Blood Sugar Sex Magik-הערכה וציונים

hellrazor1

New member
Blood Sugar Sex Magik-הערכה וציונים

כמו שהבטחתי לפני שנים רבות הנה מה שאני חושב על הדיסק הנפלא הזה(זה מה שאני חושב עליו אבל נמשיך קצת....) נתחיל באיך הדיסק הגיע אליי: הכול התחיל משיגעון מוזר של אחי לאסוף שירים שונים ולצרוב אותם בכמויות. במהלך הימים הרבים שהאזנתי לדיסקים האלה (שבסופו של דבר חינכו אותי מוזיקלית) נדבקתי באופן מוזר לשיר אחד. שמו של שיר זה היה Breaking The Girl. זה היה בגיל 8. בתקופה שבה עדיין הריצו שוב ושוב את הקליפ של Give It Away. הלהקה ריתקה אותי, והחלטתי לאחר כ-4 שנים של בדיקה של כמעט של כל אלבום לקנות את הדיסק עם השיר ההוא. משמיעה ראשונה נדהמתי מהגיוון המוזיקלי והיכולת להעביר כל שיר בצורה שונה, וטובה בסוגה. אבל רק היום אני יכול להגיד בבירור שכדי להעריך את הדיסק הזה כמו שצריך, חייבים לשמוע אותו לפחות 10 פעמים ואז להמשיך ולהיסחף איתו..... Power Of Equality- שיר שאין מילה אחרת להגדיר אותו חוץ ממגניב. שיר שכיף לשמוע ועם ניחוח מעט פאנקי, מה שמוסיף לשיר. 8.5 If You Have To Ask- שיר פאנקי מאוד שמזכיר את הסגנון הישן. מבוצע טוב מאוד ומשתלב מצויין עם שאר הדיסק. 8 Breaking The Girl- מאיפה נתחיל? מהעובדה שהשיר סוחף ומרגש? מזה שהוא מולחן נפלא? מזה שהמילים שלו כתובות בשלמות? מכל כיוון שאני מסתכל על השיר הזה הוא מושלם. נקודה. 10 Funky Monks- הפתיחה הפאנקית מראה על שאר השיר. השיר עושה כבוד לפאנק וכמובן הרבה הרבה כיף. מבוצע מצויין, וקצת גורע הסוף שנמשך מעט יותר מדי. 8.5 Suck My Kiss- איזה שיר גדול! אחד השירים שהכי כיף לשמוע בכל האלבום. כל הסגנונות האהובים משתלבים יחד בשיר אחד מצויין, שאפשר פשוט לשמוע שוב ושוב ושוב ואז עוד קצת. שלא נדבר על הפקה מצויינת שעוזרת לאווירה הכללית(כיףףףףףףףףףףףףףף). 10 I Could Have Lied- עוד שיר שקט וכמו שנראה בכל האלבום, השירים השקטים הם בין השירים הטובים תמיד. עוד פעם המילים תופסות מקום גדול וחשוב, פלוס שירה אמיתית של אנתוני ושילוב מצויין עם הגיטרה. 9 Mellowship Slinky In B-Major- שיר מצויין. גם פה משולבים סגנונות שונים שמייצרים כמו ב-Suck My Kiss שיר טוב, אבל פחות עוצמתי. למרות זאת שיר מהיותר טובים. 9 The Righteous & The Wicked- שיר שככל שהוא מתקדם הוא נהיה טוב יותר. בהחלט שיר טוב אבל פחות מקודמיו, יכל להיות יותר טוב עם שינוי סגנון(הכוונה להחליט לאיזה סגנון השיר מכוון יותר, פאנקי או יותר רוקיסטי). 7.5 Give It Away- עוד אחד משירי הכיף והאחראי לאחד מהקליפים היותר פופולריים בהיסטוריה של MTV. מבוצע עם הרבה פאנק מצויין ואיכותי שיוצר שיר מהיותר טובים באלבום, לא צריך להרחיב במילים. 9.5 Blood Sugar Sex Magik- אחד מהשירים היותר רוקיסטיים באלבום. מבוצע טוב מאוד ומאזן את כמויות הפאנק(לא שאני מתלונן) שנשפכו מתחילת האלבום. שיר אחלה. 8.5 Under The Bridge- מה יש להגיד על בלדת הרוק כנראה הכי מוכרת בשנות ה-90 והשיר הכי מוכר של הלהקה ככל הנראה? שיר שקט כאמור שמבוצע נפלא, אבל למרות שהשיר זכאי ל-10 הוא לא יקבל. למה? כי שיר שמחודש בצורה כל כך נוראית ונהיה בצורה כלשהי מנת חלקם של מתלהבי רוק שצועקים את הפזמון, ומנסים לנגן את ההתחלה(ללא הצלחה כמובן) לא יכול לקבל ציון מושלם. אולי השתגעתי אבל מה לעשות. 9.5 Naked In The Rain- ובחזרה לFאנק רוק. שיר נחמד אבל לא סוחף יותר מדי. לא נרחיב במילים אבל אפשר להגיד שזו רצועה מהיותר חלשות באלבום. 7 Apache Rose Peacock- מהרצועות היותר מוזרות באלבום אבל דווקא לטובה. שיר טוב שכיף לשמוע דבר שנגרם בגלל הפקה טובה. נחמד מאוד. 8.5 The Greeting Song- רצועה רוקיסטית אבל לדעתי פחות טובה מ-Blood Sugar Sex Magik. יכל להיות הרבה יותר טוב עם פחות רוק והוספת פאנק דבר שהיה תורם מאוד לשיר. 7.5 My Lovely Man- עוד רצועה קצת רוקיסטית שכמובן מוקדשת להלל. שיר יותר טוב מזה שלפניו, עשוי טוב מאוד ואחת מרצועות הרוק היותר טובות באלבום. 8.5 Sir Psycho Sexy- עוד שיר מוזר ושוב שיר טוב. ארוך מאוד אבל אני לא חושב שאפשר היה לוותר על שנייה אחת מהשיר. מעניין לשמוע תמיד איך השיר הזה מתפתח ועובר על כל סגנון שהאנשים האלה מסוגלים לנגן. השיר מושתת על יכולות הנגינה וכיף לשמוע. סיום טוב לאלבום. 9 They're Red Hot- לא ממש שיר ולכן הוא לא יקבל ציון. במוזיקה השחורה קוראים לדבר כזה Outro. ציון אלבום כללי: 9.5 בלי קשר לציונים האישיים הציון הכללי מדבר על איך כל השירים משולבים יחד. והם משולבים מצוין. מקווה שנהנתם. עופר

