boot magik & Linux

Zevelev

New member
boot magik & Linux

תעזרו לי בבקשה אך אפשר לכוון BOOTMAGIC כדי להתחיל LINUX ממנו או עם קיימת איזו תוכנה אחרת לניהול ואיתחול WINDOWS וLINUX מאותו מחשב

Rul3R

New member
אני לא מכיר את BOOTMAGIC

אבל תוכל להשתמש ב lilo או GRUB לביצוע המשימה.

Rul3R

New member
אני לא ממש אוהב את

זה שכותבים הודעות במסרים של תפוז, מכיוון שאם אתה שואל במסרים רק אתה מקבל את התשובה ואם היו פה עוד אנשים שחיכו לאותה תשובה או שיתקלו בבעיה כמו שלך בעתיד, עדיף שתיהיה פה תשובה מוכנה בפורום. מה עוד, שגם אם תשאל שאלה בפורום תוכל לקבל עליה יותר תגובות וככה גם תבין יותר (ברוב המקרים). ועכשיו לשאלה שלך, השאלה שלך הייתה: "תזביר לי בבקשה אך מחבנים WINDOWS שונים בGRUB אוLILO". אז ככה, לא אמרת איזה הפצה יש לך, אבל רובן אם לא כולן באות עם לילו או גראב. תנסה להריץ liloconfig, זה כלי שיעזור לך לכוון את הלילו והוא בא עם חלק מההפצות, אם אני לא טועה אפשר גם להגדיר את הלילו דרך ה Control Center של KDE. אם השמשת באחד מהכלים האלה, אז אחרי שתגדיר יהיה לך אפשרות לעשות install ללילו וסיימת. את קובץ ההגדרות של הלילו תוכל לראות ב etc/lilo.conf/. בשביל לכוון את הboot לווינדוס תצטרך לדעת על איזה מחיצה הוא יושב, אם התקנת קודם את הווינדוס אז בדרך כלל הוא ישב על dev/hda1/, בכלים שמוזכרים למעלה זה פשוט לכוון את המחיצה לווינדוס וגם הקובץ הגדרות של לילו (lilo.conf) כתוב בצורה פשוטה שאפשר להבין אז תוכל לשנות ולערוך אותו אם תראה מגבלות של הכלים הגראפים. עם גראב לא ממש עבדתי אז אני לא יכול להסביר לך עליו אבל אם תעשה קצת חיפוש או שתקרא את ה man pages אני בטוח שתצליח להתקין גם אותו.

למעלה