body type....

אמא לה3

New member
body type....

שאלה... האם אתן כמאמנות, תמליצו לילדה לעבור למסלול תחרותי גם אם היא אינה עומדת בקריטריונים הגופניים הרצויים. אני אסביר את כוונתי, ילדה מאוד מוכשרת/ חזקה/ גמישה עם אופי מדהים ויכולות גבוהות, אבל..עם...ישבן גדול (לדוגמא) או שמנמונת למדי/גבוהה מאוד או כל דבר גופני אחר? האם אתן כמאמנות תסכימו לקחת מתעמלת כזאת לקבוצתכן (לו הייתן מאמנות תחרותי)? גם כמאמנות נבחרות יצוגיות, מה אתן עושות עם מתעמלת מוכשרת ביותר אבל.....לא נראית כמו מתעמלת?
 

FIRES SHADOW

New member
במדינה קטנה כמו שלנו

עד שמוצאים כשרון כה נדיר-ממש חבל לוותר עליו! נתונים גופניים מסויימים ניתן לשנות או "לאזן". לעומת זאת "לפתח" כישרון זה כבר קצת יותר מסובך. חוקת ההתעמלות, למזלנו, לא הגדירה כיצד אמורה מתעמלת להיראות, מלבד ההופעה עצמה. כך שאם הדבר אינו מפריע לביצוע-למי איכפת??
 

Tammie

New member
גם אני בדעה הזאת

אם מתעמלת מוכשרת- היא תצליח להתקדם. כבר פגשתי הרבה מתעמלות מאוד מאוד מוכשרות שלא היה להן את הגוף המושלם והאידיאלי. בנוגע למסלול תחרותי אני לא בדיוק יודעת כי אף פעם לא אימנתי מסלול כזה ואין לי הרבה ניסיון. במסלול של קבוצה ייצוגית לעומת זאת- אין אם זה שום בעייה לטעמי. במיוחד בגלל שבקבוצה ייצוגית לא כל מתעמלת חייבת לדעת לעשות את כל הדברים- מתעמלת אחת תהייה חזקה בגמישות, מתעמלת אחרת תהייה חזקה באקרובטיקה, מתעמלת אחרת תהייה טובה בפירמידות וכך הלאה. אם היא עומדת בקריטריונים הבסיסיים שאת כמאמנת מציבה למתעמלות שלך, אני לא רואה סיבה לא להעביר אותה.
 
שאלה היפותטית

אם הילדה באמת מוכשרת, חזקה, גמישה ומתאימה לפי *כל* הקריטריונים חוץ ממבנה הגוף- אז לדעתי שווה לקחת לתחרותי. אבל אם ילדה שמנמונת היא די מוכשרת, עם אופי מדהים, גמישה, אך יש לה קשת בגב והיא חלשה בבטן נניח- אז לא הייתי לוקחת. נדיר שבמציאות יש ילדה שמתאימה 100%. אז אם יש אחת כזאת, אבל היא שמנה, אז כן כדאי לקחת, אבל מה הסיכוי שזה קיים?? 100% שלמות (פרט למבנה גוף)? לגבי שמנמונת, ישבן וכו', עוד אפשר להסתדר, למרות שהילדה בסופו של דבר לא תצליח ברמות הגבוהות, היא יכולה להצליח ברמות הנמוכות ואח"כ פשוט להיות מתעמלת לא טובה; אבל לגבי גבוהה מאוד, אין מה לעשות, היא לא תוכל להתעמל על מקבילים, לא כמתעמלת טובה ולא כמתעמלת לא טובה, אז זה בעייתי מאוד... לגבי נבחרת ייצוגית, אין שום בעיה, ברור שלקחת מתעמלת מוכשרת עם מבנה גוף שלא נראה כמו מתעמלת. למה לא בעצם? ואפשר לעשות דיאטה.
 

