התנאים או לא עובר את התנאים?

לא הצלחתי להבין מה המשמעות של ה Billing adress ומאיפה החנות גוזרת את הנתון של ה Billing adress? (מהנתונים של כרטיס האשראי? מהפאי פאל? מאי ביי?)

noam weissman

New member
הסבר

כתובת המגורים אינה חייבת להיות אותה כתובת לחיוב (לאיפה שמגיע החשבון של ויזה וכו) וגם לא חייבת להיות אותה כתובת למשלוח.

מכיוון שתשלום בפיפאל אינו חושף את פרטי אמצאי התשלום ל המשלם יש רק כתובת לשמלוח.

בקניה ישירה עם כרטיס אשראי כמעט תמיד יש כתובת לחיוב וכתובת למשלוח. ברוב המקרים יש אפילו מקום לסמן V האם להשתמש בכתובת החיוב ככתובת המשלוח.

רוב החנויות מאפשרות שכתובת המשלוח תהיה שונה מכתובת החיוב.

במקרה להל"ן החנות לא רוצה לקחת סיכון ש/ל תביעה חוזרת ודורשת שכתובת החיוב תהיה כמו הכתובת למשלוח.

mclarencj

New member
סורי, אבל עדיין לא הבנתי, אשמח להסבר

סורי, אבל לא הבנתי...השאלות שלי הן פשוטות, אשמח לעזרה:

מה זה ה billing adress?

בנוסף, אשמח להבין איפה הנתון הזה נמצא? (האם הוא נמצא בפרטי החשבון שלי בחברת האשראי, האם הוא נמצא בפרטי החשבון שלי באי ביי, או האם הוא נמצא במשהו אחר שלא ציינתי) האם יש לי אפשרות לשנות את ה Billing adress? או שזה משהו שנקבע בצורה אוטומטית.

אשמח אם תוכלו להתרכז ולענות לי ספיציפית לאותם 2 שאלות.

המון תודה :)

ozitex

New member
ת

billing adress = הכתובת ופרטי בעל החשבון כפי שנרשמו בעת הזמנת כרטיס האשראי.

הנתון הזה רשום בחברת האשראי/בנק שהנפיק את הכרטיס.

ניתן לשנות את פרטי ה billing adress בגוף שהנפיק את הכרטיס (חברת האשראי או הבנק). דע כי כל פעם שתרצה לשלם באמצעות כרטיס זה ותכניס פרטי billing שונים בכל אופן שהוא מאלו המופיעים ברישומי המנפיק, העסקה תידחה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיון של שנים העסקה לא תידחה ברוב החנויות

רוב אתרי הקניות (כולל אמזון) לא בודקים התאמת כתובת מול חברת האשראי ולא מעניין אותם; מעניין אותם שהחיוב אושר בחברת האשראי וזהו. פה ושם יש כאלה שבודקים ואיתם אכן יתעוררו בעיות מסוג זה, נכון; אבל זה ממש לא בכל פעם.

ozitex

New member
את טועה וגם מטעה!!

לעניין אמאזון, לידיעתך, אמאזון דוחים עיסקאות אשר אין התאמה בין כתובת הבילינג כמופיע בחברת האשראי לבין מה שהוכנס ככתובת הבילינג בהזמנה! רוב הסיכויים שהזמנות מהסוג הזה תידחנה לאלתר.

לגבי אילו עיסקאות תידחנה ואלו לא, כפי שציינתי זה תלוי באיך הגדיר המוכר את תהליך הצ'קאאוט שלו בסל הקניות. כאמור, היכן שמופיעות שתי אפשרויות- בילינג ושיפינג, אין בעיה להכניס שתי כתובות שונות זו מזו.