dafnaleh

New member
אם הייתי צריכה לתת ציונים,

power of equality- 6 If you have to ask- 7 Breaking the Girl- 8 Funky monks- 7 Suck my Kiss- 9 I could have lied- 8 Mellowship Slinky in B-major - 7 the righteous and the wicked- 8 give it away- 9 blood suger sex magic- 7 under the bridge- 9.5 Naked in the rain- 10 Apache rose peacock- 7.5 The greeting song- 7 My lovely man- 10 Sir psycho sexy- 10 Threy're red hot- 8 למה האחרון הוא "לא ממש שיר"? :( אני כל כך אוהבת את נייקד אין דה ריין.

rhcpamit

New member
חוצפה!!!!!!!

קודם כל נותנים ציונים לא משו לאחד השירים הכי טובים באלבום if you have to ask ואחרי זה 6 ל power of equailty , מה עובר עליכם???

lollapalooza

New member
זו דעתו.

ואם בא לך לבטא את דעתך- תמיד יש מקום לעוד מאמר.

DAN1EL

New member
../images/Emo45.gifכל הכבוד../images/Emo70.gif

אהבתי את הביקורת. למאמרים!
משום מה רק ב-Under The Bridge שמתי לב שיש גם ציונים...
חחח.. הסכמתי כמעט עם כל מה שכתבת. הייתי נותן ל-The Greeting Song ציון גבוה יותר, אני ממש אוהב את השיר הזה. אבל כל אחד ודעתו.

lollapalooza

New member
../images/Emo12.gif יש לך שם../images/Emo70.gif ../images/Emo12.gif

|שוק|
יופי של ביקורת, בהחלט יעלה למאמרים. (שוב אתה עושה לי עבודה היום.)
וזה המקום לצאת בקריאה נרגשת: מאמרים
כתבו מאמרים

hellrazor1

New member
כמעט כל שירשור היכרות כתבתי את השם

תחזרי לשירשורי הפורום הראשונים ותראי שכתבתי את השם

lollapalooza

New member
אוקיי

אז עכשיו זה במאמרים (משום מה הכתב האדום לא עובד, אני אנסה מאוחר יותר) ובדרך גם עדכנתי את העמוד הראשי ואת הטאגליינס- חרוצה.

lollapalooza

New member
במאמרים

יש אפשרות להדגיש מילים באדום, כמו בחלק מהמאמרים פה. זה לא עבד לי.

למעלה