bines היקר - קצת על עלויות בבניה

bines היקר - קצת על עלויות בבניה

את הבית הקודם שלי ( ז"ל בהתנתקות ) אני בניתי בעצמי ב 1992 , שנתיים לקח לי לגמור אותו כי הייתי עובד בעבודה כשכיר ולאחר העבודה הייתי נוסע לאתר ועובד עד שעות הערב המאוחרות . כולל שישי שבת וחג . את השלד ביצעתי בעצמי חפירת יסודות טפסנות וברזלנות ובנית בלוקים עד לגובה 2 מטר לגמלונים וחלוקה פנימית הבאתי צוות של ערבים ששילמתי להם 3500 ש"ח , לאחר מכן בניתי גם את גג הרעפים בעצמי כאשר הכנתי שבלונה לאגדים חתכתי את החומר ופועלים דפקו את המסמרים והעלו את הרעפים לגג . בשכר של כ 50 ש"ח ליום שלד של 250 מ"ר עלה לי 21000$ בצורה הזו , שזה 84$ למ"ר . מחיר הברזל היה חצי מהמחיר היום 100 קוב בטון עלו לי 20000 ש"ח , זה בטח לא המחיר היום מחיר של פועל היום הוא פחות פי 4 מאז . עבודות גמר - טיח - שילמתי 7000 ש"ח לטייחים על עבודה + 3000 ש"ח על החומר - היום לוקחים 15000$ לפחות ריצוף - קניתי ריצוף מיצרן ערבי ב 8000 ש"ח שילמתי לו רק 3500 - לרצפים שילמתי 2250 ש"ח לריצוף של 160 מ"ר שזה 14 ש"ח למ"ר היום המינימוםפ הוא 40 ש"ח למ"ר הרכבת קרמיקה 50 מ"ר למקלחות + הרכבת אמבטיה עלו לי 700 ש"ח - 5 ש"ח למ"ר - היום זה 100 ש"ח לפחות אלומיניום חלונות + 2 דלתות כניסה עלו לי 15000 ש"ח - היום זה הרבה הרבה יותר . בורות ביוב + מכסים יצקתי בעצמי מחיר עלות 100 ש"ח ואינסטלציה עשיתי בעצמי . את המטבח גם כן עשיתי בעצמי עלה לי 4000 ש"ח היום לא פחות מ 20000 ש"ח . 60000$ עלה לי בית של 180 מ"ר בנוי + קומת עמודים לא בנויה שאח"כ סגרתי אותה וריצפתי בעצמי עלה 1000$ אז 61000$ עלה הבית שזה - 254$ למ"ר . אין מצב שמישהוא יכול לעמוד במחירים הללו לא אז ובטח לא היום . ( היום זה המחיר רק לשלד ) ביי כל טוב לך

bines

New member
אני יתייחס כרגע רק לשלד

אני מאוד עייף ,חטפתי היום הרבה "התקפות" בפורומים . בדוגמה שהבאת ,נדרש כ -21 טון ברזל ,3150*21 =66150 ,100 קוב בטון ,250*100 =25000 ,בלוקים כ-22000 ש"ח סה"כ 113,150 +מע"מ.כמו כן אמרת שאתה מוותר על הקבלן ,אתה לוקח בנאי +עובד אחד או שתיים ,תוך שבועיים יש לך שלד ! לילה טוב !

bines

New member
אדרבא ,6 טון מוריד הרבה את העלויות.

3150*6=18,900

עם קצת תושיה חסכתי את

משאבות הבטון , היות והמקלט והיציקות העיקריות היו בקומת העמודים , הקדמתי ומלאתי את המפלס העליון באדמה ובכך נוצרה רמפה למשאיות בטון ששפכו את הבטון ישירות למקלט ולקיר תומך שהפריד בין החלק העליון של המגרש לחלק התחתון . אפשר לקאות זאת בתמונה ששמתי קודם המחיר שאמרתי $ 61000 כולל הכל עד המטבח .

