Blasphemous Rumours/D*M

turrican

New member
Blasphemous Rumours/D*M

היי לכם חברים!
הפעם השיר Blasphemous Rumours שבעיני שיר טיפה קודר ועצוב אבל יש לו מלודיה חזקה שנשארת איתכם להרבה הרבה זמן. לא התעמקתי במילים אבל אני מאמין ש- One Caress תחדש לנו גם הפעם. השיר נלקח מהאלבום אוסף - Catching up with Dm שיצא ב-85´ .
Blasphemous Rumours Girl of sixteen, whole life ahead of her Slashed her wrists, bored with life Didn´t succeed, thank the Lord For small mercies Fighting back the tears, mother reads the note again Sixteen candles burn in her mind She takes the blame, it´s always the same She goes down on her knees and prays I don´t want to start any blasphemous rumours But I think that God´s got a sick sense of humor And when I die I expect to find Him laughing Girl of eighteen, fell in love with everything Found new life in Jesus Christ Hit by a car, ended up On a life support machine Summer´s day, as she passed away Birds were singing in the summer sky Then came the rain, and once again A tear fell from her mother´s eye I don´t want to start any blasphemous rumours But I think that God´s got a sick sense of humor And when I die I expect to find Him laughing​

pimpf

New member
טורי...

השיר הזה לקוח מתוך Some Great Reward, שיצא ב- 84, אח"כ הוא גם הצטרף לאוסף... וכדאי שתתעמק במילים, מומלץ!
אכן שיר מדהים... I think that God´s got a sick sense of humor ...And when I die I expect to find Him laughing חפי

turrican

New member
כן אני יודע

היי PIMPF אני יודע שהשיר לראשונה הופיע ב- Some Great Reward אבל לקחתי את השיר שרשמתי בהודעה מהדיסק אוסף שיש לי שמכיל הרבה שירים שהופיעו לפני כן (כי אחרת לא היו קוראים לזה אוסף..נכון?!) בכל מקרה אני אנסה לקרא ולהתעמק במילים.. נ.ב. תודה! (את יודעת כבר על מה..)

pimpf

New member
אהה...

רגע. תגיד, יש לך את Catching up with Dm ??? אם כן- איפה קנית אותו?? אחותי כרגע בארה"ב ואני כנראה אסנג´ר אותה לקנות לי אותו... כי סתם בא לי שיהיה לי אותו
חפי

pimpf

New member
רק תכתוב לי מהר!../images/Emo160.gif

כי אני עוד מעט מתנתקת... חפי.