מעבר לכך, לא עשיתי סטיסטיקה אבל מנסיוני הלא מועט, מי שרוצה שהזמנותיו לא תיתקלנה בבעיות, כדאי לו שידייק בפרטי הבילינג שלו.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אני לא. שוב, הניסיון שלי באמזון ובכלל שונה

כשהייתי לקוחה חדשה באמזון הזמנתי חבילות לדוד שלי בלוס אנג'לס ופרטי האשראי היו כמובן שלי בישראל... לא ידעתי שיש מקום לשתי כתובות ולא הייתי שום בעיה. גם בהמשך כששלחתי לעצמי לארץ לא שמתי לב שכתובת החיוב נשארה בלוס אנג'לס, נכנסתי ללחץ שהוא יקבל חשבונית ולא יבין מה קורה... ו... כלום. שום בעיה, שום חשבונית, שום עניינים.

כמו כן את הכתובת שלי בכרטיס האשראי לא עדכנתי זמן רב... היא נשארה על כתובת בבית הוריי שאפילו הם כבר לא גרים בה... (זה לא הפריע לי כי אני מקבלת את החשבונות לדואל) ועדיין, שום כלום, לא הייתה שום בעיה בשום אתר. במשך שנים גרתי בדירות שכורות והייתי מכניסה כתובת אחת בלבד (לחיוב ולמשלוח) כשכרטיס האשראי שלי היה על כתובת בית הוריי ולא הייתה לי בעיה בשום אתר (ובאמת הזמנתי מחצי עולם).

אני יודעת על הבעיה הזו רק מחברים שניסו להזמין מאתרים מסוימים ופתאום נתקלו בבעיה כזו כשלא רצו להזמין לארץ אלא לכתובת בחו"ל. קראתי גם על מקרים בודדים בפורום DVD. אבל בשאר הזמן? – כלום.

עד היום, אחרי עשור של הזמנות מארה"ב, קנדה, בריטניה (גם שלוחות אמזון וגם חנויות אחרות), חנויות אחרות באירופה ובמזרח הרחוק ועוד, נדחתה לי הזמנה אחת ואחת בלבד, מאתר אוסטרלי כלשהו, וזה אפילו לא היה בגלל כתובת אלא כי באותה תקופה השתמשתי בכרטיס אשראי מקומי בלבד. מכיוון שזו הייתה הזמנה חד פעמית ביקשתי מידיד עם כרטיס בינ"ל להזמין לי ושילמתי לו.

בשאר הזמן מעולם לא היו לי בעיות כאלה, לא משנה לאן שלחתי (ישראל או מכרים בחו"ל) או איזו כתובת הייתה מעודכנת לי בכרטיס. אף אחד לא שאל, לא בדק ולא התעניין. החנות קיבלה את הכסף והייתה מרוצה, אני קיבלתי את המוצרים והייתי מרוצה, שלום שלום.

ozitex

New member
את מתארת היסטוריה שכבר התפוגגה

המציאות היא שונה לחלוטין ונכון להיום מי שיבצע הזמנות באמאזון ויכניס כתובת בילינג שאינה תואמת את כתובתו כפי שמופיעה ברישומי חברת האשראי יגלה הזמנה דחויה.

עכשיו, אפשר להתווכח על זה כל היום וכל הלילה, אבל מבחינתי העניין מוצה.

ההמלצה שלי היא חד משמעית- לא להסתמך על עצות אחיתופל ולא להסתמך על המזל. פשוט מאוד, השתמשו בכתובת הבילינג המדוייקת והתואמת את כתובת הבילינג כפי שאתם מכניסים בהזמנה.

לא ברור לי לשם מה ממליצים כאן על דברים אשר בסיסם הוא יצירת בעיות מראש כשאפשר לעשות את הכל מדוייק, חוקי ונכון!

תודה ומי שרוצה שיקח את המלצת טריליאן לאן שיקח, הוא לא יגיע רחוק...

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא לא, זה נכון גם להזמנות בשנה האחרונה

אבל אין לי כוונה להתווכח איתך; בסה"כ סיפרתי מניסיוני, כל אחד ינהג כפי שהוא מבין ומוצא לנכון.

ozitex

New member
המלצה בנושא המלצות

אני חושב שלתת כאן המלצה שבסיסה עלול לעורר בעיות היא המלצה שאני קורא לה עצת אחיתופל.

