שיידי ראנקס 10
New member
Bob Marley Week בפורום רגאיי תפוז ../images/Emo43.gif
הפורום הזה קצת נרדם, אז בואו נעשה עם זה משהו!
מה קורה חברים? השבוע, בג'מייקה ובכל העולם בעצם, אנשים יציינו את יום הולדתו של המלך, האיש שהפיץ את בשורת הרגאיי ברחבי העולם, שפרץ את כל המחסומים, וכמו גדולים אחרים מצא את מותו בטרם עת, במקרה שלו מסרטן קטלני. גם בישראל יציינו את יום ההולדת ה- 64 של בוב מארלי, והשנה במספר לא מבוטל של אירועים. המון אומנים חוצי ז'אנרים יופיעו על כל מיני במות, אנשים שאנו לא נוהגים לראות בכל דאנס סטנדרטי יגדשו את המועדונים, מהקטן ועד לגדול ביותר, כדי להתייחד עם זכרו של מי שבמספר המועט של שנות הקריירה העולמית שלו עשה את המהפכה ששינתה את פני המוזיקה העולמית. נכון, קל מאוד להיות ציניים, ורובנו (כולל אותי) לא מאזינים לו על בסיס יומי, עוד פחות לאלבומיו היותר נפוצים ומאוחרים. ואפשר להגיד שבוב היה אומן סופר מסחרי שרצה רק לזכות באהדת הקהל בעולם. העניין הוא שכאן, בשונה ממקרים של אומנים אחרים, לא יהיה באמירות כאלו כדי להוריד מערכו של בוב, להיפך. מדובר באומן שבאופן מכוון ומתוך רצון להגיע לתודעה עולמית (ובעיקר לקהל באמריקה ובאנגליה), שינה את הכיוון המוזיקלי שלו כך שהוא יוכל להתאים לאוזן שאינה מסוברת ברגאיי. זה מה שגרם לכל כך הרבה אנשים בעולם לאהוב ולהעריץ, עד היום למעשה, את בוב מארלי, האגדה. מצחיק, אבל דווקא במדינה כמו ג'מייקה, שאני אישית הייתי בטוח שאנשים בה שמעו כל כך הרבה מארלי שלאף אחד כבר לא אכפת. דווקא שם השיר שפתח לי את הבוקר הראשון באי (שהיה במהלך שבוע בוב מארלי שמצוין באי מדי שנה) היה Buffalo Soldier והקריין אמר: "sounds just like yesterday. but guess what? more then 25 years ago..." אנשים באי לא שוכחים את בוב, ולא שוכחים לו את כל הדברים הטובים שהוא עשה למען האי בימי חייו. לא כולם יודעים, אבל יום ההולדת שלו הוא יום חג לאומי (!) שנחגג בכל מקום באי - בחופים, בפינות הרחוב, במועדונים הסוערים של קינגסטון, כמובן בסיינט אן מולדתו. גדולי האומנים עולים על במות שונות שמוקמות באי ומקדישים הופעות לזכרו של בוב, ואירוע השיא הוא העלייה לקברו אני רוצה להקדיש את השבוע הזה בפורום למשפחת מארלי לדורותיה, בראש ובראשונה לבוב כמובן. אבל השנה השבוע הזה צריך להיות מוקדש גם לזכרה של סדלה מארלי בוקר, אמו של בוב, שנפטרה בשנה החולפת, לאחר חיים ארוכים ועמוסים. יהי זכרה ברוך. במהלך השבוע יעלו על ידי (ומקווה שלא רק אההמ אההמ) כל מיני שרשורים מעניינים בהקשרים שונים למארלי - מחוות, שירים עתיקים של בוב והמקוננים שלא כולם מכירים, ועוד כל מיני. הייתי שמח אם להודעה הזו כל אחד כאן בפורום יכתוב משהו, לא משנה מה. מה בוב מארלי מסמל עבורו, מה היה הטיון הראשון של מארלי שזכור לכם ששמעתם, מה הדבר הכי מטורף שהייתם עושים בשביל לראות הופעה של בוב (היחיד שידוע לי שראה אאל"ט זה גיל בונשטיין). ולסיום פרט מעניין שהפתיע אותי בטירוף: בטיול שעשיתי באי לפני הצבא, הלכתי כמובן למוזאון בוב מארלי (למרות שמי שהתארחתי אצלו אמר שזה קומרשל שיט), ובסוף הסיור מגיעים שם לחדר מלא בפוסטרים ישנים מכל העולם, במלא שפות, שפרסמו הופעות של בוב ומופעי מחווה. ובמרכז אחד הקירות - פוסטר מישראל! שאני מנחש שנתרם על ידי גיל ראסטה. פוסטר למסיבת מחווה שנעשתה לבוב לציון 3 (?) שנים לזכרו. היה מרגש לראות... יאללה, עכשיו תורכם. ושיהיה שבוע מצוין!!!
הפורום הזה קצת נרדם, אז בואו נעשה עם זה משהו!