black cat

ThePiper

New member
black cat ../images/Emo54.gif

הקדמה: שנת 1956 בערך, אמן חדש בשם אלביס פרסלי מכה גלים בארצות הברית ובנערותיה התמימות של המדינה, הכנסיה השמרנית נזעקת לעזרת ההורים המודאגים ומכריזה "אלביס פרסלי הוא השטן!", הדיבה התפשטה לכל סצנת הרוק'נרול שכעת נחשבה למוזיקת השטן עצמו שנועדה להסית את הנוער התמים של אמריקה מדרכו הישרה של אלוהים (ובעיקר של הכנסיה השמרנית). כמה שנים מאוחר יותר, אחרי שגם החיפושיות ולהקות דומות נקשרו בפולחן השטן, מגיעה לה להקה שכבר הספיקה לעשות דיי הרבה בשלוש שנות פעילותה עם להיט בשם stairway to heaven (שאם היה יוצא כסינגל היה מפוצץ את כל המצעדים), השיר והלהקה נהפכים מיד לאופנה החדשה בתחום השטן, כמובן שאם מנגנים את סטיירוויי לאחור אפשר לשמוע דברי הלל ללוציפר הגדול מכולם. אז איך הכל התחיל מבחינת הלהקה? בתחילת דרכה, לד זפלין הייתה אחת הלהקות הכי מעורפלות, הם סרבו להתראיין (במיוחד ג'ימי פייג'), קנו אחוזות ישנות ומתפוררות במקומות נידחים (דוגמאת ברון-יר-אור), וכמובן עשו רוק. גורמים שמרניים שונים באנגליה החליטו לצאת כנגד השיר הנוראי שסחף המוני בני נוער והעלילו עליו "אם תנגנו אותו לאחור, תוכלו לשמוע לחשים שטניים שנועדו להרוס מוחותיהם של הצעירים!". אם זה נכון או לא, אני לא יכולה להגיד, תחליטו בעצמם: >כאן< אולם, שירה של לחשים שטניים לא היה פשעה היחיד של לד זפלין, הלהקה אימצה לעצמה סמלים מוזרים שהופיעו לראשונה באלבום הרביעי שלה, מנהג נפוץ אצל מכשפים ועוסקים במאגיה. בדרך כלל הסמל היה בעל משמעות מיסטית כלשהי. לפייג' סמל ZOSO מסתורי שאיש לא יודע את פירושו ונותר לנו רק לשער. לפלאנט סמל של נוצה בעיגול, גם לא ידוע בדיוק מה פירושו. לג'ון פול ג'ונס סמל הטריקווטרה שמסמל את השילוש הקדוש (האב, הבן ורוח הקודש) בנצרות. ולג'ון בונהאם בערך אותו הסמל (שדומה לדיאגרמת ון במתמטיקה) שגם נועד לייצג את השילוש הקדוש. ולמי שרוצה לקרוא את ההשערות השונות על הסמלים, מוזמן לעשות זאת באתר >הזה< והסבר עצום על הסמל של פייג' תוכלו למצוא >פה< ואם חשבתם שזה נגמר טעיתם! רבות סופר על הקניה המסתורית של אחוזת אליסטר קרואלי. קרואלי היה מנהיג של כת מסתורית שעסקה שמאגיה שחורה בעיקר ובשאר עיסוקים לא כשרים, קרואלי כתב גם ספרים רבים בנוגע לכישוף שחור. הנה קטע מראיון שנערך עם פלאנט ופייג' בשנת 75 (לא מדויק לחלוטין, אך הדברים החשובים לא הושמטו): מראיין: אתה גר בביתו של אליסטר קרואלי שהיה ידוע לשמצה בעיסוקו הרב במאגיה שחורה. פייג': כן, היא הייתה שייכת לאליסטר קרואלי. אבל גרו בה עוד שניים או שלושה לפני שאליסטר עבר לשם. זו הייתה גם כנסיה שנשרפה עד ליסוד כשכל המתפללים היו בתוכה [...] מוזר, דברים שאין להם אף קשר לקרואלי קרו במקום, הויברציות הרעות היו קיימות מאז ומתמיד. ערפו שם את הראש לאיזה איש ולפעמים אפשר לשמוע את הראש שלו מתגלגל. אני לא שמעתי את זה, אבל חבר שלי שאין לו שום קשר לנושא ישן פעם באחוזה שמע את זה, הוא חשב שאלה החתולים מתרוצצים במקום, אני לא הייתי שם באותו הזמן אבל הוא אמר לעוזר "למה אתם לא נותנים לחתולים לצאת החוצה בערב? הם עושים רעש נוראי כשהם מסתובבים במסדרונות". והעוזר ענה לו "החתולים נעולים בחדר כל לילה". [...] אז אתם רואים? כל זה היה לפני קרואלי, אבל כשקרואלי עבר לשם החלו ההתאבדויות, האישפוזים במוסדות לחולי נפש... מראיין: ולך אין קשר עם אף אחת מהרוחות? פייג': לא אמרתי את זה... רק אמרתי שלא שמעתי את הראש מתגלגל. מראיין: מה המשיכה שלך למקום? פייג': זה הלא נודע, אני נמשך ללא נודע. אבל אני נוקט באמצעי זהירות, אני לא נכנס לדברים בעיניים עצומות........... ולסיום, האדם שפקח את עיני למה שבאמת התחולל בלד זפלין ואיש לא ידע! (הודעה אמיתית לחלוטין): אני חושב שלד זפלין הם להקה טובה עם רגש ונשמה .......... השיר שהכי מתחבר אלייי זה איך לא stairway to heavenשיר פשוט נוגע ללב ועם תקשיבו למיליםו תבינו אותם זה פשוט מצמרר הם כאילו מתארים ת'הרגשה בגן עדן והם משווים אתגן עדן למציאות מה שקורה היום הלוואי שהם יחזרו להיות להקה אבל לצערנו הלהקה התפרקה כי אמרו אז שהסולן: robert plant אומרים שהוא התעסק במיסטיקה ובכל מיני כישופים ואז מת יום בהיר אחד המתופף הפשוט דגול jimi page מת במיסתוריות רבה שעד היום לא הצליחו לפענח ואומרים לפחות חלק מהאנשים שג'מי פג' מת כתוצאה מההתעסקות של רוברט הסולן במיסטיקה אבל לסולן לא ממש הזיז שהמתופף מת אז הוא המשיך להתעסק במיסטיקה ואז גם הבן שלו מת במסטוריות רבה וגם במקרה הזה אף אחד לא הצליח לצערנו לפענח את המקרה אבל גם הפעם חלק חושבים שזה כתוצאה מההתעסקות של הסולן במיסטיקה וזה באמת מה שפרק ת'להקה לצערנו אבל אני חושב שהאנשים שאז אהבו את לד זפלין עד היום אוהבים אותם גם אחרי שהם הת פרקו לדוגמה אניייי מאוד אוהב ת'להקה גם אחרי שהיא התפרקה אני אמרתי את מה שהיה לי להגיד אז להת'!!!!!!!!!!! –קרדיט ל-The Rhythm- "עד כאן ריפלי'ס believe it or not, בפרק הבא, לד זפלין וטולקין, ההיה ונברא?"

