Blue Velvet: Special Edition

רומן ט

New member
Blue Velvet: Special Edition

אזור 1. בעקבות כל השירשורים על לינץ... אני לא הולך לדבר על הסרט, אני מניח שרובכם ראיתם אותו כבר (ואם לא - רוצו ותראו, אחד מסרטיו המוקדמים של לינץ, ויחסית לסרטיו האחרונים גם ברור...
) בזמנו יצאה גירסת DVD לחלוטין לא רעה של Blue Velvet, אז מה שונה בגירסה החדשה? דבר ראשון - הוידאו הועבר מחדש ממאסטר Hi-Def בפיקוחו האישי של לינץ. בהשוואה בין הגירסאות - הצבעים בגירסה החדשה עזים הרבה יותר לעומת צבעים "טבעיים" יותר בישנה. הצבעים המוגזמים עוזרים ביצירת האווירה המעט סוריאליסטית שלינץ מנסה להעביר. נקודה לגירסה החדשה. האודיו - למרות שהמיקס החדש הוא 5.1, הוא די מוגבל לבמה הקדמית. (המיקס הקודם השתמש קצת יותר בסראונד). אני מניח שכך לינץ רצה כי הוא פיקח גם על המאסטרינג של הסאונד. בהשוואה ישירה מול הגירסה הישנה, בחדשה הסאונד הרבה יותר צלול, נקי ועשיר. הצליל בגירסה הישנה נשמע פתאום חלול ועמום. עוד נקודה לגירסה החדשה. תוספות - בגירסה הישנה היה רק טריילר. בגירסה החדשה יש כמה. התוספת המשמעותית היא סרט דוקומנטרי על הסרט, עם ראיונות עם כל הצוות, כולל ראיונות עם לינץ מ-1987. מרתק וכדאי מאוד. על עטיפת הדיסק כתוב שיש גם סצינות שנחתכו. כשמפעילים את זה מהתפריט, מקבלים הודעה ש עפ"י החוזה עם דה-לורנטיס, לינץ נאלץ לקצץ ל-שעתתים מתוך כ-4 שעות במקור, אבל כל הקטעים שנחתכו אבדו ולכן מה שאנחנו מקבלים זה מונטאז´ של צילומי סטילס לצורכי שיווק ופירסום מתוך אותן סצינות שנחתכו. ממש לא מספק, אבל מעורר תיאבון לראות אותן (מה שכמובן לא יקרה). יש גם קטע קצר של כדקה של ביקורת של סיסקל ואברט. סה"כ - אין תחרות בין הגירסאות. בשתי הגירסאות התפריטים עם אנימציה ומוסיקה, אך שונים. אני חושב שאהבתי את התפריטים של הגירסה הישנה קצת יותר, אבל בכל אופן, שום דבר לא יוצא דופן. ולשאלת המפתח - האם לקנות? אם אתם מתלבטים בין הגירסאות - אז אין מה לחשוב. הגירסה החדשה עולה על הישנה בכל פרמטר. אם כבר יש לכם את הגירסה הישנה - אז החדשה מומלצת רק אם אתם חולים על לינץ ו/או ציוד האודיו שלכם טוב עד כדי כך שההבדלים בוידאו ואודיו יהיו משמעותיים מספיק. סרט - 9 וידאו - 8 אודיו - 8 תוספות - 7

Soak

New member
גם אותו אפשר למצוא רק באתר שלו?

אגב, אני מאלה שלא ראו....

למעלה