one caress

New member
לכבוד הוא לי../images/Emo24.gif

שודרגתי. גם בוחשת בקליפים וגם מנתחת פואטיקה לאמונים
מקווה שלא אכזיב את הקהל... אז ככה, השיר שולח חיצי לעג ובקורת כלפי הדתות הממסדיות בעולם אשר מחנכות לציות עיוור ללא עוררין,ומגלות אטימות קשה וחוסר סובלנות לכל מי שמעז לפקפק במרכולתם . אנו,בתור Human being,המושפעים בקלות;לחיוב ולשלילה, לא יכולים להמנע מלחקור, לשאול, ולהתריס כאשר טרגדיות אנושיות צפות בחיינו. על כן,התזה שלהם-להאמין,לקבל את הגזירה משמיים, בלי שאלות-פשוט אינה נתפסת, וכנגד זה ,מרטין יוצא חוצץ. שני המקרים המצערים המתוארים כאן, באים לתאר את הקלות הבלתי נסבלת שבה באחת, ללא אזהרה ו/או מתן סיבה, חיינו נגדעים באיבם. המקרה הראשון מספר על נערה בגיל ההתבגרות (Sweet sixteen isn´t always sweet Apperntly ) שכל חייה לפניה, חותכת את הוורידים כי נמאס לה מהחיים. אמה יורדת על ברכיה(כאות כניעה. למי?) ומקבלת את האשמה(למה דווקא היא? התשובה- It´s allways the same ) ומתחילה להתפלל(החטא ועונשו של הדת-אם קרתה טרגדיה , אזי זה בטח בגלל חטא קדום שחטאו בני האדם כלפי האל , ועל כן מוטב שירדו על ברכיהם ויכפרו עליו) הדימוי הקשה שמרטין בחר כאן(Slash her wrist לעומת-Committed suicide) שמחוזק בסיבה שהיא לכאורה לא רצינית(Bored with life)--> תכליתו היא אחת- לזעזע; גם את הלבבות וגם את צורת החשיבה המנוונת-רובוטית של המאמינים. המקרה השני מספר על בחורה בת 18 (שבנס איכשהו הצליחה לצלוח את גיל ההתבגרות בשלום. ובחיינו אלו אין להקל ראש בעובדה הזו.) אוהבת את החיים(Fell in love with everything) ומצאה אמונה,נולדה כנוצרית מחדש. אך כשהעתיד נראה כה מבטיח, לפתע נדרסה ,הוחזקה במכונת הנשמה ולבסוף מתה. והעולם המשיך (...Birds were singing in the summer sky) ורק האם תמשיך להזיל דמעות. העליבות והאפסיות שבחיי האדם מקבלת פה תוקף משנה מחוזק ע"י תיאור המחזוריות, הצמיחה והלבלוב שבטבע. הטבע/גורל /קארמה מוצגים כאן ככוח עליון, אשר בני האדם אינם יכולים להשפיע עליו(להאריך את חיינו או לשחזר/למחזר אותם), אך הוא יכול להשפיע עלינו(Then came the rain and once againa tear fell from a mother´s eye -פסיכולוגית,ידוע הדבר שהחורף גורם לתחושת דכדוך עזה וכי גשם, לא אחת, גורם לבני האדם להזיל דמעה או שתיים מעיניהם.) הפקפוק האתאיסטי כאן הוא חד וחלק; כיצד האל הניח לצאן מרעיתו, למאמיניו, ללכת הפקר? אמונה היא דבר שאת/ה נדרש/ת לעשות כאשר אין לך הוכחות לקיום האובייקט שאותו את/ה מבקש/ת לחקור. מנוגד בתכלית לרציו ולשכל הישר. ובכל זאת, רוב בני האדם על כדור הארץ יודו שהם מאמינים. האם הם עיוורים?- לא בהכרח אז כיצד הם מיישבים את הסתירה?- מבחינתם אין לכך קשר עם האל. לאל אין איזו ונדטה פרטית כנגדנו. רעיונות לא הורגים בני אדם. בני אדם הם אלו שהורגים בני אדם. I don´t want to start any blasphemous rumours But I think that God´s got a sick sense of humor And when I die I expect to find Him laughing אמונתו האתאיסטית של מרטין מובעת בקיצוניות עזה במשפט שהוא הכי חזק-פרובוקטיבי בכל השיר כולו.כל רגשי המרירות והתסכול והכאב מתנקזים כאחת לתוכו; עד כדי כך שמרטין אף חושד שהאל יפיק איזו הנאה ממותו. כקונטרה למילה Blesphmy (אשר בדת מסמלת את חטאי בני האדם כלפי האל), היא משמשת כאן דווקא כדוגמא לאי הגינותו של האל כלפי בני האדם;האל משחק עם חיינו, ואנו מחוייבים לשתוק. דבר חשוב נוסף, שמעיד על רגישותו של מרטי, היא: השימוש בנשים-כמו בחיים!!!- כקורבנות. הקליפ הוא תיעוד של השיר בהופעה(או בכמה הופעות). התמונה הראשונה שנגלית לעינינו היא של מרטין באיזה כוך אפלולי, כשלצידיו ישנם 2 וויטרינות צבעוניות שמקומם הרגיל יכירנו הוא בכנסיה. למראשותיו נחות מוטות פלורסנטיות הנסגרות למצב של משולש. ברקע ישנם מספריים ש"גוזרות" מדי פעם קטעים מהקליפ.(סמל לצנזורה עצמית או כפויה) תמונות של ידיים(מהקהל)מופנות כלפי מעלה. הקליפ בויים ע"י Clive Richardson שביים את רוב הקליפים שלהם בתקופה הטרום ´קורביינית´(אני עדיין בדעה שקורביין הוא שאחראי לדימוי היחודי-מסתורי-קינקי-אפלולי-מפתה-וסקסי להחריד שדבק בהם עד היום-שום תמונה של מר גור מתמסחר עם הדוגמנית הכי יפה בעולם, לא תשווה לחיוך המטופש שעולה על שפתינו ולעונג שמתפתח בקרבנו כשאנו רואים אותו בתור ליצן החצרׁ(ב-Halo)מנסה לקפצץ כמה כדורים...

dj80s

New member
עוד כמה תוספות קטנות...

בזמנו השיר נאסר לשידור בכמה תחנות רדיו באנגליה ובאירופה, גם בגלל המסרים האתאיסטיים אבל בעיקר בגלל השורות "אני חושב שלאלוהים יש חוש הומור חולני/וכשאמות אני מצפה למצוא אותו צוחק". נדמה לי שאח"כ החרם הוסר. מדהים לחשוב שרק לפני 18 שנה (1984), כשהשיר יצא, אנשים ברדיו היו כ"כ חשוכים.

one caress

New member
ליצן עצוב שמח../images/Emo151.gif

בכל ליצן ישנו אדם עצוב. מבעד לתלבושות (או חוסרן), המגרות והמתגרות של מרטין- מסתתר אדם שנואשות מחפש קצת TLC tender, love& care ואני חוששת שעידן החשיכה(התרבותית) טרם חלף מעולמנו.

ƒire

New member
תמצאו את ההבדלים בין שתי התמונות !!

לא קשה במיוחד... יש שתיים.

one caress

New member
לא יפה לעקוץ../images/Emo6.gif

התמונה שהורדת הייתה סוררת ומורדת , הקובץ לא נראה באופק. ורק אחרי שאני הבאתי את התמונה שלי- לפתע הוא התגלה...
לפחות יש לנו טעם טוב; גם במוזיקה, גם בבני אדם, וגם בתמונות

ƒire

New member
ההבדלים הם -

1.בתמונה השנייה הליצנית שמאחורי מרטין מחייכת ובראשונה היא לא. 2.בתמונה הראשונה הרקע חד ואילו בשנייה הוא מטושטש.

one caress

New member
אני רוצה לפנות בפניה נרגשת

לכל ה-DJ´s ו/או לכל מארגני המסיבות שבינינו ו/או לכל מי שמכיר/ה את יחידי הסגולה הללו, אנא, ארגנו בהקדם האפשרי מסיבת DM. כי החום משפיע עלינו ולא לטובה

pimpf

New member
אני יודעת שהמועדון

מארגן ממש בקרוב מסיבה בחיפה... מקווה שנתעדכן בקרוב!!
חפי

למעלה