אמא לה3

New member
מסכימה מאד

רציתי לכתוב עם הסעיף השלישי, אבל בעצם עם כל מה שכתבת.... פשוט יותר ויותר רואים מתעמלות, דוקא בזירה הבינ"ל שהן..אפעס..עקומות...(במיוחד ברגליים)...ממש "מועדון הX ", דוקא אם ניקח את ארצנו הקטנטונת, מתעמלת כמו נעמה ברנשטיין, שאין ספק שהיא ממש לא ה"גוף המושלם" להתעמלות, היא ממש ההפך מנמוכה, אם כי היא רזה/חתיכה, ועדיין הגיעה לרמה גבוהה מאוד (יחסית לארץ,כמובן). האם זה פייר לשלב ילדה בענף התחרותי כשהיא מראש בעמדת פתיחה "נמוכה"?
 

Tammie

New member
זו שאלה מאוד טובה

האם מתעמלת שהיא מאוד מוכשרת אבל אין לה מבנה גוף מושלם באמת יכולה להגיע לרמות גבוהות? תעזבו את ישראל, שפה יש הרבה גורמים אחרים מלבד המתעמלת עצמה. אם ניקח מתעמלת מוכשרת בארה"ב. האם מתעמלת בעלת מבנה גוף שלא כל כך מתאים להתעמלות באמת תצליח להגיע לאותה רמה כמו מתעמלת בעלת מבנה גוף מושלם? הרי כל כך הרבה מהתרגילים בהתעמלות קשורים לאווירודינמיקה שמושפעת מאוד ממבנה הגוף. אפילו אלמנטים יחסית פשוטים כמו סלטה מבנה הגוף מאוד משפיע. האם זה בסדר מצד המאמנת לתת למתעמלת להיכנס למסלול התחרותי בידיעה שיש לה סיכויי הצלחה פחות טובים מלמתעמלות אחרות?
 

FIRES SHADOW

New member
בקשר לגבוהה

אני חולקת עלייך מאוד! ראי דוגמה-קורקינה...והמקבילים שלה ברמה מאוד גבוהה!לפחות בזמנו..
 

אמא לה3

New member
אגב קורקינה...

נכון שהיא גבוהה ביחס לאחרות, אבל קורקינה "כולה" 160...זה לא גבוה במיוחד ביחס לאוכלוסיה רגילה (להפך...), אני מדברת על מתעמלות הרבה יותר גבוהות, ויש כאלה...
 
בגלל זה הוא לא יכול להתעמל על מקבילים

הבעיה העיקרית היא המקבילים המדורגים. יש את המכשיר הזה רק אצל הבנות. הבעיה היא שהמרחק המקסימלי בין המקבילים הוא 1.60 מ'. מאחר וצריך לעשות שמשות וירחים על הבד העליון, מתעמלות גבוהות לא מצליחות להיכנס בין הבדים.
 

chuch1

New member
אם

היא הייתה עובדת בצורה שמתאימה לתחרותי והייתה עם אופי מתאים לתחרותי- לא היה מזיז לי הצורה שהיא נראית, להפך! הייתי "שוברת מוסכמות" ומראה שגם ילדונת מלאה קצת או עם מבנה לא הכי סטנדרטי יכולה להיות מתעמלת תחרותית לכל דבר .
 

אמא לה3

New member
מה שכתבת נכון

אבל לא לתחרותי...לקב' הופעות/ייצוגית זה אולי מתאים, אבל כמו שתמי ונועה כתבו, הרבה מההתקדמות וההצלחה באלמנטים תלוייה במבנה גוף הילדה, לילדה בקב' הופעות זה פחות עקרוני, אבל בתחרותי יש לזה משמעות גדולה מאוד.
 

chuch1

New member
כמישהי

שתמיד הייתה מלאה, אני יכולה לומר בבטחון מלא שמצאתי את המכשיר שלי ואיתו התחרתי. אז נכון שלא התאמתי לקורה (וגם אין לנו אחת) ונכון שמקבילים ומלאות לא הולך הכי טוב יחד (וגם אותם לא היה לנו) אבל פס אולימפי היה, ועליו התחריתי מתי שרק היה ניתן... ולכן, גם אם הילדה לא מתאימה מבחינת מבנה לאחד המכשירים- מי אמר שבמכשיר אחר היא לא תצטיין?
 
