bonvolu דיווח קצר לסיום "שנה"ל" שלנו בקלובו.

מיכי 10

Member
bonvolu דיווח קצר לסיום "שנה"ל" שלנו בקלובו.

היינו 12 klubanoj, כולל רמי, שהגיע לראשונה מאז פציעתו לפני חודשיים. "ברוך רופא חולים!".

ג'אן פיירו ניסה להקרין לנו את טקס פתיחת ה-UK ב-Lille. אך בעיות טכניות מנעו זאת ממנו, מה גם שהסרטון היה מלכתחילה ברמה נמוכה. אז הוא רק השמיע לנו את הפתיחה, אבל גם זה לא היה בעל ערך, כי הגיע באיכות ירודה.
הוא שוחח איתנו קצת, ושעשע אותנו בדרכו הסטנדאפיסטית, עד שאלדד יכול היה להתחיל בתוכנית.

אלדד קרא בדיחות יהודיות מהאוסף של יוסי. וכרגיל, קרא יפה, תוך דאגה שנבין. הוא קרא תוך חיקויי מבטא של עמים שונים, בהתאם לתכני הבדיחות. גם זה היה משעשע, כמובן. בנוסף לבדיחות עצמן. רמי ביקש לספר בדיחה אחת, והצחיק אותנו מאד.

בחירה טובה (שלי)
. היה נחמד לסיים כך את השנה.

בשיעור למתחילים שהיה אמש בירושלים, היו חמישה תלמידים. גם הם, וגם המתחילות של תל אביב, קיבלו תעודות גמר יפות.
כולנו קיבלנו דף לכבוד סיום הקורס הבסיסי, כדי לדעת "מה לעשות הלאה?". זה משהו שכתב קלוד פירון. קראנו רק קטע קטנטן מתוך שני עמודים. אבל הבנתי שיש בו טיפים להמשך לימוד עצמי. כולל הפניה לספר שלו, של 40 סיפורים קצרים, שאותם נוכל לקרוא באינטרנט.
סיימנו בשיחת חברים מסכמת, עם כיבוד קל של עוגיות שוקולד טובות, גליליות שוקולד ומים.

חופשה נעימה ולהתראות ב-somerfino בקפה "אלתר נתיב"

kabeemulo

New member
תודה רבה, ובקשה:

האם מישהו (אלדד?) מוכן לטפח פה בפורום את "פינת הבדיחה", ולהביא איזו בדיחה (למשל מהאוסף של יוסי, אבל אפשר גם ממקורות אחרים) פעם בכמה זמן?

מיכי 10

Member
האמת שבדיוק היום, שמעתי ברדיו בדיחה,

וחשבתי לשלוח לך. אבל, לא עלינו
,
היא גסה... אז לכאן בוודאי שלא אביא אותה.

שא12

New member
por infanoj

Infano diras al sia amiko
Se vi diveni kiom da moneroj mi havas en mano
Mi donos al vi ĉiujn tri

kabeemulo

New member
חמוד! וגם כמעט מושלם מבחינה לשונית
רק תיקון וחצי קטנים:

צריך להיות divenos במקום diveni (כמו בעברית: "אם תנחש", ולא "אם לנחש"), וכמו כן, עדיף en la mano (גם כמו בעברית). (לחילופין אפשר גם במלה אחת, כתואר פועל: enmane.)

Eldad S

New member
זה רעיון לא רע בכלל.

העניין הוא שחבל לי להעלות בדיחה שאולי נספר באחד המפגשים הבאים.
אבל אפשר, כמובן, גם להעלות בדיחות שסיפרנו כבר באחד המפגשים.
אשתדל עוד מעט להעלות אחת מהבדיחות.

kabeemulo

New member
מעולה!

אלה בדיחות שלא נס ליחן – גם בדיחות מן העבר תתקבלנה בברכה

שא12

New member
dankon ĉiuj

La kunvenoj mankos min, estas tre helpema al mi.
Dankon al ĉiuj membroj kiuj akceptis min varme.
Atendante la sekva kunveno.
Ŝaul
Ĝis baldaŭ​

מיכי 10

Member
ברוך הבא, ותודה גם לך, שאול.

כיוון שאני ממהרת (לעיר שלך, דווקא), אגיב בעברית.
הפגרה תעבור חיש מהר, מה גם שהיא אינה באמת של ארבעה שבועות, שבהם איננו מגיעים למרכז ביכורי העתים, אלא רק של שלושה שבועות;
הרי בשבוע הרביעי (האחרון של אוגוסט), אנחנו מתכוונים להגיע לקפה "אלתר נתיב", לחגיגת סוף הקיץ.
ובינתיים, מעט חופש לא יזיק לאיש. אנחנו צריכים גם קצת אוויר לנשימה
. והמתגעגעים, תמיד יכולים "להתקשקש" כאן בכיף.

Eldad S

New member
תודה גם לך, שאול.

בינתיים, כמו שכתבה מיכל, עד למפגש הבא,
.ni povas uzi la forumon por agrabla, amika babilado
&nbsp

mucxjo

New member
ועוד תודה והפעם מהניכר

והפעם הדיווח מחמם את הלב בליל הקרה (רב הזמן ) Gxis revido והשנה יהיו הרבה שיוכלו לספר חוויות מהקונגרס...

מיכי 10

Member
תודה, מוצ'יו.

אתה רציני? אצלכם קרה? וכאן אפשר למות מהחום ומ

הלחות. אני מתארחת אצל בתי והמזגן לא עובד. יושבת כל הזמן עם מניפה. וכרגע לקחתי את בקבוק המים שלי מהפריזר. שותה את מעט המים שעדיין לא קפאו, ומצמידה את הבקבוק עם הקרח אלי, כדי שיצנן את הפנים ואת הזרועות.

למה אי אפשר להתקזז קצת בעולם?

mucxjo

New member
איזה קרה ? חם יולי אוגוסט

רק שכאן בשבוע נורמלי (בדקנו ביום שני ) התחזית לליל היתה מ 14 עד 18 ובתל אביב מ 24 עד 32. מרק פטס הנשיא בנאום הפתיחה ציטט אימרה מקומית שכשהשמש לא זורחת בשמיים היא בלב של האנשים ...

למעלה