BOOT של 32 מערכות.

yoram0001

New member
BOOT של 32 מערכות.

יש לי במחשב מערכת UBUNTU 12. יותר מאוחר הוספתי דיסק נוסף והתקנתי על הדיסק מערכת UBUNTU 14. בזמן ההתקנה נוצר לינק בין שתי המערכות, שלא מאפשר לאתחל את ה-12 בלי הנוכחות של ה-14. ה- 14 קרס . אני רוצה להתקין 15 בדיסק השני.
כיצד לנתק את הלינק, ולאפשר ל-12 לפעול בלי הנוכחות של הדיסק הנוסף ?

בתודה מראש.
יורם סלע.

רני538

New member
לא ברור לי ענין הלינק בין ה 12 וה 14. מה היו הביטויים שלו?

איך אתה יודע שנוצר לינק בין שתי המערכות? איך הוא בא לידי ביטוי? האם היתה לך שליטה על עצם יצירת הלינק, ועל התכונות שלו? אם כבר חפשת, ומצאת משהו באינטרנט שנראה לך קשור, אז אולי תרשום פה את הלינק למה שמצאת?
במחשבה ראשונית הענין הוא של ה grub, אבל אני בכלל לא בטוח שזה מה שהם שמים. יריה נוספת באפילה היא שנסיבות הקריסה של ה 14 חשובות לענין זה.

רני538

New member
האם ה 12 עולה? אם לא, מה כן רואים? עליה ב live/rescue.

דבר נוסף שלא הבנתי הוא מה כן קורה. לדבריך, לא ניתן לאתחל את ה 12 בלי ה 14. האם אני מבין נכון שעכשיו גם ה 12 לא עולה? אז מה כן קורה? מה רואים, אם בכלל?
האם ידוע לך אם ניתן לעלות מהתקנה של ה 12, או של ה 14, במצב live, או rescue?

yoram0001

New member
תשובה.

תודה על התגובה.
כאשר התקנתי את 14 הוא תפס שליטה על העליה של 12. כנראה בגלל GRUB.
14 עשה בעיות עם החומרה הזאת, בעבודה לאורך זמן. לכן נשארתי לעבוד עם 12. אתמול ניסיתי לעלות את 14, אבל הוא נתקע בזמן העליה. 12 עולה ועובד בסדר. אבל אם אני מנתק את הדיסק של 14, 12 לא עולה. אני רוצה לנתק את התלות של 12 מ14, לעלות התקנה של 15 על ההתקנה של 14. מבלי לפגוע בהתקנה על 12. אני חושב שהבעיה היא ב GRUB.

מבקש עצה.
בתודה מראש.

רני538

New member
קוים כללים לפתרון. לא בקי בפרטים, אז אולי גם הרעיון לא טוב.

מניח שיש עוד דרכים לפתור, אם מה שאציע בכלל פותר מלכתחילה.
לא רשמת איך התקנת. הפתרון שלי מניח, ומתבסס, על כך שניתן להעלות את המחשב מ live CD. אולי זה נקרא גם rescue. או מה USB. אז אחרי שעולים באחת מהאפשרויות האלו, מנסים לשנות את ה grub כך שיעלה ישר ל 12. אם זה עובד, אפשר לקוות שתמיד תוכל להשתמש באותה דרך כדי לעלות ישר ל 12. ואם אתה יודע מה שאתה עושה, כנראה שגם אם תנתק את הדיסק של ה 14, יש לך דרך להעלות את ה 12. ובאותו אופן, יש לך דרך להעלות את ה 12 אפילו אם תתקין עכשיו 15 באופן שההתקנה תדרוס את ה 14, וב 15 תתגלה בעיה דומה לזו של ה 14. צורת העליה עם כלי העזר הזה יכולה להיות קבועה. כמובן שלהתקבע על זה לא נשמע טוב, אבל זה נותן לך מסלול איך לנסות לבטל את כלי העזר, עם פחות חשש שהניסויים לא יתנו לך לעלות בכלל. בכל מקרה, הסיכון עליך. אני לא לוקח אחריות. ואף פעם לא ניסיתי משהו דומה. לא בקי בפרטים. אולי הרעיון רע כבר בבסיס.

פתרון אפשרי אחר הוא לפתור את הקושי בעליה של ה 14. זה לא שפתאום ה 14 לא עולה. משהו קרה. אולי בעית חומרה, אבל משהו קרה. אילו הודעות מתקבלות בעליה של ה 14?

למעלה