לגבי קורה ודרגות

למלאים ושמנים יש יותר שיווי משקל. זה מדעי. לכן יש להם יתרון על קורה. נשאלת השאלה מה המטרה של המאמן/הקבוצה: אם המטרה היא להביא מדליית זהב אולימפית- אין מה לקבל מתעמלת בעלת מבנה גוף שאינו מתאים- היא יכולה להצטיין אך לא להביא מדליית זהב אולימפית, ובכל מקרה, כמה שהיא לא תצטיין, בעלת המבנה המתאים יותר תעקוף אותה, ועל כן הדילמה בהקשר התחרותי. אם המטרה של המאמן זה לעשות קבוצה מקצועית, למען חדוות ההתעמלות, אהבת הענף, התמקצעות, אתגר, תחרויות (התחרות עצמה ולא המדליה), למען הילדים ולמען שכר מכובד- הוא יכול לקבל את המתעמלת בעלת המבנה הגופני הלא מתאים. ובואו נאתגר עוד יותר את המצב: מאמן תחרותי קיבל לקבוצתו מתעמלת פצצה, מוכשרת, חזקה, גמישה, אמביציונית, אמיצה וכו', בעלת מבנה גוף מושלם. כעבור מספר שנים המתעמלת מתקדמת יפה אך משמינה ומשמינה. בגיל ההתבגרות היא הופכת לדבה. מה הוא יעשה? יזרוק אותה מהקבוצה? הערה נוספת: בדרך כלל, בדרגות הנמוכות, דרגה ה', זוכות הבנות הגדולות יותר פיזית, גם אם הן פחות מוכשרות וגם אם הן אפילו שמנות. הן מנתרות על המקפצה יותר טוב ויותר חזק מהילדות הקטנטנות הרזות והמוכשרות, קופצות יותר טוב בקפיצות, בעלות כתפיים טובות יותר למקבילים, שיווי משקל בקורה וניתורים ודחיפות יותר חזקים בקרקע. בד"כ הן לוקחות את המקומות הראשונים והמדליות. הבנות הקטנטנות, אשר מאחרות התפתחותית, עם כל הכשרון הרב והכוח היחסי, לא יכולות עדין לקפוץ מספיק חזק וחגורת הכתפיים לא מתאימה עדין לתרגילים עם מעוף חזק. בדרגות הגבוהות יותר המצב מתהפך, היתרון של הגדולות הופך למגבלה ואילו הקטנטנות מתחילות לפרוח. אני יודעת על מאמנים שבפירוש מחזיקים מתעמלות צעירות גדולות/ג'דאיות/סוסות רק בשביל המדליות בדרגה ה'. כמעט כל המתעמלות האלופות שלנו, בישראל ובחו"ל, לא היו אלופות בדרגות הנמוכות אלא בינוניות בלבד.
 

אמא לה3

New member
זה נכון.אבל

רק אם הקב' היא לא קב' תחרותית (מכשירים). הרי כשאני מאמנת קב' תחרותית במכשירים, אני לא אקח ילדה רק בשביל שהיא תתאים לקרקע, אלא אחת כזאת שתוכל להתחרות היטב גם בשאר המכשירים. נכון שלכל מתעמלת יש את המכשיר היותר טוב שלה ובכל זאת רובן מתחרות על 4 מכשירים. שוב, המצב שונה בקב' אקרובטיקה למיניהן או עממי, בהן דוקא הרעיון של "שבירת מוסכמות" יכול להצליח מאד.
 
למעלה