Blepharitis

W h i s p e r

New member
Blepharitis

שלום ד"ר, לפני כשנתיים התחלתי לסבול מנפיחות בעפעף. רופא עיניים אצלו נבדקתי אבחן את הבעיה כבלפריטיס ורשם לי טיפול הכולל קומפרסים פעמיים ביום, שטיפת עפעפיים עם שמפו של תינוקות, טיפות עיניים פעמיים ביום ומשחת Maxitrol פעמיים ביום למשך שבועיים. לצערי הטיפול לא פתר את הבעיה, ולאחר מספר חודשים כשחזרתי לאותו רופא, רשם לי טיפול במשחת Bamyxin פעם ביום לחודש וטבליות Doxylin 100 mg לבליעה במשך 3 חודשים. לצערי גם טיפול זה לא פתר את הבעיה, ודלקות חוזרות של העפעפיים באו והלכו. שנה לאחר מכן נבדקתי ע"י רופא עיניים אחר, שפסל את הטיפול שקיבלתי, בדק את מידת הפרשת נוזל הדמע (שלדבריו היתה תקינה אך בגבול התחתון) ורשם לי טיפול בטיפות עיניים בלבד למשך חודש (Genteal). הבעיה קיימת עדיין ואף מחמירה, וכשאני משכים בבוקר העיניים יבשות ומגורות, וכך גם בשעות הערב. מצורפת תמונה של שתי עיניי. אשמח אם תוכל להנחות אותי לפתרון אפשרי של הבעיה. תודה.

בלפריטיס

שלום, בלפריטיס היא אחת הבעיות השכיחות שבגללה אנשים פונים לרופא העיניים. בדר"כ מדובר בבעיה כרונית והיכולת לטפל היא מוגבלת. יש גם מקרים שמנסים את כל סוגי הטיפולים ואין שיפור משמעותי. הטיפול הבסיסי הוא קומפרסים חמים כ 10 דקות פעמיים ביום, ניקוי שולי העפעף עם תמיסות מיוחדות ותחליפי דמעות, לעיתים יש שיפור עם אנטיביטיקה במשחה או כדורי דוקסילין. אם אין שיפור עם אנטיביוטיקה אז תמשיך ותקפיד על קומפרסים וניקוי יום יומי ותחליפי דמעות בזמן צריבה. במידה ואתה ממשיך לסבול תפנה שוב לבדיקת רופא עיניים (מומלץ מומחה לקרנית ומחלות עיניים חיצוניות).

למעלה