לשם מה קבעו בחברות האשראי את מה שנקרא billing address?

הרי לו לא היה צורך בזה, או שלו השימוש בכתובת שאינה כתובת הבילינג לא היה נושא בעייתי לא היה צורך כלל בדיוק בפרטי כתובת הבילינג. את זה כל אחד מבין.

עכשיו, שימוש בכתובת בילינג שאינה הכתובת המדוייקת של בעל הכרטיס היא פתח לשימוש לרעה בכרטיס שכן, נניח שמישהו מוצא כרטיס אשראי שאבד ועורך איתו הזמנה, ברור שהוא לא יודע את כתובת הבילינג של בעל הכרטיס. פרט זה לבדו עשוי לגרום לכך שהעיסקה לא תצא אל הפועל וזוהי סיבה מצויינת לכך שכתובת הבילינג היא כתובת הבילינג על פיה אמורות חברות האשראי לאשר או לדחות עיסקאות.

ולכן, לבוא לכאן ולהמליץ לכולם כלאחר יד, מתוך זלזול מוחלט בכתובת זו ולספר לכל העולם ואשתו שהשימוש בכתובת בלינג ש א י נ ה כתובת הבילינג האמיתי של בעל הכרטיס זה בסדר, אין עם זה בעיות כי "אני מאז ומעולם עושה שימוש בכתובות בילינג לא נכונות ואין לי עם זה אף פעם בעיה" זה משהו שאני לא מסכים שייעשה בפורום זה.

ובכלל, המליץ על פעולה שאינה חוקית, אינה תואמת את כללי השימוש הנאות באמצעי תשלום הוא פסול בעיני ומשתתפי הפורום מבתקשים בזאת לא להמליץ המלצות אינן עולות בקנה אחד עם החוקי והלגיטימי בתחומים םינססיים חשובים אלו.

תודה על ההיענות.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא המלצתי דבר, רק חלקתי מניסיוני.

אני תמיד כותבת את הכתובת שבה אני גרה וזהו, ומכיוון שעברתי לא מעט דירות שכורות כתובת האשראי שלי אינה תואמת בהכרח (אני לא בודקת אותה ולא זוכרת מהי) כי אותה אין לי סיבה לעדכן (בגלל הדואל) אז אני לא טורחת. ציינתי שמניסיוני הדבר לא גורר דחיית עסקאות. זה הכול. חשוב לי להבהיר שבשום שלב לא יעצתי לאיש להכניס במכוון פרטים שאינם נכונים או לנסות לרמות חלילה.

noam weissman

New member
אפשר ליישר קו בבקשה...

כתבת שעברת כבר כמה כתובות.. יופי.

אם את מקבל בדואר את דיווחי חברת האשראי המודפסים זה אומר שהכתובת מעודכנת.\

כתובת ה BILLING היא הכתובת שלשם נשלחים מסמכי חברת האשראי. הסיבה לצורך בכתובת הזאת כי את יכולה לגור בארה"ב אבל עדיין לקבל את כל הניירת שלך לכתובת בישראל והפוך.

כמו שעוזי כתב למה לשחק עם זה ???

לדעתי 90% מהבעיות שאנשים מציגים פה בפורום הן או בגלל חוסר ידיעה או חוסר רצון בכלל למוד או בגלל הראש התחמן של הישראלי הממוצע.

מה הבעיה לא ברור לי. גם באתרים קניות ישראלים יש כתובת אישית וכתובת למשלוח, נקודה.

יום טוב וקניות מהנות. אני מקווה שבזאת סגרנו את הנושא

האמת היא שזה לא כזה קל

יש חברות אשראי שלא ייתנו לך לשנות את הכתובת לכתובת בחו"ל, אלא רק להוסיף הערת פינג שיש לך כתובת נוספת בחו"ל, ובמקרה כזה זה לא מספק לרוב את האתר שדורש כתובת חיוב בחו"ל. לפעמים צריך לקבל את זה שאין מה לעשות.

למעלה