boot menu

aviv_b

New member
boot menu

התקנתי לינוקס רד האט 7.2 , הוא לא התקין לי את התפריט כדי לבחור איזה מערכת הפעלה אני מעוניינת, XP או לינוקס, למרות שבחרתי בהתקנה בתפריט לילו אז מה אני עושה עכשיו בבקשה תעזרו לי תודה מיכל

aviv_b

New member
ה- xp עולה ולא הלינוקס

הלינוקס עולה רק עם דיסקט boot

lizard

New member
אהה אוקי

כמה כוננים יש לך ? קשיחים הכוונה לא פרטישנים

lizard

New member
ההתקנה הלכה חלק ?

את בטוחה שהלילו הותקן ? (בהנחה שהשתמשת בלילו) איזו הפצה בכלל ?

aviv_b

New member
כן ההתקנה הלכה חלק, ובחרתי להתקין

לילו, ההפצה זאת ראד האט 7.2

lizard

New member
סבבה

יש 2 אפשרויות. נתחיל בשנייה..חחח תעשי בוט עם הסידי. תכתבי linux rescue בשורה שיש לך מיד איך שהמחשב עולה. הוא יכניס אותך לSHELL. משהו בסגנון #Bash-2.X את יודעת מה המיקום של המחיצת לינוקס ? לא משנה בעצם. תעשי fdisk /dev/hda ואז p הוא יראה לך את כל המחיצות שיש לך על הכונן הקשיח. תצאי מזה (ע"י q) ותחזרי לSHELL. תעשי mount /dev/hdaX /mnt X מסמן את המספר שמצאת בFDISK. מבינה עד עכשיו ? יופי...חחחח אחרי שעשית MOUNT cd /mnt/etc תעשי more lilo.conf ותראי מה כתוב שם. בגדול, אם יש שם התייחסות לXP או לפרטישן שבה הוא נמצא סבבה. אם כן אז תעשי ln -s /mnt/etc/lilo.conf /etc/lilo.conf ותריצי /sbin/lilo תגידי מה יוצא ליתר בטחון, תעשי דיסקט בוט לXP אם יש דבר כזה. מיכה נ.ב מה הקטע עם המשתמש שלך ? זה של מישהו אחר....

ezaton

New member
אם יש דיסק הצלה, מצויין

מכאן העניינים פשוטים: 1) להעלות לינוקס מדיסקט ההצלה. 2) לבדוק שהקובץ etc/lilo.conf/ מוגדר נכון (תעבירי אותו כאן כקובץ טקסט, אם את לא בטוחה). 3) להריץ (כ root) את הפקודה sbin/lilo/ זהו. התפריט יופיע בהתחלה, והכל יעבוד. Ez

lizard

New member
אופססססס

שכחתי מהדיסקט חחחחחחחחחחח אל תעשי מה שאמרתי לך תראו מה קורה למי שלא טורח לעשות דיסקט כזה.... אבל בשיטה שלי זה יותר משעשע...חחחח

aviv_b

New member
חזרתי, אבל אני לא בטוחה שהקובץ ערוכ

נכון, לכן אני מצרפת אותו prompt time out=50 default=windows xp boot=/dev/hda8 map=/boot/map install=/boot/massage lba32 Image=/boot/vmlinuz=2.4.7-10 lable=linux Initrd=/boot/initrd-2.2.7-10.img read-only root=/dev/hada10 append="hdc=ide-scsi" other=/dev hda1 optional lablel=windows xp

ezaton

New member
נראה בסדר גמור.

פשוט להריץ sbin/lilo/ וזהו. אמור להופיע התפריט. Ez

ezaton

New member
תיקון טעות

יש צורך בשינוי: השורה השלישית מלמעלה (או בסביבה) שבה רשום: boot=/dev/hda8 צריכה להשתנות ל boot=/dev/hda אח"כ תריצי sbin/lilo/ (כ root), ובסוף את אמורה לקבל כמה שורות שבסופן OK. זהו. הפעלה מחדש, והכל אמור לעבוד. Ez

aviv_b

New member
בסדר תודה, אך איך אני מריצה את קובץ

לילו, איך נכנסים ל-ROOT

ezaton

New member
משתמש ה root?

זה שמנהל את המערכת? איך את משנה את קובץ ההגדרות? פירושו שאו: 1) המערכת לא שואלת אותך לשם וסיסמא, ואת מייד root, או ש 2) את תמיד נכנסת תחת משתמש ה root (מכניסים שם משתמש root וסיסמא מתאימה) 3) את עושה su ומקלידה סיסמא (שזה אותו הדבר בדיוק). כך או כך או כך, את root. אז פשוט תריצי sbin/lilo/ (זה מה שתכתבי, וזה מה שירוץ) Ez

למעלה