mol3

New member
האדם הפשוט.. שכחת משהו בתחשיב

אם לקח לך לגמור בשנתיים, בית שניתן לבנות בתשעה חודשים, יש עוד כמה נתונים שצריך להכניס לתחשיב. אדם ממוצע שבונה בית, צריך לשכן את המשפחה שלו היכן שהוא, בתקופה הזו. עלות שכירות של בית 250 מ"ר היא לפחות 1,500 $ בחודש. ערך עתידי של זרם תשלומים כזה למשך 15 חודשים, בריבית של נניח 12% לשנה, זה יוצא 24,000 $ נוספים. ואם היית עובד במקום על הבית שלך, בעבודה נוספת עד שעות הלילה המאוחרות כולל שישי שבת וחג, היית יכול להרוויח מינימום של עוד 700$ בחודש (נטו, בהנחה של מס שולי גבוה כי זו עבודה נוספת). ערך עתידי של זרם תקבולים כזה בריבית רגילה (של הפקדה בבנק) נניח 4% לשנה זה כבר יוצא עוד 17,000 $. אז רק עם שני הנתונים הללו, יוצא לאדם נורמאלי שההוצאה האמתית גדולה בכ- 41,000 $. אז בפועל, בלי שהכנסתי סיכון ובלי שהכנסתי רווח יזמי ובלי שהכנסתי כלום... הבית היה עולה בחישוב כלכלי לאדם ממוצע, 100,000 $ ל 250 מ"ר שהם 400$ למ"ר. תכניס הוצאות תכנון + אגרות והיטלים. תכניס את העובדה שאתה היזם ואין לך למי לפנות עם עשית טעות. תכניס את כל אלו ותגלה שהמחיר האמיתי של הבית, לא היה רחוק מהמחיר אילו היית בונה אצל קבלן ובוודאי אם היית מעסיק פועלים. בשיעור ראשון בכלכלה, לומדים להכניס למחיר גם את המחיר האלטרנטיבי., ואת זה, שכחת. אז אולי לך לא היה שכ"ד כזה כי גרת בדירה יותר קטנה וכד' וכד'... אבל בתנאים רגילים, החישוב שלך לוקה בחסר.

א. לא באתי לעשות תחשיב של העלות של

הבית אלא להראות שהמחירים שבינס אומר לא יכולים להיות . כלומר יותר זול מזה אי אפשר לי יצא מן הכיס 61000$ זה הנתון שקובע עבורי , נכון שאת העבודה שלי אפשר לחשב בכסף , אבל אלו הן שעות פנאי אני לא הייתי עובד עוד עבודה אחרת , זה גם לא שנתיים שנתיים זה ברוטו לא נטו . אל תשכח שזו התנחלות, גרנו בקרוון שנה וחצי .

mol3

New member
לכן ציינתי, כמקרה פרטי זה בסדר

אבל מכאן ועד הכללה המרחק גדול. אדם רגיל שינסה להרים פרוייקט כמו שלך, ישלם עליו מחיר אלטרנטיבי נוסף, שהופך את העניין לספק כדאי ספק לא. ואל תשכח, שאתה בעל מקצוע בתחום, שזה גם מקרה פרטי. אני לא רוצה לחשוב מה יקרה לאדם עם ניסיון מועט (אפילו בשיפוצים קלים בלבד) שינסה לבנות שלד בעצמו. מה עוד, שלרוב האנשים אין בכלל ניסיון. אתה מסכים איתי שהטעויות שהוא יעשה והחומר שליך לאיבוד יעלו לו הרבה יותר ?. אפילו אני שיש לי ידע בתכנון בית כזה, לא הייתי מעז לבנות אותו לבד, כי הוא היה נופל... בשביל זה הייתי צריך להשקיע עוד שנתיים לפחות כדי ללמוד את כל המקצועות מ-0. טפסנות, ברזלנות, בנאות וכד'. מה שאתה עשית, 99% מהאוכלוסיה לא יכולים לעשות.

אתה לוקח את מה שאמרתי

לכוון אחר , בינס אמר שאפשר לבנות בית ב 300$ למ"ר , בגלל זה כתבתי את ההודעה שלי .בכדי לומר שזה בלתי אפשרי רק אח"כ הוא תיקן זאת ואמר שהוא התכוון לעבודות הגמר בלבד . כן , לא כל אחד יכול לעשות את מה שאני עשיתי , במקור אני בא מהעיבוד השבבי , חריטה וכירסום, אבל עסקתי בתכנון ויצור תבניות לבניה טרומית, שזה מקצוע ברמה יותר גבוהה מכל מקצועות הבניה ולכן יכלתי ללא נסיון , אלא רק מהתבוננות על טפסנים ללמוד טפסנות , היום יש לי תעודת טפסן 3 עברתי את הבחינות ללא כל לימוד מקדים ,כי רציתי ללמוד בקורס מנהל עבודה לבנין אבל בסוף לא עשיתי זאת . ברזלנות, נו למסגר על , ברזלנות זה משחק ילדים סתם עבודה משעממת . גם את מכשיר כיפוף הברזל יצרתי בעצמי במחרטה . בנית בלוקים גם לא עשיתי מימי , אבל הצלחתי לא רע יחסית לפעם הראשונה , רק קיר אחד יצא קצת מפותל אבל הטייח התגבר על זה . גג רעפים - מעולם קודם גם לא בניתי גג רעפים , אבל מה לעשות הגג שלי היה יותר מישורי ויותר טוב כי הוא לא התכופף כמו גגות אחרים שבנו לידי השכנים עם גגן מקצועי .

