Book report

בנגלה

New member
Book report

יש לי בעיה ענקית במשמעת עצמית!!! יש לי בוחן על ספר באנגלית(book report) ביום שלישי.. נשארו לי 100 עמודים לקרוא, לנתח את הדמויות ואת הקשר ביניהן, לבדוק בעזרת מישהו שיודע אנגלית טוב וללמוד בע"פ - ואני עדיין לא התחלתי!! אני יושב כאן ומעסיק את עצמי ואין לי סבלנות להתחיל לקרוא את הספר.. זה דיי דומה לעובדה שכשיש לי קצת שעורי בית אני עושה וכשיש יותר מדי אני פשוט מתייאש ולא מסוגל לעשות אפילו קצת.. אני יודע כמה שזה קרוב ושאני לא יוכל להספיק ואני בכל זאת לא קורה.. איך מטפלים בבעיה כזאת.. אני חייב לחנך את עצמי!

Mנטה

New member
שיטת הרשימה

כשיש מטלה מופשטת כמו "לעשות המון דברים שלא בא לעשות אותם בזמן קצר" נוטים לחפף. לעומת זאת , כשמגדירים היטב את המטלה, קל יותר לגשת אליה. הצעה שלי: קח את כל הזמן הפנוי שנותר לך עד יום שלישי. חלק אותו למקבצים של חצי שעה או עשרים דקות או כמה שאתה יכול לקרוא ברצף. נגיד יצא 10. קח את כל ה100 עמודים ותחלק ב10, כך שיוצא לך שבכל תקופת זמן כזאת אתה צריך לקרוא 10 עמודים ולסמן איקס שעשית את זה. אם הטקסט מחולק לפרקים אתה יכול ללכת הפוך: נגיד יש 8 פרקים. לעשות חשבון שלוקח לך נגיד חצי שעה לקרוא פרק, ולכן אתה צריך 4 שעות. חלק לך את ה4 שעות האלו על פני הזמן שיש לך וכך תדע מתי לקרוא כמה. בזמן שאתה קורא את הטקסט, תחזיק לידך עיפרון ודף ותכתוב מדי פעם הערות כמו: - השם של הגיבור - יוסי - אחותו - דינה - השכן שלהם שגנב להם את האוטו - רמי וכו' אם אתה רוצה, גם תסמן משפטי מפתח שאח"כ נראה לך שתצטרך לחזור עליהם. כך בסופו של תהליך הקריאה לא תצטרך לחזור על הכל אלא רק על ההערות ועל המשפטים המסומנים. בהצלחה

למעלה