jimorrison

New member
יפה

אני חושב שזה ממש שטויות כוול מה שכתוב שם.. ד"א כתבת שג'ימי פייג' היה המתופף..

Hedillon

New member
אהה..

זה לא שהיא רשמה שג'ימי פייג' הוא המתופף, היא פשוט לקחה הודעה נורא מצחיקה של מפגר אחד מפורום לד זפלין בקאזה שמראה שהוא לא יודע כלום על לד זפלין.. (דרך אגב אני זה שהפנה את רית'ם להודעה הזאת)

ThePiper

New member
חחח אז תודה לך!

זה פשוט קרע אותי מצחוק! גם ההודעה עם ג'ון בונהארט הבאסיסט הדגול =)

trionax

New member
בונא...זה דפוק פטישים....

כמה שטויות ימבה לולו....

P o M i K i

New member
עשית רצח אופי לאליסטר קרואלי...

ויש לך שם אי דיוקים אליו אבל יפה על ההשקעה:)

ThePiper

New member
חח אולי כדאי שבמאגיה תכניסו...

כמה מאמרים עליו? =) ההתמחות שלי אחרי הכל היא לדזפ בעניין הזה...

P o M i K i

New member
../images/Emo5.gif

אני חייב להודות שבמאגיה וכישוף אין עכשיו מישהו אם מספיק ידע כדי להעלות מאמר אליו. אבל מהידע שלי יש אליו אני יודע שהוא לא "באמת" האמין בשטן, והוא לא האמין שיש מאגיה שחורה. זה פשוט שהוא לא הלך כמו שאר האנשים ב"ניו אייג'" בדרך של "אור ואהבה" ולחשוב כל הזמן חיובי והוא האמין שצריך לתת ביטוי גם לצדדים האפלים של הנפש שקיימים בנו (שקיום כימאת כל אמונה מיסטים מאמינה בזה) וזה והעובדה שהוא לא התראין והיה מאוד מיסתורי יצר לו בעיתונות הבריטית תמדית של מישהו "אפל" וקישרו אותו אם השטן.(כמו זפלין) כאן יש מאמר טוב אליו, למרות שגם שם יש אי דיוקים.

holo

New member
זה אמיתי כל זה?

כל הקטע של stairway ושל ג'ימי פייג', מה שהוא אמר למראיין? או שזה חירטוט אחד גדול

jimorrison

New member
אני חושב שזה חירטוט גדול

אהל היי יש כאלה שחושבים אחרת

גם לדעתי ../images/Emo4.gif

אנשים לא מתים מהתעסקות במאגיה שחורה וכישופים למיניהם. לדעתי זה סתם שטויות. אבל בכל אופן, כנראה יש כאלה שחושבים שזה נכון..

למעלה