bines

New member
שלום לך mol3

אני מבין שאתה גם קבלן וגם כלכלן . אתה הקצנת בכוונה ,טוב שלא הכנסת עוד עלויות לתחשיב . תתייחס בבקשה רק לעלויות הבניה ואל תמשוך את הבניה לשנתיים .

mol3

New member
אני לא קבלן, כן כלכלן

התייחסתי אך ורק לנושא של העלות האלטרנטיבית שיש להוסיף למחיר כאשר מבצעים בנייה עצמית. זה היה דיון זוטא בדיון הכולל. לא התעמקתי בעלויות שרשמתך ואעשה זאת אח"כ.

fireman

New member
ההבדל המהותי בינך לבין האדם הפשוט

הוא שאתה בונה בית דירות (עד כמה שזכור לי) וסביר להניח שמתכוון למכור אותן בכדי להניב מהן רווח כלשהו. החוקים והתקנות שחלו עליו בימים בהם הוא בנה את ביתו בגוש קטיף הוא יכל להרשות לעצמו את החלטורה של הבאת ערבים שיעשו עבודה בגרושים והוא יכל להרשות לעצמו לבנות לעצמו את ביתו כאשר הוא היזם והקבן והפועל בניין. אם תבנה בצורה כזו בעיר לא רק שלא תקבל טופס 4 ולא תקבל חיבורים לתשתיות גם לא תוכל למכור את מה שבנית. אני מקווה שזה לפחות ברור לך, לכן את כל מה שהאדם הפשוט כתב לך אתה יכול לשכוח כי בפועל אתה לא יכול לקחת משם שום דבר בכדי להשתמש בו בעתיד. קבלן רשום, מצא אחד כזה עם סיווג מתאים וצא לדרך.

bines

New member
שבת שלום fireman

א.יש לך זיכרון טוב . ב.החוקים והתקנות שחלים עלי שונים,בהחלט . ג.להיות קבלן רשום כפי שידוע לך מספיק 2 הנדסאים/ות עם 4 שנות נסיון . ד.למה אתה לא מתייחס לעלויות ?

fireman

New member
כי זה לא רציני להתייחס

לעלויות ע"ג עמוד הפורום ובטח שבטח לא בהיקף שכזה כבר כתבתי לך בעבר שלצורך תמחור עלויות של פרוייקט כזה תצטרך איש מקצוע שמן הסתם תידרש לשלם לו על שכר טרחתו. אם תלך לפרוייקט עם עצות שתקבל בפורום אינטרנטי אתה שם את כספך על קרן הצבי. כל הערכה או מספר שאזור כאן יהיה לא רציני מבחינתי.

bines

New member
כל פרויקט מורכב

מחומרים ועבודה . הגעתי למספר מסקנות והחלטות : 1.חומרים קונים לבד !!! 2.העבודה -לא בהכרח רצוי לפצל את העבודה עם מספר קבלנים . 3.עלויות של החומרים כבר השגתי ברובן ,נותר לי רק תמחור העבודה פה אני צריך עדיין עזרה . עצות רציניות לא תקבל באתר ,מלבד האדם הפשוט שעוזר ושוחה נגד הזרם .

fireman

New member
אתה מפספס את הנקודה

זה לא שלא רוצים לענות לך או בגלל שרוצים לעשות לך דווקא, זה פשוט לא רציני וזה לא ענייני. האדם הפשוט כבר הסביר לך שמה שהוא עשה לא יכול להתקיים היום ואם את ההסבר שלו לא הבנת, אני הסברתי לך גם כן. כשטוחנים מים לא הופכים את המים ליותר דקים ומכאן שזה לא נותן כלום.....אז טחנת את המים אבל בשביל מה? זה הפיק לך איזושהי תועלת? בטוחני שלא, גם מה שהאדם הפשוט הסביר לך שהוא עשה חסר תועלת עבורך במקרה הספציפי וכראיה תגובתו לעיל ששולחת אותך לקבלן באופן מיידי.

אתה בונה בית דירות ?

אז מה אתה מחפש קיצורי דרך ? זה מכרה זהב, קח קבלן שלד ותתחיל לעבוד בגמר תמצא שכירים שיעשו את העבודה .

למעלה